Δευτέρα, Σεπτεμβρίου 05, 2022

Γιάννης Ευσταθιάδης ο πολυδιάστατος και αξιαγάπητος υπηρέτης της Τέχνης

Γιάννης Ευσταθιάδης - ΠΡΟΣΩΠΟ – Βιβλιοnet

ΜΟΝΟΓΡΑΜΜΑ "Γιάννης Ευσταθιάδης" Συγγραφέας 

 

ΕΡΤ-2 20/ΔΕΚ/2017 

Παραγωγός: ΓΙΩΡΓΟΣ ΣΓΟΥΡΑΚΗΣ 

Σκηνοθεσία: ΚΙΜ ΝΤΙΜΟΝ 

Διεύθυνση φωτογραφίας: ΣΤΑΘΗΣ ΓΚΟΒΑΣ 

Ηχοληψία: ΝΙΚΟΣ ΠΑΝΑΓΟΗΛΙΟΠΟΥΛΟΣ 

Μοντάζ-μίξη ήχου: ΣΤΑΜΑΤΗΣ ΜΑΡΓΕΤΗΣ

 Μουσική σήματος: ΒΑΣΙΛΗΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ 

Δημοσιογραφική επιμέλεια: ΙΩΑΝΝΑ ΚΟΛΟΒΟΥ

 Διεύθυνση Παραγωγής: ΣΤΕΛΛΙΟΣ ΣΓΟΥΡΑΚΗΣ

2. Βιβλιοβούλιο  : Γιάννης  Ευσταθιάδης  (31/07/2022)

 

Τον διακεκριμένο συγγραφέα Γιάννη Ευσταθιάδη φιλοξενεί η εκπομπή «Βιβλιοβούλιο».

 Ο Γιάννης Ευσταθιάδης, ο οποίος γεννήθηκε στην Αθήνα το 1946, έχει εκδώσει ποίηση, πεζά κείμενα, καθώς και μικρά δοκίμια για τη μουσική και τη λογοτεχνία.

 Το 2012 τιμήθηκε με το Κρατικό Βραβείο Διηγήματος για τη συλλογή «Άνθρωποι από λέξεις» (εκδ. Μελάνι), αλλά και από την Ακαδημία Αθηνών με το Βραβείο Ουράνη για τα μουσικά και λογοτεχνικά του δοκίμια. 

Έχει επίσης εργαστεί στη διαφήμιση, ενώ με το ψευδώνυμο Απίκιος, έχει δημοσιεύσει και γα­στρονομικά κείμενα. Ακόμη διατηρεί εδώ και αρκετά χρόνια την εκπομπή «Του κύκλου τα γυρί­σματα» στο Τρίτο Πρόγραμμα της Ελληνικής Ραδιοφωνίας, με επίκεντρο την κλασική μουσική και τις ποικίλες κοινωνικές, πολιτικές και άλλες διαστάσεις της. Με αφορμή την έκδοση, σε κασετίνα από τις εκδόσεις Μελάνι, δύο συγκεντρωτικών τόμων με διηγήματα και μικρά πεζά του κείμενα, ο Γιάννης Ευσταθιάδης συνομιλεί με τον Μανώλη Πιμπλή για την πορεία του πρώτα στην ποίηση και κατόπιν στην πεζογραφία, για τις ιδιαίτερες απαιτήσεις της μικρής φόρμας, αλλά και για την αγάπη του για την κλασική μουσική και το φα­γητό, το οποίο αντιμετωπίζει ως πνευματική δραστηριότητα. Επίσης, στην εκπομπή αυτής της Κυριακής, ο κριτικός Βαγγέλης Χατζηβασιλείου μιλά για τη νουβέλα της Ούρσουλας Φωσκόλου «Ήσυχα να πας» (εκδ. Κίχλη), ενώ η δημοσιογράφος Σταυ­ρούλα Παπασπύρου συζητά με τον Μανώλη Πιμπλή για τα βιβλία «Η ανάσα των δίπλα» του Αντώνη Γεωργίου (εκδ. Το Ροδακιό), «Η δική μας ασθένεια» του Τίμοθι Σνάιντερ (μετάφραση: Γιώργος Μπολιεράκης, εκδ. Στερέωμα) και «Εμμονή» της Αντόνια Μπάιατ (μετάφραση: Κατε­ρίνα Σχινά, εκδ. Πόλις). Αρχισυνταξία-Παρουσίαση: Μανώλης Πιμπλής Κριτική: Βαγγέλης Χατζηβασιλείου Ρεπορτάζ: Σταυρούλα Παπασπύρου

Δεν υπάρχουν σχόλια: