Πέμπτη, Ιουλίου 04, 2024

Των οικιών υμών εμπιπραμένων, υμείς άδετε

 

Ζάκυνθος: Προκλητικός ο ιερέας «Θα αφήνατε το πανηγύρι στη μέση;» – Χόρευαν «δώσε μου φωτιά» , ενώ η πυρκαγιά έκαιγε το βουνό!

Ζάκυνθος: Προκλητικός ο ιερέας «Θα αφήνατε το πανηγύρι στη μέση;» – Χόρευαν «δώσε μου φωτιά» ενώ η πυρκαγιά έκαιγε το βουνό

Αλγεινή εντύπωση προκαλούν οι εικόνες από περιοχή της Ζακύνθου όπου βρισκόταν σε εξέλιξη πανηγύρι την ώρα που οι φλόγες κατάκαιγαν το βουνό και οι διασκεδαστές έδειχναν ότι δεν τους ένοιαζε.

Η  εκδοχή μάλιστα  του ιερέα της εκκλησίας για τα όσα συνέβησαν αγγίζει τα όρια του γελοίου.

Μιλώντας στο MEGA, σχολίασε τη στιγμή που πλήθος κόσμου το βράδυ της Κυριακής (30/6) στη Ζάκυνθο έπινε και χόρευε όσο είχε ξεσπάσει φωτιά, λίγο πιο μακριά από το χωριό. δεν ενημέρωσαν κανέναν τους για τυχόν εκκένωση.

«Με το που είδαμε ότι έβγαινε καπνός… Ακόμα δεν είχε πιάσει φωτιά, φύγανε όλοι! Έφυγε ο δήμαρχος, έφυγε ο βουλευτής. Εγώ έμεινα εκεί και μείνανε τα γυναικόπαιδα εκεί πέρα. Εάν είχατε εσείς τον γάμο σας ή την βάφτιση του παιδιού σας και όταν η Αστυνομία, ή η Πυροσβεστική, ή το 112 δεν έχει δώσει σήμα ότι πρέπει να εκκενωθεί ο χώρος, ή ότι είμαστε σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης… Ε, τι, θα το αφήσετε στη μέση δηλαδή;», διερωτήθηκε ο ιερέας.

Στα βίντεο όμως που έχουν κυκλοφορήσει από τοπικά μέσα στο διαδίκτυο ακούμε τις καμπάνες του χωριού να χτυπάνε για να προειδοποιήσουν τον κόσμο για την επικινδυνότητα και βλέπουμε  την αστυνομία να έχει βγει στους δρόμους.Επομένως όσα είπε ο ιερέας διαψεύδονται από την καταγραφή του γεγονότος.

Έτερον σχόλιον ουδέν...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΕΚΛΕΚΤΕΣ NEEΣ ΕΚΔΟΣΕΙΣ: Jon D. Mikalson, Αρχαία ελληνική θρησκεία,

 NEEΣ ΕΚΔΟΣΕΙΣ Αρχαία ελληνική θρησκεία Jon D. Mikalson, Αρχαία ελληνική θρησκεία ...