Τετάρτη, Ιουνίου 05, 2024

Αδιανόητα εγκλήματα κατά αμάχων από τα σιωνιστικά κτήνη, που βομβαρδίζουν αμάχους ΚΑΙ στον νότιο Λίβανο με πυρομαχικά λευκού φωσφόρου!

 

https://tvxs.gr/app/uploads/2024/06/LIBANOS.jpg

Human Rights Watch / Το Ισραήλ βομβαρδίζει αμάχους στον νότιο Λίβανο με πυρομαχικά λευκού φωσφόρου!


Η «εκτεταμένη» χρήση πυρομαχικών λευκού φωσφόρου από τον ισραηλινό στρατό στις διασυνοριακές επιθέσεις του στο νότιο Λίβανο θέτει «τους αμάχους σε σοβαρό κίνδυνο» και συμβάλλει στον περαιτέρω εκτοπισμό των ντόπιων κατοίκων, δήλωσε το Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων (HRW).

Σε νέα έκθεσή της, η διεθνής οργάνωση για τα δικαιώματα με έδρα τη Νέα Υόρκη ανέφερε ότι έχει καταγράψει τη χρήση λευκού φωσφόρου από το Ισραήλ σε επιθέσεις σε τουλάχιστον 17 δήμους στο νότιο Λίβανο από τον Οκτώβριο του 2023.

Οι ισραηλινές επιθέσεις περιλάμβαναν πέντε «δήμους στους οποίους χρησιμοποιήθηκαν παράνομα πυρομαχικά αεροψεκασμού πάνω από κατοικημένες περιοχές».

Ο λευκός φώσφορος, μια κεροειδής, τοξική ουσία που καίγεται σε θερμοκρασία άνω των 800 βαθμών Κελσίου (σχεδόν 1.500 βαθμούς Φαρενάιτ), διασκορπίζεται με βλήματα πυροβολικού, αεροπορικές βόμβες και ρουκέτες.

Είναι αρκετά καυτός για να λιώσει μέταλλα και χρησιμοποιείται για την πυρπόληση κτιρίων, γεωργικών περιοχών και άλλων μη στρατιωτικών υποδομών.

Δεν είναι η πρώτη φορά που η οργάνωση εγκαλεί το Ισραήλ για χρήση λευκού φωσφόρου.Israeli army using unlawful white phosphorus in operations in Lebanon:  Amnesty International

Ήδη από τις αρχές της ισραηλινής επίθεση, τον περασμένο Οκτώβριο, η οργάνωση κατήγγειλε τη χρήση τέτοιων πυρομαχικών, τόσο στην Γάζα όσο και στον Λίβανο.

Τότε, το Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων δήλωσε ότι επαλήθευσε πλάνα που τραβήχτηκαν στο Λίβανο και τη Γάζα και δείχνουν πολλαπλές χρήσεις λευκού φωσφόρου από πυροβολικό πάνω από το λιμάνι της πόλης της Γάζας και δύο αγροτικές τοποθεσίες κατά μήκος των συνόρων Ισραήλ-Λιβάνου.

«Η χρήση από το Ισραήλ πυρομαχικών λευκού φωσφόρου με εναέρια έκρηξη σε κατοικημένες περιοχές βλάπτει αδιακρίτως τους αμάχους και έχει οδηγήσει πολλούς να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους», δήλωσε τώρα ο ερευνητής της HRW για τον Λίβανο Ramzi Kaiss.

«Οι ισραηλινές δυνάμεις θα πρέπει να σταματήσουν αμέσως τη χρήση πυρομαχικών λευκού φωσφόρου σε κατοικημένες περιοχές, ειδικά όταν είναι άμεσα διαθέσιμες λιγότερο επιβλαβείς εναλλακτικές λύσεις», δήλωσε ο Kaiss.

https://www.hrw.org/sites/default/files/styles/embed_xxl/public/media_2024/05/202405mena_lebanon_white_phosphorous.jpg?itok=j_R0OJSuΣΙΑΒΑΣΤΕ =>Lebanon: Israel's White Phosphorous Use Risks CivilianHarm ...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΤΑ ΖΩΑ ΣΤΗΝ ΤΕΧΝΗ

  Διάσημοι πίνακες ζωγραφικής με ζώα ΠΗΓΗ : ikastik...