Δευτέρα, Οκτωβρίου 07, 2024

Ο Ίλον Μασκ δεν κρύβει πλέον την ακροδεξιά ιδεολογία του . Δηλώνει περήφανος δίπλα στον Τραμπ ότι είναι Dark MAGA!

Dark Maga

Πριν δείτε το βίντεο που ακολουθεί , η  Μαργαρίτα Μιχελάκου εξηγεί στο 

insidestory.gr  τον όρο Dark MAGA : «Το Σάββατο ο Τραμπ μίλησε ξανά το Μπάτλερ της Πενσιλβάνια, εκεί όπου έγινε η πρώτη απόπειρα εναντίον του, και στη σκηνή ανέβηκε (πήδηξε) και ο Ίλον Μασκ (που χρωστά πολλά στον Ομπάμα) για να δηλώσει την αμέριστη στήριξή του. Φορούσε μαύρο (αντί για κόκκινο) καπελάκι Make America Great Again και διευκρίνισε: "Όπως βλέπετε, δεν είμαι απλώς MAGA. Είμαι Dark MAGA".

Τι είναι το Dark Maga; Το είχα γράψει στις Λέξεις του 2022: Περισσότερο meme παρά πολιτικό σύνθημα, το #DarkMAGA είναι μια μετα-alt-right αισθητική που προωθεί μια αυταρχική εκδοχή του Tραμπ σε δυστοπικές εικόνες τύπου Terminator, π.χ. με το Trump Tower βαμμένο μαύρo και τον Τραμπ να έχει μπλε μάτια λέιζερ. Επιπλέον δανείζεται στοιχεία από το νεοφασιστικό κίνημα «skull mask» για να εισάγει τους Ρεπουμπλικανούς σε ιδέες της άκρας δεξιάς.»

ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ : US Election 2024: Elon Musk Declares "I Am Dark MAGA" at Trump Rally: What Does It Mean? | Explained

Εκλογές στις ΗΠΑ 2024: Σε μια συγκέντρωση για τον Ντόναλντ Τραμπ στην Πενσυλβάνια, ο Έλον Μασκ παρουσιάστηκε ως «Σκοτεινός MAGA», ένας όρος που συνδέεται με ακροδεξιές ομάδες, σηματοδοτώντας ένα πιο επιθετικό όραμα για το πολιτικό κίνημα του Ντόναλντ Τραμπ. 

Φορώντας ένα καπέλο "Make America Great Again", η δήλωση του Elon Musk τράβηξε την προσοχή, συνδυάζοντας την πολιτική ιδεολογία με την κουλτούρα των μιμιδίων στο Διαδίκτυο. Η υποστήριξή του στον Ντόναλντ Τραμπ, καθώς και η ευθυγράμμισή του με τη συντηρητική πολιτική, έχουν εγείρει ερωτήματα σχετικά με τις επιπτώσεις του κινήματος Dark MAGA.

 Τι είναι αυτός ο αμφιλεγόμενος όρος και τι προωθεί; Εξηγούμε.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Yann Tiersen - Live in Passengers - ARTE Concert

Ο Yann Tiersen είναι ένας χρυσοχόος του ήχου, ένας ποιητής που φημίζεται σε όλο τον κόσμο για τα ορχηστρικά του έργα καθώς και για τις συνθ...