Δευτέρα, Μαρτίου 29, 2021

Η Θεσσαλονίκη και η Επιστήμη φτωχότερες

 

Πέθανε ο ομότιμος καθηγητής του ΑΠΘ, Γιώργος Αναστασιάδης | ΕΙΔΗΣΕΙΣΑΠΘ: "Έφυγε" ο ομότιμος καθηγητής Γιώργος Αναστασιάδης


Θλίψη στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο αλλά και την κοινωνία της Θεσσαλονίκης σκόρπισε η είδηση του θανάτου του ομότιμου καθηγητή του ΑΠΘ, Γιώργου Αναστασιάδη.

Ψήφισμα εξέδωσε ο Τομέας Δημοσίου Δικαίου και Πολιτικής Επιστήμης της Νομικής Σχολής του Α.Π.Θ.

"Για τον Γιώργο

Ο Τομέας Δημοσίου Δικαίου και Πολιτικής Επιστήμης αποχαιρετά τον Γιώργο Αναστασιάδη, ομότιμο καθηγητή. 

Με ευρύτερη παιδεία και μεγάλη αγάπη για το γνωστικό του αντικείμενο συνέβαλλε στην ανάπτυξη της Συνταγματικής και πολιτικής ιστορίας και στην ανανέωση των μεθοδολογικών της εργαλείων. 

Οι αντιθέσεις που χαρακτηρίζουν την γενέθλια πόλη του, την Θεσσαλονίκη, τον ενέπνευσαν για να «ανασυντάξει» την πορεία της και δείξει τα οράματά της, χωρίς να κρύβει τις γκρίζες πλευρές της. 

Η προσήνεια του τον έκανε καλό και αποτελεσματικό δάσκαλο, η καλή προαίρεση και το χιούμορ του ιδιαίτερα αγαπητό συνάδελφο. 

Στην αγαπημένη σύντροφό του Πέτρα και στην μονάκριβη Ελισώ του στέλνουμε την σκέψη και την αγάπη μας. 

Καλό ταξίδι Γιώργο".

Ο Γιώργος Ολ. Αναστασιάδης γεννήθηκε το 1944 και έζησε στη Θεσσαλονίκη. Ήταν ομότιμος καθηγητής στο Τμήμα Νομικής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης. Δίδαξε Πολιτική και Συνταγματική Ιστορία της Ελλάδας. Στο ερευνητικό και συγγραφικό του έργο, στα άρθρα του σε περιοδικά και εφημερίδες και στις ραδιοφωνικές και τηλεοπτικές εκπομπές του ξεχωριστή θέση κατείχαν τα θέματα και οι πηγές της νεότερης ιστορίας και της "μικροϊστορίας" της πόλης και η διαρκής ανίχνευση και αξιοποίηση του ιστορικού υλικού που περιέχουν οι παλιές εφημερίδες και η λογοτεχνία της Θεσσαλονίκης.

ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ
 
Τα βιβλία του αείμνηστου επιστήμονα  και μία πρόσφατη διάλεξή του για την αποτύπωση του Α Παγκόσμιου Πολέμου στη λογοτεχνία. 

1. Γιώργος Αναστασιάδης – Βιβλιοnet

2. Γιώργος Αναστασιάδης -βιοεργογραφία

3.  Γ. Αναστασιάδης : «Η Θεσσαλονίκη μέσα από τη λογοτεχνία στον Α΄ Παγκόσμιο Πόλεμο (1914-1918)» (Ομιλία)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Πώς η Ρωσία με τους «Βορειοκορεάτες» αποκτά μια νέα δύναμη

  Πώς η Ρωσία με τους «Βορειοκορεάτες» αποκτά μια νέα δύναμη pelop.gr  Πελοπόννησος Newsroom ...