Σάββατο, Οκτωβρίου 05, 2024

Alexandre Tharaud et Chun Wing Lam dans la Fonderie Saint-Lubin - ARTE

Ο Alexandre Tharaud και ο Chun Wing Lam 

στο χυτήριο Saint-Lubin 

 https://api-cdn.arte.tv/img/v2/image/gZ48vX7vg5ZA2AyyhH65FG/140x210?type=TEXT

Ο πιανίστας Alexandre Tharaud και ο χορευτής Chun Wing Lam γιορτάζουν τη μουσική του Bach σε ένα πρώην χυτήριο όπου γεννήθηκαν πολλά από τα αριστουργήματα του Rodin.

Για μια φορά, αυτό το επεισόδιο του Sur Mesure γυρίστηκε όχι σε ένα σημαντικό μέρος της γαλλικής κληρονομιάς, αλλά σε ένα μισοεγκαταλελειμμένο μέρος, στο Χυτήριο Saint-Lubin, γύρω στα τριάντα χιλιόμετρα από το Παρίσι, που συναντήθηκαν ο Alexandre Tharaud και ο Chun Wing Lam.

Εκεί, στη μέση ενός κήπου από φανταστικά γλυπτά ή στην άκρη μιας εγκαταλελειμμένης πισίνας, ο πιανίστας και χορευτής της Όπερας του Παρισιού άφησε όλη τη συναισθηματική δύναμη της μουσικής του Μπαχ να εκφραστεί. Ένα παιχνίδι ήχων ακόμη πιο συγκινητικό καθώς σε αυτό το διαχρονικό μέρος κατασκευάστηκαν πολλά χάλκινα αγάλματα του Auguste Rodin.

 

Alexandre Tharaud - YouTubeΟ Alexandre Tharaud είναι Γάλλος πιανίστας. Δραστηριοποιείται στη σκηνή των συναυλιών και έχει κυκλοφορήσει μια μεγάλη και ποικιλόμορφη δισκογραφία. 

Πληροφορίες γέννησης: 9 Δεκεμβρίου 1968 (ηλικία 55 έτη), Παρίσι, Γαλλία

Δεν υπάρχουν σχόλια:

«Εφηβαρχούντος Κότυος του Κότυος οι έφηβοι» της Καλίνδοιας ευγνωμονούντες

  «Εφηβαρχούντος Κότυος του Κότυος, οι έφηβοι» Σε ποια αρχαία πόλη της Μακεδονίας διετέλεσε εφήβαρχος ο Κότυς πριν από 20 αιώνες; Και πώς ...