Πέμπτη, Μαρτίου 25, 2021

Της Δικαιοσύνης Ήλιε Νοητέ | Από την άδολη Τέχνη ώς την τέχνη της Ρωσικής Προπαγάνδας ένα τραγουδάκι δρόμος

 
svg%3E

ΤΗΣ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗΣ


Της δικαιοσύνης ήλιε νοητέ
και μυρσίνη εσύ δοξαστική
μη παρακαλώ σας μη
λησμονάτε τη χώρα μου

Αετόμορφα τα έχει τα ψηλά βουνά
στα ηφαίστεια κλίματα σειρά
και τα σπίτια πιο λευκά
στου γλαυκού το γειτόνεμα

Τα πικρά μου χέρια με τον κεραυνό
τα γυρίζω πίσω απ' τον καιρό
τους παλιούς μου φίλους καλώ
με φοβέρες και μ' αίματα

Της δικαιοσύνης ήλιε νοητέ
και μυρσίνη εσύ δοξαστική
μη παρακαλώ σας μη
λησμονάτε τη χώρα μου
μη παρακαλώ σας μη
λησμονάτε τη χώρα μου

 Η Χορωδία του Κόκκινου Στρατού ερμηνεύει θαυμάσια το απόσπασμα του «Τρίτου Αναγνώσματος» της ποιητικής σύνθεσης του Οδυσσέα Ελύτη, «Άξιον Εστί», που μελοποίησε ο Μίκης Θεοδωράκης και πρωτοτραγούδησε ο Γρηγόρης Μπιθικώτσης.

Το τραγούδι είναι, υποτίθεται, συμβολική κίνηση τιμής της Ρωσίας προς  τον ελληνικό λαό που επαναστάτησε και διεκδίκησε την ελευθερία του  από μια τυραννική εξουσία και αγωνίστηκε για την ανεξαρτησία του με θάρρος, πείσμα και αυτοθυσία. Λαό που η ίδια , αφήνει να υπονοηθεί, ότι αγαπά και στηρίζει στις δύσκολες στιγμές της ιστορίας του. Και κλάμα οι δικοί μας για  τον καρντάσικο ξανθό λαό   που οι σύγχρονοι  Αγαθάγγελοι της Ελεύθερης ώρας και του Μακελειού διαβεβαιώνουν ότι θα μας βοηθήσει για  να πάρουμε την Πόλη από τα χέρια των απίστων.

Μόνο που η Ιστορία είναι ζόρικη και πεισματάρα και αρνείται να χειραγωγηθεί από τους  μάστορες της προπαγάνδας , που πετάνε μουσικά καθρεφτάκια στους αφελείς  ιθαγενείς για να τους εντυπωσιάσουν.

Ακόμα και οι ελάχιστα  επαρκείς γνώστες της νεότερης  Ιστορίας γνωρίζουν πόσο συμφεροντολογική ήταν ανέκαθεν η πολιτική της Ρωσίας στα Βαλκάνια , γεγονός που φαίνεται και από τη στάση της απέναντι στους σκλαβωμένους Έλληνες.

Προεπαναστατικά συμπεριφέρθηκε ως ψυχρή υπολογίστρια για την τύχη των ομόδοξων αδελφών της. Θυμηθείτε πώς η Μεγάλη Αικατερίνη "πούλησε" τον Λάμπρο Κατσώνη , που ίδια είχε στη δούλεψή της  και ανοιχτά τον ενθάρρυνε  να κατέβει στην Ελλάδα για να την ... απελευθερώσει, υποσχόμενη στους δύστυχους  Ρωμιούς  φύκια  Βαλτικής για μεταξωτές κορδέλες.

Γνωρίζετε επίσης πόσο  εχθρική ήταν στα τέσσερα πρώτα χρόνια της Επανάστασης απέναντι στους Έλληνες, προσπαθώντας , με την απόλυση του Καποδίστρια και την καθαίρεση του Υψηλάντη, να αποσείσει την κατηγορία ότι βρισκόταν πίσω από το κίνημα  στη Μολδοβλαχία και το άπλωμα του Αγώνα στη νότια Ελλάδα. Όταν όμως  βεβαιώθηκε ότι η δημιουργία ανεξάρτητου ελληνικού κράτους ήταν συμφερτική,  την τελευταία στιγμή προσχώρησε  στο αγγλογαλλικό κλαμπ , για να μη χάσει την επιρροή της στο χώρο .

Σταματώ εδώ και δεν αναφέρομαι διεξοδικά στα επίσης αίσχιστα μετεπαναστατικά έργα της Ρωσίας ώς τις μέρες μας απέναντι στην Ελλάδα:1.  δημιουργία της Μεγάλης Βουλγαρίας, 2.   κολεγιά των μπολσεβίκων με τον Κεμάλ για τη σφαγή των Ποντίων, 3. ξεριζωμός των Μικρασιατών , 4.   πονηρή σιωπή του Στάλιν που οδήγησε τον αφελή Ζαχαριάδη να την ερμηνεύσει ως ... ευμένεια προς τον ΕΛΑΣ και να πέσει στην παγίδα του Εμφυλίου που του έστησαν οι Εγγλέζοι 5.   ανοιχτά εχθρική στάση του Πούτιν προς τη χώρα μας , με την άρνησή του να μας δανείσει , το 2015, μερικά δις για να ξεφύγουμε από τα νύχια της Τρόικα,  την  πώληση των SS400 στους Τούρκους αλλά  και την υπονόμευση με κάθε μέσο της Συμφωνίας των Πρεσπών.  


Η Ρωσία και η Ελληνική Επανάσταση (1821 – 1829) ...

Η ομόδοξη Ρωσία και η κυμαινόμενη στάση της προς την Ελληνική Επανάσταση ...


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Πώς η Ρωσία με τους «Βορειοκορεάτες» αποκτά μια νέα δύναμη

  Πώς η Ρωσία με τους «Βορειοκορεάτες» αποκτά μια νέα δύναμη pelop.gr  Πελοπόννησος Newsroom ...