Τετάρτη, Οκτωβρίου 23, 2024

Brat and it’s completely different but also still brat

harli XCX
Brat and it's completely different but also still brat
Atlantic Records
★★★★☆

To «Brat and It’s Completely Different but Also Still Brat» είναι το νέο άλμπουμ της σπουδαίας Charli xcx, το οποίο δεν είναι και τόσο νέο, αλλά remix του προηγούμενου δίσκου της, του «Brat», που κυκλοφόρησε πριν από μερικούς μήνες. Και συμβαίνει το εξής παράδοξο: το remix άλμπουμ με τις πολλές και δυνατές συμμετοχές ως guest να είναι ανώτερο του πρωτότυπου. Προφανώς όλοι αυτοί οι featured καλλιτέχνες δίνουν έναν καινούργιο και πολύ γοητευτικό χαρακτήρα στα αρχικά τραγούδια, τα οποία πλέον ακούγονται πιο πεζά και γήινα (χωρίς ωστόσο να είναι έτσι).

Για το «Brat» τα είπαμε και όταν κυκλοφόρησε, μια ηλεκτρονική καταιγίδα που ειδικά στο εξωτερικό έχει δημιουργήσει τεράστια εντύπωση. Και κυρίως ανάμεσα στους καλλιτέχνες που θεωρούν την Charli xcx ως αληθινή ιδιοφυΐα. Είναι από τις πιο επιδραστικές μουσικούς τού σήμερα (32 ετών, Eγγλέζα).

AP/EVAN AGOSTINI/INVISION

Στο remix άλμπουμ υπάρχουν 16 από τα 18 τραγούδια του πρώτου δίσκου και συμμετέχουν οι εξής: Robyn, Yung Lean, BB Trickz, Ariana Grande, the 1975, Jon Hopkins, Troye Sivan, Addison Rae, Caroline Polachek (στο «Everything Is Romantic» που γίνεται πιο indie στο ύφος του), Bladee, Lorde (στο καταπληκτικό «Girl, so confusing» που το έπαιξαν οι δυο τους ζωντανά πριν από μερικές εβδομάδες στη Νέα Υόρκη), the Japanese House, Tinashe, Julian Casablancas (σε ένα πολυφωνικό «Mean Girls»), Bon Iver, Shygirl, Billie Eilish (στο «Guess» που το αλλάζουν πλήρως σε σύγκριση με την πρώτη εκτέλεση), A. G. Cook και Finn Keane. Ενα πολύ σπουδαίο έργο, από τα καλύτερα της χρονιάς.

Δημήτρης Κανελλόπουλος (efsyn.gr)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Μπραζίλ (1985):Το προφητικό αριστούργημα του Τέρι Γκίλιαμ

  Μπραζίλ (1985) Ο Σαμ Λόρι είναι ένας μικρός νομοταγής υπάλληλος στα κεντρικά αρχεία του παντοδύναμου υπουργείου πληροφοριών. Βρισκόμαστε ...