Σάββατο, Ιουνίου 15, 2024

1η Ιουλίου η πρώτη, εναρκτήρια συνάντηση του Ελληνικού Ερευνητικού Δικτύου Ψηφιακών Ανθρωπιστικών Επιστημών

 Εναρκτήρια συνάντηση του Ελληνικού Ερευνητικού Δικτύου Ψηφιακών Ανθρωπιστικών Επιστημών (1/7/24)https://amsichani.github.io/images/dh_gr.jpg

Τη Δευτέρα 1 Ιουλίου 2024 θα πραγματοποιηθεί η πρώτη, εναρκτήρια συνάντηση του Ελληνικού Ερευνητικού Δικτύου Ψηφιακών Ανθρωπιστικών Επιστημών, με την ευγενική υποστήριξη της Modern Greek Studies Association (a href="https://www.mgsa.org/Initiatives/innovation.html">Innovation Grant).

 Η συνάντηση αποσκοπεί στη γνωριμία των μελών του Δικτύου και την ένταξη νέων μελών στις δράσεις του, καθώς και στην επικαιροποίηση των στόχων και των δράσεων του γύρω από την ανάπτυξη και υποστήριξη της ελληνόφωνης κοινότητας ερευνητριών και ερευνητών, καθώς και επαγγελματιών που δραστηριοποιούνται στο ευρύτερο πεδίο των Ψηφιακών Ανθρωπιστικών Επιστημών. Επιπλέον, στόχος της πρώτης δια ζώσης συνάντησης είναι η συγκρότηση της νομικής μορφής του Δικτύου (Σωματείο).

Η συνάντηση θα πραγματοποιηθεί στην αίθουσα σεμιναρίων, στο ισόγειο του Εθνικού Ιδρύματος Ερευνών (Βασιλέως Κωνσταντίνου 48, Αθήνα), 10πμ-5μμ και θα μεταδοθεί και διαδικτυακά για όσες και όσους βρίσκονται εκτός Αθηνών και στο εξωτερικό.

Για την καλύτερη οργάνωση της συνάντησης, εάν ενδιαφέρεστε, μπορείτε να συμπληρώσετε τη φόρμα εγγραφής.

Λίγα λόγια για το Δίκτυο

Το Ελληνικό Ερευνητικό Δίκτυο Ψηφιακών Ανθρωπιστικών Επιστημών είναι μια ανοικτή, συλλογική, και αυτοδιοικούμενη πρωτοβουλία ερευνητών και ερευνητριών που αποσκοπεί να συμβάλει στην ανάπτυξη, διάδοση και κριτική ενσωμάτωση των ψηφιακών μεθόδων στην έρευνα και διδασκαλία των Ανθρωπιστικών Επιστημών στον ελληνόφωνο χώρο. Πρόκειται για έναν νέο διεπιστημονικό φορέα συνεργασίας που θέλει να ενθαρρύνει την επικοινωνία μεταξύ των διαφορετικών κοινοτήτων, ομάδων και πεδίων που συνδιαμορφώνουν τις Ψηφιακές Ανθρωπιστικές Επιστήμες στον ελληνικό και ελληνόφωνο χώρο.

Το Δίκτυο εστιάζει στη διεπιστημονική περιοχή των Ψηφιακών Ανθρωπιστικών Επιστημών, όπως αυτή διαμορφώνεται δυναμικά από ετερογενείς κοινότητες, σε διαφορετικά πεδία εφαρμογής και μέσα από ένα πλούσιο φάσμα προσεγγίσεων, τόσο σε εθνικό όσο και σε διεθνές επίπεδο. Ταυτόχρονα, το Δίκτυο ξεκινά έναν διάλογο με σκοπό την κατοχύρωση του τομέα των Ψηφιακών Ανθρωπιστικών Επιστημών και στον ελληνικό ακαδημαϊκό και ερευνητικό χώρο ως αυτόνομου επιστημονικού και επαγγελματικού πεδίου που εφαρμόζει διεθνώς αναγνωρισμένες αρχές, μεθόδους και πρακτικές.

Για περισσότερες πληροφορίες, όπως και για το πρόγραμμα της συνάντησης, επισκεφθείτε τον ακόλουθο σύνδεσμο. https://dhgrnetwork.org/home/2024/05/12/inaugural-meeting/

Επικοινωνία: dhgr.network@gmail.com

Δεν υπάρχουν σχόλια: