Σάββατο, Οκτωβρίου 05, 2024

«Της ομορφιάς το άγριο φιλί» Full Disc (15 τραγούδια σε Playlist)

 https://shortstories.gr/wp-content/uploads/2024/09/shortstories.gr-karasoulos-paraskevas-shortstories--930x620.jpg


Ο δίσκος που ήρθε αργά αλλά στην ώρα του

Παρακευάς Καρασούλος


Ο Παρασκευάς Καρασούλος περιγράφει στο Short Stories τη μακρόχρονη πορεία που χρειάστηκε για να ζωντανέψει ο τελευταίος δίσκος του «Της ομορφιάς το άγριο φιλί», όπως συνέβη και με την εμβληματική «Μικρή πατρίδα» του

Ο χρόνος σχεδιάζει και γεννά κάθε στιγμή ή η στιγμή γεννά τον χρόνο; Πόσο πρέπει οι επιθυμίες μας να πιέζουν τον χρόνο, ερήμην των συνθηκών που τις γεννούν;

Πρέπει να περιμένουν τα όνειρά μας να ολοκληρωθεί το ταξίδι προς τον προορισμό τους ή είναι θεμιτό να βιάζονται κι ας στοιχίζει ενίοτε αυτή η βιασύνη την ακύρωση της άφιξης;

Σκεφτόμουν όλα αυτά με αφορμή τη μικρή οδύσσεια που έζησε η τελευταία δισκογραφική μου εργασία. Έως να τελεσφορήσει και να φτάσει στα χέρια μου (Της ομορφιάς το άγριο φιλί, σε στίχους δικούς μου και ερμηνευτή τους τον εξαιρετικό Θοδωρή Νικολάου).

Ξεκίνησε αλλιώς. Πριν από περίπου δέκα χρόνια ο πυρήνας των πρώτων λίγων τραγουδιών σχεδιάστηκε αλλιώς.

Πραγματοποιήθηκε πρόσκαιρα με άλλους πρωταγωνιστές και ακυρώθηκε η σιγουριά της έκδοσης, βίαια και απρόβλεπτα. Λες και το σύμπαν είχε άλλα σχέδια για το ταξίδι αυτό. Ακολούθησε δεύτερη προσπάθειά μου πάλι με άλλους συνεργάτες. Πάλι αλλιώς. Ούτε και αυτή η προσπάθεια ολοκληρώθηκε.

Στην πορεία αυτών των προσπαθειών το ένστικτό μου ψιθύριζε πως δεν ήταν η ώρα της έκδοσης αυτών των τραγουδιών. Αλλά η επιθυμία μου είχε τα αυτιά της κλειστά. Και η ανάγκη μου να δω τα «παιδιά μου» να ζωντανεύουν και να κυκλοφορούν ήταν μάλλον πιο ισχυρή.

Χρειάστηκε ο απαραίτητος χρόνος αγρανάπαυσης. Εκεί που η πραγματικότητα επιβάλλει την ησυχία και τον στοχασμό στον καθένα μας, για να δεις τα πράγματα καθαρά.

Και τότε εμφανίστηκε ο Θοδωρής Νικολάου, που θέλησε να μοιραστεί με σιγουριά και αποφασιστικότητα άλλα πέντε χρόνια, μετά τα άκαρπα πρώτα πέντε, και να ολοκληρωθεί έτσι ένας κύκλος τραγουδιών σημαντικός για τη δική μου διαδρομή και τη δική του φυσικά.

Post Views: 368

Στην πορεια των προσπαθειων μου το ενστικτο μου ψιθυριζε πως δεν ηταν η ωρα της εκδοσης των τραγουδιων. Αλλα η επιθυμια μου ειχε τα αυτια της κλειστα

Όπως θα έλεγε ο Φεντερίκο Γκαρθία Λόρκα: «Αργά αλλά στην ώρα του». Είμαι από τη φύση μου ανυπόμονος άνθρωπος και μέχρι πρότινος πίστευα πως οφείλουμε να επιταχύνουμε τον χρόνο και τα ανθρώπινα πράγματα, ώστε να συμπυκνώνουμε τις αναμονές στα απολύτως απαραίτητα όριά τους.

Ανήκω, όπως κι εσείς που διαβάζετε αυτό το κείμενο, στις γενιές που λάτρεψαν την ταχύτητα, τον ίλιγγο των αλλαγών και τον βολονταρισμό. Ιδιότητες όλες εχθρικές στην υπομονή και την επιμονή της απόλαυσης.

Έτσι ακριβώς όπως περιέγραψα εν συντομία την οδύσσεια της Ομορφιάς συνέβη και με τον εμβληματικό πια δίσκο μου Μικρή πατρίδα (στίχοι δικοί μου, μουσική του Γιώργου Ανδρέου).

Χρειάστηκε να ταξιδέψουν άδοξα οι στίχοι των τραγουδιών στα χέρια πολλών τραγουδοποιών για να φτάσουν εκεί που βρισκόταν ο πραγματικός προορισμός τους: στον Γιώργο Ανδρέου που τους μελοποίησε λες και τους περίμενε ή τους γνώριζε ήδη. 

[............................................]ΣΥΝΕΧΙΣΤΕ ΤΗΝ ΑΝΑΓΝΩΣΗ ΣΤΗΝ ΠΗΓΗ

Ο δίσκος που ήρθε αργά αλλά στην ώρα του

Ο ΔΙΣΚΟΣ 

1. Τα μάτια του ποιητή
Μουσική: Γκωτιέ Βελισσάρης
2. Φώτα μεγάλα
Μουσική: Ελένη Καραΐνδρου
3. Της ομορφιάς το άγριο φιλί
Μουσική: Γκωτιέ Βελισσάρης
4. Παλιές ψυχές
Μουσική: Γκωτιέ Βελισσάρης
5. Πραγματικότητα
Μουσική: Γιώργος Ανδρέου
6. Ξανακερδισμένος χρόνος
Μουσική: Γκωτιέ Βελισσάρης
7. Ο κύριος Γκωγκέν
Μουσική: Γκωτιέ Βελισσάρης
8. Ένα μου
Μουσική: Θοδωρής Οικονόμου
9. Πρώιμο φθινόπωρο (Ελλοπία ΙΙ)
Μουσική: Ελένη Καραΐνδρου
10. Περπάτησε η ομορφιά
Μουσική: Στέφανος Κορκολής
Συμμετέχει η Μιράντα Ζαφειροπούλου
11. Τραγούδια ξεχασμένα
Μουσική: Χρήστος ΙΜικολόπουλος
12. Η ζωή
Μουσική: Χρίστος Θεοδώρου
13. Νανούρισμα
Μουσική: Γκωτιέ Βελισσάρης
14. Από τα βέλη σου κανένας δεν γλυτώνει
Μουσική: Νίκος Κυπουργός
Συμμετέχει η Χριστίνα Μαξούρη
15. Δαχτυλίδι
Μουσική: Χρίστος Θεοδώρου

Στίχοι: ΠΑΡΑΣΚΕΥΑΣ ΚΑΡΑΣΟΥΛΟΣ
Ερμηνεία: ΘΟΔΩΡΗΣ ΝΙΚΟΛΑΟΥ
Μουσική: ΓΙΩΡΓΟΣ ΑΝΔΡΕΟΥ, ΓΚΩΤΙΕ ΒΕΛΙΣΣΑΡΗΣ, ΧΡΙΣΤΟΣ ΘΕΟΔΩΡΟΥ, ΕΛΕΝΗ ΚΑΡΑΪΝΔΡΟΥ, ΣΤΕΦΑΝΟΣ ΚΟΡΚΟΛΗΣ, ΝΙΚΟΣ ΚΥΠΟΥΡΓΟΣ, ΧΡΗΣΤΟΣ ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΣ, ΘΟΔΩΡΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΟΥ
Συμμετέχουν: ΜΙΡΑΝΤΑ ΖΑΦΕΙΡΟΠΟΥΛΟΥ, ΧΡΙΣΤΙΝΑ ΜΑΞΟΥΡΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια: