Τρίτη, Ιουλίου 23, 2019

«Ελληνικά Hoaxes» : πόσο αντικειμενικά είναι;

Αποτέλεσμα εικόνας για Αλικάκου, αρχισυντάκτη στον Χοαξες

Ο Νίκος Σαραντάκος διέκοψε τη συνεργασία του με τα «Ελληνικά Hoaxes» !

 Κατήγγειλε τον  Δημήτρη Αλικάκο για απροκάλυπτη φιλοκυβερνητική υποστήριξη και εμπαθέστατο αντι-ΣΥΡΙΖΑ μένος, στάση που κάνει διαβλητή την αντικειμενικότητα του σάιτ

Με σοβαρές καταγγελίες αποχώρησε από τα Ελληνικά Hoaxes, ο γνωστός συγγραφέας και μεταφραστής Νίκος Σαραντάκος, που ήταν επιστημονικός σύμβουλος της σελίδας, η οποία είχε αναλάβει εκ μέρους του Facebook να διενεργεί έλεγχο στις ειδήσεις και να εντοπίζει fake news.
Ο Νίκος Σαραντάκος καταγγέλλει αντιδεοντολογική συμπεριφορά από τον αρχισυντάκτη των Ελληνικών Hoaxes, Δημήτρη Αλικάκο.
Σε ανάρτησή του στο λογαριασμό του στο Facebook ο κ. Σαραντάκος εξηγεί τους λόγους που ζήτησε να αφαιρεθεί το όνομά του από την κατηγορία των επιστημονικών συμβούλων και υπογραμμίζει ότι:
«Πιστεύω ότι οι έντονα κομματικές θέσεις του κ. Αλικάκου τον καθιστούν εντελώς ακατάλληλο για το λειτούργημα που θέλει να αναλάβει και θα φροντίσω, με τις μικρές μου δυνάμεις, να σταματήσει αυτή η αντιδεοντολογική κατάσταση».
Ο κ. Σαραντάκος δηλώνει «εξαπατημένος» και φέρνει ως παράδειγμα αντιδεοντολογικής συμπεριφοράς αναρτήσεις του Δημήτρη Αλικάκου όπου χαρακτηρίζει «λύτρωση» την αλλαγή κυβέρνησης ή την άλλη όπου μιλάει για επίπεδο «σουρωμένου κομπλεξικού κομματόσκυλου» για βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ.
Όπως επισημαίνει ο Νίκος Σαραντάκος, ο καθένας έχει το δικαίωμα να έχει πολιτικές απόψεις, όμως: «κάποιος που είναι αρχισυντάκτης σε οργανισμό πιστοποίησης της ακρίβειας των ειδήσεων πρέπει κατά την ταπεινή μου γνώμη να απέχει από τον σχολιασμό της τρέχουσας πολιτικής ή σε κάθε περίπτωση να μην εκδηλώνεται με τόση ένταση».
Ο κ. Σαραντάκος επισημαίνει ότι πριν την αποχώρησή του έκανε διάβημα στους ανθρώπους του Hoaxes, όμως, υπήρξε «αδυναμία συνεννόησης».

Η ανάρτηση του Νίκου Σαραντάκου:

«Για τα Ελληνικά Χόαξες

»Πριν από λίγο καιρό, ο ιστότοπος Ελληνικά Χόαξες μου είχε ζητήσει να συμπεριληφθεί το όνομά μου στην κατηγορία των Εξωτερικών Συνεργατών – Επιστημονικών Συμβούλων του.
»Επειδή πράγματι είχα μια καλή σχέση «μυθοκτονικής» συνεργασίας με έναν – δυο συντελεστές των Χόαξες επί αρκετά χρόνια, παρόλο που με ενοχλούσε η συνεργασία των Χοαξες με την Άθενς Βόις, απάντησα θετικά.
»Στη συνέχεια, όταν τα Χόαξες ανέλαβαν το ρόλο του «εξακριβωτή στοιχείων» για το Φέισμπουκ, είπα ότι πρέπει να περάσει λίγος χρόνος, να δούμε δείγματα γραφής.
»Ωστόσο, τις τελευταίες μέρες, μετά τις εκλογές, έπεσαν στην αντίληψή μου απανωτές έντονα φιλοκυβερνητικές (και αντισύριζα) δημοσιεύσεις του κ. (Δημήτρη) Αλικάκου, αρχισυντάκτη στον Χοαξες, Αποτέλεσμα εικόνας για Αλικάκου, αρχισυντάκτη στον Χοαξεςστο Φέισμπουκ όπως εκείνη όπου χαρακτηρίζει «λύτρωση» την αλλαγή κυβέρνησης ή την άλλη όπου μιλάει για επίπεδο «σουρωμένου κομπλεξικού κομματόσκυλου» για βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ. Αισθάνθηκα εξαπατημένος.
»Δεν εννοώ ότι διαφωνώ με το περιεχόμενο των δημοσιεύσεων.
»Ο καθένας μας δικαιούται να έχει απόψεις πολιτικές αλλά κάποιος που είναι αρχισυντάκτης σε οργανισμό πιστοποίησης της ακρίβειας των ειδήσεων πρέπει κατά την ταπεινή μου γνώμη να απέχει από τον σχολιασμό της τρέχουσας πολιτικής ή σε κάθε περίπτωση να μην εκδηλώνεται με τόση ένταση.
»Εξίσου απαράδεκτο θα έβρισκα σχόλιό του στο οποίο θα χαρακτήριζε καταδίκη το εκλογικό αποτέλεσμα ή θα επεφύλασσε τον χαρακτηρισμό του σουρωμένου κομματόσκυλου σε στέλεχος της ΝΔ.
»Για να φέρω μια ποδοσφαιρική αναλογία, ποιαν αξιοπιστία θα είχε ένα όργανο ορισμού και αξιολόγησης διαιτητών αν ένα επιτελικό του στέλεχος εμφανιζόταν κάθε Κυριακή στις κερκίδες των φανατικών να καθυβρίζει την αντίπαλη ομάδα;
»Για αυτούς τους λόγους, και αφού ένα διάβημά μου στους ανθρώπους των Χόαξες έδειξε την αδυναμία συνεννόησης, ζήτησα να αφαιρεθεί το όνομά μου από τον κατάλογο των «συμβούλων» του ιστοτόπου, πράγμα που έγινε.
»Πιστεύω ότι οι έντονα κομματικές θέσεις του κ. Αλικάκου τον καθιστούν εντελώς ακατάλληλο για το λειτούργημα που θέλει να αναλάβει και θα φροντίσω, με τις μικρές μου δυνάμεις, να σταματήσει αυτή η αντιδεοντολογική κατάσταση».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Πώς η Ρωσία με τους «Βορειοκορεάτες» αποκτά μια νέα δύναμη

  Πώς η Ρωσία με τους «Βορειοκορεάτες» αποκτά μια νέα δύναμη pelop.gr  Πελοπόννησος Newsroom ...