Κυριακή, Σεπτεμβρίου 15, 2024

🎧📚🔊 ΗΧΟΒΙΒΛΙΟ AUDIOBOOK =>ΓΙΑΝΝΗΣ ΜΑΡΗΣ: Έγκλημα στην Ύδρα (Νουβέλα)

 

Μαρής Γιάννης : Όλα τα βιβλία και η βιογραφία | PublicΓιάννης Μαρής, Έγκλημα στην Ύδρα 

Ο ήρωάς μας  είναι ένας απλός λογιστής που δουλεύει σε μια εταιρεία παίρνοντας μέτριο μισθό, ονειρεύεται όμως να ζήσει  τις  μέρες  των διακοπών του σε ένα κοσμοπολίτικο νησί ,  στραγγίζοντας το μηνιάτικο και την "μπροστάντζα" από τον επόμενο μισθό του. 

Επιβιβάζεται λοιπόν σε ένα βαπόρι του Αργοσαρωνικού , αλλά, αντί για τις Σπέτσες,  αποβιβάζεται στην Ύδρα λόγω της γνωριμίας του με μια γοητευτική και πλούσια  κοπέλα, οποία το ίδιο βράδυ τον προσκαλεί στην παρέα της σε ένα κλαμπ της Λαγουδέρας. Αργότερα δε διστάζει να τον οδηγήσει με δική της πρωτοβουλία στο σπίτι της , απ΄όπου ο τυχερός νέος φεύγει  τα ξημερώματα , έχοντας περάσει μια συγκλονιστική  ερωτική νύχτα. 

Ξενύχτης αλλά πανευτυχής ο ήρωάς μας επιστρέφει στο ξενοδοχείο του, αλλά  εκεί σταματά η καλοτυχία του , γιατί συλλαμβάνεται από την Αστυνομία και υποβάλλεται σε ανάκριση για το φόνο της κοπέλας με την οποία είχε κάνει πριν από λίγες ώρες έρωτα...

 Έγκλημα στην Ύδρα 

 Η νουβέλα «Έγκλημα στην Ύδρα» δημοσιεύτηκε αρχικά σε συνέχειες στο περιοδικό «Πρώτο»  και αργότερα κυκλοφόρησε ως βιβλίο το 1960  με τον τίτλο  Προορισμός ο θάνατος.


Wikipedia: Γιάννης Μαρής(1916-1979)

ΣΠΥΡΟΣ ΣΤΑΒΕΡΗΣΣπύρος Στάβερης =>Γιάννης Μαρής. Η ζωή του σαν σινερομάντσο (Lifo)

Δεν υπάρχουν σχόλια: