Τετάρτη, Ιουνίου 12, 2024

ΑΝΑΓΝΩΣΤΙΚΕΣ ΤΑΣΕΙΣ ΤΗΣ ΕΠΟΧΗΣ: Η νεανική λογοτεχνία ως πηγή ηρεμίας, νοσταλγίας και φροντίδας του εαυτού πολλών ...ενηλίκων!

 


Γιατί όλο και περισσότεροι ενήλικες διαβάζουν νεανική λογοτεχνία;

Diastixo.gr

Γιατί όλο και περισσότεροι ενήλικες διαβάζουν νεανική λογοτεχνία;

Γιατί όλο και περισσότεροι ενήλικες διαβάζουν νεανική λογοτεχνία;

Η… καθυστερημένη ενηλικίωση πολλών ανθρώπων φαίνεται πως είναι το «κλειδί» για την εκτόξευση της αναγνωσιμότητας των βιβλίων νεανικής λογοτεχνίας που καταγράφεται τα τελευταία χρόνια, σύμφωνα με έρευνα της Nielsen για λογαριασμό του εκδοτικού οίκου HarperCollins.

Σύμφωνα με την έρευνα, παρότι τα βιβλία αυτά κατά βάση απευθύνονται σε νεαρά άτομα, το 74% των αναγνωστών τους είναι ενήλικες, ενώ ένα 28% αυτών είναι ηλικίας άνω των 28 ετών. Το συμπέρασμα της ερευνητικής ομάδας είναι ότι αυτό οφείλεται σε συμπεριφορικές αλλαγές που περιγράφονται ως «καθυστερημένη ενηλικίωση»: νεαρά άτομα που ωριμάζουν πιο αργά, καθυστερώντας αυτό που λέμε «ενήλικη ζωή», και βρίσκουν καταφύγιο σε βιβλία νεανικής λογοτεχνίας, που αποτελούν μία πηγή ηρεμίας και ευεξίας σε ένα δύσκολο περιβάλλον.

Σύμφωνα με τον εκδοτικό οίκο HarperCollins, η σύνδεση ανάμεσα στην ανάγνωση και την ευεξία αντανακλάται στην αυξανόμενη δημοφιλία των βιβλίων νεανικής λογοτεχνίας, «καθώς αναγνώστες όλων των ηλικιών στρέφονται ολοένα και περισσότερο στη νεανική λογοτεχνία ως πηγή ηρεμίας, νοσταλγίας και φροντίδας του εαυτού τους».


Why adults should read children's books | The Spectator

Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΣΠΟΥΔΑΙΟΙ ΔΙΑΣΚΕΔΑΣΤΕΣ /ΜΕΓΑΛΕΣ ΟΡΧΗΣΤΡΕΣ: Mantovani - Mantovani And His Orchestra - Great Concerts (Full Álbum)

Ο Annunzio Paolo Mantovani (15 Νοεμβρίου 1905 – 29 Μαρτίου 1980) ήταν ένας δημοφιλής μαέστρος και διασκεδαστής στο ύφος «easy listening».  ...