Τρίτη, Φεβρουαρίου 19, 2019

Ένα έγκλημα διαρκείας στη Μάνδρα

 Αντα ΨαρράΑποτέλεσμα εικόνας για πλημμύρες στη Μάνδρα

Το πόρισμα του Τεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδας, που συντάχτηκε μετά την παραγγελία της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών για το ποιος αληθινά φταίει για τις καταστροφικές πλημμύρες στη Μάνδρα, έχει παραδοθεί εδώ και έναν μήνα στην αρμόδια εισαγγελέα, αλλά κανείς δεν το αναζήτησε!
Κανείς δεν θέλησε να μάθει από τον πλέον έγκυρο τεχνικό φορέα ποιος αληθινά φταίει για τις καταστροφικές πλημμύρες. Το ερώτημα ήταν εύλογο, μέχρι που αναζητήσαμε το πόρισμα και διαβάσαμε το περιεχόμενό του, το οποίο και δημοσιεύουμε.
Ανάμεσα στα ερωτήματα που τέθηκαν στους εμπειρογνώμονες του ΤΕΕ ήταν: Ποια είναι τα αίτια της δεύτερης και τόσο σύντομης επανάληψης της πλημμύρας, ποια έργα έγιναν από τους αρμόδιους φορείς, ποιες μελέτες, σε ποιο στάδιο βρίσκονται τα έργα, πού οφείλεται τυχόν καθυστέρησή τους κ.λπ.
Σύμφωνα με τους πραγματογνώμονες, η ένταξη στο σχέδιο πόλης διάφορων περιοχών, το μπάζωμα και η καταπάτηση των ρεμάτων και φυσικά η εξαιρετικά υψηλή ένταση της βροχόπτωσης ήταν οι αιτίες για τα πλημμυρικά φαινόμενα.
Αναφέρουν, επίσης, ότι στο διάστημα που μεσολάβησε από τις 15.11.2017, την πρώτη μεγάλη πλημμύρα των τελευταίων ετών με τις τραγικές συνέπειες που είχε, μέχρι το δεύτερο περιστατικό του διημέρου 26 και 27.6.2018, προκύπτει ότι οι αρμόδιες υπηρεσίες και εν προκειμένω η Περιφέρεια Αττικής ολοκλήρωσε με ταχύτητα τις διαδικασίες και το κυριότερο έργο είναι ήδη σε εξέλιξη.
Σήμερα στην «Εφημερίδα των Συντακτών»
Αναλυτικά το πόρισμα του Τεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδας για τις ευθύνες.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Καναδή ακτιβίστρια προς Μητσοτάκη: «Θα έπρεπε να ντρέπεστε, έχετε το αίμα 14.000 παιδιών από την Παλαιστίνη στα χέρια σας. Πώς μπορείτε να κοιτάζετε τον εαυτό σας στον καθρέπτη; Το Ισραήλ είναι τρομοκρατικό κράτος»

  Με μια ακτιβίστρια υπέρ της Παλαιστίνης βρέθηκε αντιμέτωπος ο Κυριάκος Μητσοτάκης στον Καναδά, κατά τη διάρκεια της παραμονής του στη χώρα...