Πέθανε ο «κύριος Rio Mare» - Είχε γλιτώσει από το Ολοκαύτωμα της Θεσσαλονίκης
Γλίτωσε από το Ολοκαύτωμα της Θεσσαλονίκης κι έχτισε παγκόσμιες αυτοκρατορίες
Στα 100 του χρόνια και πλήρης ημερών, έφυγε από τη ζωή ένας από τους
μεγαλύτερους επιχειρηματίες της Ιταλίας, αλλά και του πλανήτη ολόκληρου,
μιας και θεωρείται πρωτοπόρος σε πολλά επιχειρηματικά πρότζεκτ.
Ο λόγος για τον Τζόζεφ Τζο Νίσιμ, τον άνθρωπο που έκανε γνωστές σε όλη την Ευρώπη και τον κόσμο μάρκες προϊόντων όπως ο τόνος Rio Mare, το απορρυπαντικό Omino Bianco, τα Neutro Roberts, Vetril, ή Simenthal.
Ο λόγος για τον Τζόζεφ Τζο Νίσιμ, τον άνθρωπο που έκανε γνωστές σε όλη την Ευρώπη και τον κόσμο μάρκες προϊόντων όπως ο τόνος Rio Mare, το απορρυπαντικό Omino Bianco, τα Neutro Roberts, Vetril, ή Simenthal.
Η εταιρεία του, με βάση το Μιλάνο, παράγει και διανέμει περίπου 50 διαφορετικά προϊόντα και έχει παρουσία σε 139 χώρες, με 45 γραφεία και 12 δικές της εγκαταστάσεις σε όλη την Ευρώπη. Στη μεγάλη τούτη γκάμα περιλαμβάνονται όχι μόνον διατροφικά προϊόντα, αλλά και καλλυντικά και άλλα προϊόντα ομορφιάς, απορρυπαντικά, έως κόλλες. Η εταιρεία του έχει ένα ευρύ δίκτυο διανομής σε σουπερμάρκετ, φαρμακεία και εμπορικά κέντρα.
Ο Νίσιμ διέμενε στο Μιλάνο και κατείχε σημαντική θέση στην εβραϊκή κοινότητα της πρωτεύουσας της Λομβαρδίας, ενώ στήριζε ενεργά τις τέχνες, χρηματοδοτώντας το θέατρο Franco Parenti και το Μνημείο της Σοά. Ο γιός του Γκαμπριέλε είναι επικεφαλής του δικτύου των μνημείων «Κήποι των Δικαίων» ενάντια στις γενοκτονίες.
ΠΗΓΗ: ΑΠΕ/ΜΠΕ - La Repubblica
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου