Παρασκευή, Σεπτεμβρίου 20, 2024

Ένα ΟΧΙ στους γενοκτόνους

Μπορεί να είναι γραφικό κείμενο

Φεστιβάλ Animasyros / Διακοπή συνεργασίας με την ισραηλινή πρεσβεία μετά την κατακραυγή

Ακούστε το άρθρο σε περίπου 3 λεπτά

Υπό το βάρος των διεθνών και εγχώριων αντιδράσεων, οι διοργανωτές του φεστιβάλ κινουμένων σχεδίων Animasyros, Screenshotπου θα διεξαχθεί από τις 23 ως τις 29 Σεπτεμβρίου, αναγκάστηκαν να διακόψουν τη συνεργασία της διοργάνωσης με την πρεσβεία του Ισραήλ.

Η ανακοίνωση που εξέδωσε το ANIMASYROS αναφέρει:

«Μετά από σοβαρή σκέψη και κατόπιν των εκτεταμένων αντιδράσεων από φορείς και άτομα, ιδίως στο νησί της Σύρου, το ANIMASYROS Διεθνές Φεστιβάλ Κινουμένων Σχεδίων αποφάσισε να διακόψει τη συνεργασία του με την Πρεσβεία του Ισραήλ στην Ελλάδα με στόχο την ακώλυτη διοργάνωση του φετινού φεστιβάλ.

Καθώς πιστεύουμε ότι οι πολιτικές επιλογές των κρατών δεν επιτρέπεται να θέτουν εμπόδια στην καλλιτεχνική έκφραση, το ANIMASYROS θα φροντίσει και φέτος για την υποδοχή των δημιουργών από όλον τον κόσμο».

Η διακοπή της συνεργασίας ήρθε μετά την καταγγελία που γνωτοποίησε το παγκόσμιο κίνημα αλληλεγγύης στον παλαιστινιακό λαό για την γενοκτονική επίθεση του Ισραήλ, μέσα από το BDS (Μποϊκοτάζ, Απόσυρση Επενδύσεων, Κυρώσεις).

Η καταγγελία που έγινε γνωστή από την ανακοίνωση του BDS έλεγε τα εξής:

«Στο Φεστιβάλ Animation στη Σύρο φιγουράρει ανάμεσα στους υποστηρικτές και η πρεσβεία του Ισραήλ, βάφοντας το Φεστιβάλ και το νησί με το αίμα δεκάδων χιλιάδων δολοφονημένων από το Ισραήλ άμαχων Παλαιστινίων στη Γάζα. Επίσης στους κριτές περιλαμβάνεται και η μεγαλύτερη ισραηλινή εταιρεία παραγωγής ανιμέισον The Hive.

Καταγγέλλουμε την στήριξη και συμμετοχή στο Φεστιβάλ εκπροσώπων του δολοφονικού κράτους του Ισραήλ, την στιγμή που επιτελεί εθνοκάθαρση και γενοκτονία στη Γάζα αλλά και στην κατεχόμενη Δυτική Οχθη, με καταγεγραμμένους μέχρι χθες 40.878 δολοφονημένους άμαχους, εκ των οποίων πάνω από 17.000 παιδιά, και 94.454 τραυματίες!

Ενώ υπάρχουν και πάνω από 10.000 αγνοούμενοι στα συντρίμμια. Καλούμε την διοίκηση του Φεστιβάλ να αποσύρει άμεσα την στήριξη της πρεσβείας του Ισραήλ και να εκδιώξει από την κριτική επιτροπή τον παραγωγό και ιδρυτή της ισραηλινής εταιρείας The Hive. Είναι ντροπή για το Φεστιβάλ της Σύρου να ξεπλένει τα εγκλήματα του Ισραήλ μέσω της Τέχνης».

Sultana’s Dream της Isabel Herguera

facebook /ANIMASYROS International Animation Festival

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Ο Θύμιος και η Αστέρω παίζουν στο ψυχόφραμα του ΣΥΡΙΖΑ

  Ο ΣΥΡΙΖΑ και η πανούργα Σταματίνα Θανάσης Καρτερός Η ΑΥΓΗ avgi.gr  (INTIME NEWS/ΓΙΑΝΝΗΣ ΛΙΑΚΟΣ) Και έχει πλαντάξει στο δάκρυ ...