Παρασκευή, Οκτωβρίου 25, 2024

Η σωτηρία του ΣΥΡΙΖΑ μπορεί και πρέπει να προέλθει από τα μέλη του και όχι από φιλοξενούμενους επισκέπτες, από τον κυβερνητικό, τον αυθεντικό ΣΥΡΙΖΑ των αγώνων

 Politico: Ο ΣΥΡΙΖΑ οδεύει προς μία ακόμη κατάρρευση | Liberal.gr


Η σωτηρία του ΣΥΡΙΖΑ βρίσκεται στο ξαναχτίσιμό του

Κωνσταντίνος Νικόλτσιος

Η σωτηρία του μπορεί και πρέπει να προέλθει από τα μέλη του και όχι από φιλοξενούμενους επισκέπτες, από τον κυβερνητικό, τον αυθεντικό ΣΥΡΙΖΑ των αγώνων

Είναι εύλογο πλέον το ερώτημα, τελικά προς τα πού οδεύει η πολιτική ζωή της χώρας μας, μετά την αναγόρευση ως αξιωματική αντιπολίτευση από τον πρωθυπουργό του ΠΑΣΟΚ και την επιλογή ελεγχόμενου συνομιλητή του, σε συνάρτηση, μάλιστα, με τη διάλυση και την αποσύνθεση του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ.

Το πρώτο στοιχείο της Ολιγαρχίας και της Ν.Δ. είναι, να συγκροτήσουν ένα σκηνικό πολιτικών συνεργασιών, που θα διαμορφώνουν συσχετισμούς για τη συνέχιση της διακυβέρνησης της χώρας από τη Ν.Δ. Άλλωστε δεν είναι τυχαία η αναβάθμιση της κας Δίαμαντοπουλου στην ηγετική ομάδα του ΠΑΣΟΚ.

Το δεύτερο στοιχείο της στρατηγικής της Ολιγαρχίας και της Ν.Δ. εδώ και χρόνια είναι η διάλυση και η αποσύνθεση του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ  με απώτερο στόχο την ακύρωση των όποιων εναλλακτικών προοδευτικών λύσεων.

Ταυτόχρονα, τα μεγάλα μέσα ενημέρωσης, αξιοποιώντας την κρίση στο χώρο της αριστεράς σπρώχνουν την κοινωνική διαμαρτυρία, την προερχόμενη από τη Ν.Δ. όσο γίνεται πιο δεξιά και τους διαμαρτυρόμενους από την προοδευτική παράταξη και ειδικότερα από το χώρο του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, «ΝΑ ΠΑΝΕ ΣΤΑ ΣΠΙΤΙΑ ΤΟΥΣ», να «καθίσουν στον καναπέ», μπροστά από την τηλεόραση, ως παθητικοί αποδέκτες της προπαγάνδας τους.

Επίσης, ένα προσθετό στοιχείο της  Ολιγαρχίας και της Ν.Δ, όπως σημειώνει σε πρόσφατο άρθρο του ο Νίκος Κοτζιάς, είναι η κατεδάφιση των επιτευγμάτων της διακυβέρνησης του τόπου από την κυβέρνηση Τσίπρα. Με αυτόν τρόπο προσπαθούν να διευρύνουν το τμήμα του προοδευτικού κόσμου, που θα στηρίζει τον Στέφανο Κασσελάκη μέσα στην «ομίχλη» του θυμού και της ελπίδας που δημιουργήθηκε, χωρίς να έχει γνώση, ο προοδευτικός κόσμος, την πραγματική εικόνα και των αυθεντικών επιδιώξεών του.

Η πραγματική εικόνα των επιλογών, των προθέσεων και προσανατολισμών του Στέφανου Κασσελάκη φωτογραφίζονται σε διατυπώσεις κλειδιά. Όπως «Ιερά συμμαχία το ΝΑΤΟ», το «κρατίδιο» του Τουρκοκυπρίων» ή το περιβόητο «πατρίδα-θρησκεία-οικογένεια». Οι επιλογές αυτές δεν έχουν καμιά σχέση με την αριστερά, πολύ δε περισσότερο που είναι  εχθρικές προς αυτήν. Ακόμη, και σε ζητήματα οργάνωσης, ενός σύγχρονου κόμματος, οι επιλογές του, που διατυπώθηκαν στις προτάσεις του για την τροποποίηση του καταστατικού, συγκροτούν μια ΙΧ ανώνυμη εταιρεία, κοινωνικού χαρακτήρα, με αρχηγό έναν μπίζνες μαν, ή αν θέλετε ένα κόμμα αρχηγικό, ουάν μαν σόου, χωρίς θεσμικά όργανα, δηλαδή χωρίς οργανώσεις βάσεις, αλλά λέσχες  μελών και φίλων, κατάλληλων ίσως για παιχνίδια μπριτς και για πάρτι διασκέδασης και όχι για πολιτικά όντα ή για σκεπτόμενους κοινωνικούς επαναστάτες. Φαντάζεται τα μέλη του κόμματος, ως απλούς οικονομικούς ενισχυτές των σχεδίων του -αν κρίνω από τις προτάσεις του επιτελείου του - και όχι συγκροτημένα και οργανωμένα σε συλλογικότητες, με  αρχές και κανόνες λειτουργίας.

Κατά συνέπεια η σύγκρουση και αντιπαράθεση στον ΣΥΡΙΖΑ δεν είναι διαδικαστικού χαρακτήρα, αλλά βαθιά πολιτικής και στρατηγικής, την οποία επιμελώς φροντίζει και την αποκρύπτει, για να ψαρεύει τους δυσαρεστημένους και απογοητευμένους αριστερούς από τις συνεχόμενες εκλογικές ήττες.

Προς την κατεύθυνση αυτή έχει υποστηρικτές τα συστημικά και δημόσια κανάλια που προβάλλουν και προπαγανδίζουν τα επιχειρήματα του στρατοπέδου του, ενώ ταυτόχρονα παπαγαλίζουν ότι ο ΣΥΡΙΖΑ «διαλύεται, τελειώνει»

Όχι, ότι δεν υπάρχουν άμεσα τέτοιες προοπτικές, αν συνεχίσει ο αυθεντικός ΣΥΡΙΖΑ να μένει σε ζητήματα διαδικαστικού χαρακτήρα και δεν θέτει δημόσια, ότι ο Στέφανος Κασσελάκης με κάθε μέσο και με τη συνδρομή των συστημικών μέσων ενημέρωσης, θέλει να ελέγξει το Κόμμα και σιγά σιγά να αλλοιώσει τον χαρακτήρα του, τον προσανατολισμό του και να τον μετατρέψει, από κόμμα της σύγχρονης Ριζοσπαστικής Αριστεράς, σε κόμμα οικονομικών χορηγών και συγκεκριμένων συμφερόντων, όπως στις ΗΠΑ, αξιοποιώντας δολίως  την εμπιστοσύνη, που του έδωσε ο θυμωμένος και απογοητευμένος κόσμος της αριστεράς

Η σωτηρία βρίσκεται στο ξαναχτίσιμο του ΣΥΡΙΖΑ, του σπιτιού της αριστεράς. Η σωτηρία του μπορεί και πρέπει να προέλθει από τα μέλη του  και όχι από φιλοξενούμενους επισκέπτες, από τον κυβερνητικό, τον αυθεντικό ΣΥΡΙΖΑ των αγώνων, που χτίστηκε με αίμα και ιδρώτα, που έχει κοινωνικό όραμα, για το καλό της χώρας και του λαού της.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Με αφορμή τους περίφημους "Φαρισαίους" του, θυμόμαστε τον διάσημο εξπρεσιονιστή Karl Schmidt-Rottluff (1884-1976)

Ο Karl Schmidt-Rottluff (Karl Schmidt μέχρι το 1905, 1 Δεκεμβρίου 1884 – 10 Αυγούστου 1976) Karl Schmidt-Rottluff(Wikipedia) ήταν Γερμανός ...