Τρίτη, Σεπτεμβρίου 24, 2024

Η ιστορική αμνησία της Δύσης δεν την αφήνει να δει τον κόσμο που αλλάζει...


Η ιστορική αμνησία της Δύσης δεν την αφήνει να δει τον κόσμο που αλλάζει δραματικά-Θ.Ιγνατιάδης


Στη Νέα Υόρκη ξεκινά η Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ και μαζί με αυτή η Σύνοδος Κορυφής για το Μέλλον  με πρωτοβουλία του Γενικού Γραμματέα, Αντόνιο Γκουτέρες. Αυτή η Σύνοδος αποτελεί μέρος των ευρύτερων προσπαθειών του ΟΗΕ να αντιμετωπίσει κρίσιμες παγκόσμιες προκλήσεις όπως οι γεωπολιτικές εντάσεις, η οικονομική αστάθεια, τα ανθρώπινα δικαιώματα, η ψηφιακή διακυβέρνηση και οι απειλές για την παγκόσμια ειρήνη και να μεταρρυθμίσει το διεθνές σύστημα ώστε να είναι έτοιμο για το μέλλον. Η σύνοδος βασίζεται στη Διακήρυξη του ΟΗΕ του 2020 για τα 75 χρόνια του διεθνούς οργανισμού και αποσκοπεί στην αναζωογόνηση της παγκόσμιας συνεργασίας.

Θα συζητηθούν τα πραγματικά προβλήματα του πλανήτη σε πολλά σημεία του οποίου πόλεμοι μαίνονται; Θα εξεταστούν τα κρίσιμα ζητήματα που προκαλούν τους πολέμους ,τις εντάσεις και τις καταστροφές με αντικειμενικότητα και σοβαρότητα ή θα επικρατήσει η «ανάγνωση» των γεγονότων όπως αυτή γίνεται από τη Δύση; Υπάρχουν κι άλλες «αναγνώσεις» που θα πρέπει να ληφθούν σοβαρά υπ΄ όψιν για να βγουν ορθά συμπεράσματα.

Ο κόσμος αλλάζει με ραγδαία ταχύτητα και η Δύση δεν μπορεί ή δεν θέλει να το καταλάβει. Δεν είναι μόνο τα μεγάλα γεγονότα που το δείχνουν. Πολλά «μικρά» αλλά πολύ σημαντικά γεγονότα επηρεάζουν ή πρόκειται σύντομα να επηρεάσουν τις εξελίξεις. Γεγονότα που στην ελληνική ειδησεογραφία δεν χωράνε.

Ο κ.Θεόδωρος Ιγνατιάδης από τη Λέσχη Διάλογος μιλά στο militaire channel και μας αποκαλύπτει όλα όσα γίνονται στον κόσμο και όλα όσα προγραμματίζονται το αμέσως επόμενο διάστημα. Όπως θα διαπιστώσετε είναι πολλά και όλα έχουν τη σημασία τους. Η Ελλάδα δεν μπορεί να τα αγνοήσει κρυπτόμενη πίσω από το δόγμα του «ανήκουμε εις τη Δύση».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Bird Inspirations in Classical Music/Συνθέσεις στην Κλασική Μουσική εμπνευσμένες από πουλιά

00:00 Beethoven - "Pastoral Symphony", Movement II. (Wilhelm Mengelberg, 1940) 01:12 Mozart - "Pa-pa-pa" from The M...