Πέμπτη, Ιουλίου 11, 2024

ΖΗΤΕΙΤΑΙ ΓΗΡΟΚΟΜΕΙΟ ΓΙΑ ΕΝΑΝ ΠΡΟΕΔΡΟ


Ο Κλούνεϊ ζητά την απόσυρση του Μπάιντεν - «Τον αγαπώ και είναι οδυνηρό...»

Τι είπε ο Τζορτζ Κλούνεϊ για την υποψηφιότητα του Τζο Μπάιντεν στις προεδρικές εκλογές των ΗΠΑ.

Πηγή: reader.gr

biden clooney
Ο Τζορτζ Κλούνεϊ με τον Τζο Μπάιντεν. | AP Photo/Manuel Balce Ceneta

Ξεκάθαρη θέση για την αποχώρηση του Τζο Μπάιντεν από τη μάχη των προεδρικών εκλογών στις ΗΠΑ πήρε ο Τζορτζ Κλούνεϊ.

Ο γνωστός ηθοποιός του Χόλιγουντ, που είναι θερμός υποστηρικτής Δημοκρατικού Κόμματος, έστειλε ανοιχτή επιστολή στους New York Times και κάλεσε τον νυν πρόεδρο να αποσυρθεί.

«Αγαπώ τον Τζο Μπάιντεν. Ως γερουσιαστή. Ως αντιπρόεδρο και ως πρόεδρο. Τον θεωρώ φίλο μου και πιστεύω σε αυτόν. Πιστεύω στον χαρακτήρα του. Πιστεύω στην ηθική του. Τα τελευταία τέσσερα χρόνια κέρδισε πολλές από τις μάχες που αντιμετώπισε», τόνισε ο Κλούνεϊ.

«Αλλά η μόνη μάχη που δεν μπορεί να κερδίσει είναι η μάχη ενάντια στον χρόνο. Κανείς μας δεν μπορεί. Είναι οδυνηρό να το λέω, αλλά ο Τζο Μπάιντεν με τον οποίο ήμουν μαζί πριν από τρεις εβδομάδες στη φιλανθρωπική εκδήλωση δεν ήταν ο Τζο "big F-ing deal" Μπάιντεν του 2010. Δεν ήταν καν ο Τζο Μπάιντεν του 2020. Ήταν ο ίδιος άνθρωπος που όλοι είδαμε στο ντιμπέιτ», πρόσθεσε στη συνέχεια.

Σημαντική η παρέμβαση Κλούνεϊ

Σύμφωνα με αναλυτές, πρόκειται για μια σημαντική παρέμβαση καθώς ο Τζορτζ Κλούνεϊ, θεωρείται ότι έχει μεγάλη επιρροή στους Αμερικανούς πολίτες.

Από την πλευρά του, ο Τζο Μπάιντεν δεν δείχνει διατεθειμένος να παραιτηθεί από την κούρσα για την προεδρία και δηλώνει ότι παραμένει «αφοσιωμένος».

«Δεν πάω πουθενά», είπε χαρακτηριστικά ο Αμερικανός πρόεδρος στην εκπομπή Morning Joe, του τηλεοπτικού δικτύου MSNBC.

Επιπλέον, η Νάνσι Πελόζι, η πρώην πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων, τόνισε ότι ο Μπάιντεν πρέπει να ξανασκεφτεί την απόφασή του να συμμετέχει στις προεδρικές εκλογές.

 

Δεν υπάρχουν σχόλια: