Δευτέρα, Οκτωβρίου 07, 2024

Yann Tiersen - Live in Passengers - ARTE Concert

https://api-cdn.arte.tv/img/v2/image/6Zu7xSetbK33SiptprDzJ9/480x270?type=TEXTΟ Yann Tiersen είναι ένας χρυσοχόος του ήχου, ένας ποιητής που φημίζεται σε όλο τον κόσμο για τα ορχηστρικά του έργα καθώς και για τις συνθέσεις του για την 7η τέχνη. 

Αν και κανείς δεν θα ήταν ικανοποιημένος με αυτή την πολύ αξιοζήλευτη ιδιότητα, ο Βρετόνος παραμένει πιστός στη φήμη του ως υπερδραστήριου μουσικού  και εξερευνά εδώ και αρκετά χρόνια το πεδίο των δυνατοτήτων που προσφέρει η ηλεκτρονική μουσική. 

Yann Tiersen - Kerber | complete - YouTubeΈτσι γεννήθηκε, το 2021, το άλμπουμ Kerber: μια νέα δήλωση αγάπης για το νησί Ouessant, οργανική και μαγνητική. Ο Yann Tiersen φέρνει στο προσκήνιο την περιπετειώδη και εκλεπτυσμένη μουσική του, σε δύο κομμάτια που ενώνει η γυναίκα του: Emilie Quinquis. 

 Μέσω της χρήσης του μαύρου και του λευκού, η γραφική αρχιτεκτονική του ιστότοπου προσφέρει ένα μινιμαλιστικό και ισχυρό σκηνικό για το ονειρικό ηλεκτρικό του. Ένας στάσιμος τόπος διέλευσης, από τον οποίο δεν ταξιδεύει κανείς πια, για έναν συνθέτη που βρίσκεται ακόμα σε κίνηση μετά από σχεδόν τέσσερις δεκαετίες καριέρας. Μια εντυπωσιακή αντίθεση.

Programme :
Tempelhof
 Kerlann
 Ker Yegu
 Mary with Emilie
 Gwennilied with Emilie
 Kerber
 Ker al Loch
 Ar Maner Kozh

Βικιπαίδεια /Γιαν Τιρσέν(1970)


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Yann Tiersen - Live in Passengers - ARTE Concert

Ο Yann Tiersen είναι ένας χρυσοχόος του ήχου, ένας ποιητής που φημίζεται σε όλο τον κόσμο για τα ορχηστρικά του έργα καθώς και για τις συνθ...