Τετάρτη, Φεβρουαρίου 25, 2015

Κώστας Γαβράς: Η Ευρώπη δε θέλει να αφήσει τον Τσίπρα να πετύχει


Κώστας Γαβράς: Η Ευρώπη δε θέλει να αφήσει τον Τσίπρα να πετύχει

"Δεν θα καταφέρει ίσως τα πάντα, αλλά το σημαντικό είναι να κάνει τα πάντα για να τα καταφέρει”, σημειώνει ο βραβευμένος σκηνοθέτης

Η “συντηρητική” Ευρώπη δεν έχει κανένα λόγο να αφήσει τον Αλέξη Τσίπρα να πετύχει, “έστω και μόνο για ιδεολογικούς λόγους”, εκτιμά ο κινηματογραφιστής Κώστας Γαβράς σε συνέντευξή του που δημοσιεύεται σήμερα στην κομμουνιστική εφημερίδα L' Humanite.

“Αυτό που συμβαίνει σε τρία ή τέσσερα εκατομμύρια Έλληνες είναι μια τραγωδία. Εγκρίνω τη βούληση του Τσίπρα να βγάλει τη χώρα από τα νύχια της τρόικας”, προσθέτει ο βραβευμένος σκηνοθέτης.

Ο Έλληνας πρωθυπουργός “άρχισε να εφαρμόζει τις μεταρρυθμίσεις του. Δεν θα καταφέρει ίσως τα πάντα, αλλά το σημαντικό είναι να κάνει τα πάντα για να τα καταφέρει”, συνεχίζει ο Γαβράς, ενώ αναφερόμενος στο πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ για τον πολιτισμό, το χαρακτηρίζει “πολύ δίκαιο στον τύπο και την ουσία, προβλέπει δηλαδή μια απαραίτητη κρατική υποστήριξη, αφήνοντας παράλληλα τον πολιτισμό στα χέρια αυτών που τον παράγουν”.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημήτρης Μητσοτάκης ft Καίσαρας Κίκης - Ο Κήπος

    Ιερόνυμου Μπος: Ο κήπος των επίγειων απολαύσεων ______________________ Ο ΚΗΠΟΣ  (Στίχοι - μουσική: Δημήτρης Μητσοτάκης)   Έχω έναν κήπο...