Τετάρτη, Φεβρουαρίου 27, 2019



Ο Μητσοτάκης πήγε να κάνει ένα δώρο τις ασφαλιστικές, αλλά το έκανε στη κυβέρνηση, με τον Καιάδα που σχεδιάζει


Ή δεν ξέρει τι λέει ο Κυριάκος Μητσοτάκης ή θέλει να κάνει και το ασφαλιστικό σύστημα κεραμιδαριό. Πήγε στην Ένωση Ασφαλιστών και τους υποσχέθηκε ότι θα τους πάει όλους τους ασφαλισμένους ως πρόβατα επί σφαγή.
Θεός φυλάξοι. Για τρακάρισμα μπλέκει με κάποιες ασφαλιστικές ο πολίτης και ταλαιπωρείται. Φανταστείτε τι έχει να γίνει με τη σύνταξη του.
Αν βγάλουμε τις φιοριτούρες και τον ασυγκρότητο λαϊκισμό -του αντιλαϊκιστή- αυτό που προτείνει ο Μητσοτάκης στην ασφάλιση δίνει » πρωταγωνιστικό ρόλο» στον ιδιωτικό τομέα. Πρω-τα-γω-νιστι-κό. Ο ίδιος το είπε. Δηλαδή τα δίνει όλα και ιδού πώς:
Δίνει …κίνητρα από την πολιτεία ώστε να καταστεί πιο ελκυστική η επιλογή συμπληρωματικών προγραμμάτων ιδιωτικής ασφάλισης. Με άλλα λόγια το κράτος θα σπονσοράρει τους ιδιώτες από τα λεφτά των φορολογουμένων για να βρίσκουν πελάτες.
Για ξεκάρφωμα έβαλε ότι θα υπάρχει και «μεγαλύτερη ανταποδοτικότητα». Κοροϊδία. Ρωτήστε ένα ασφαλιστή ποιο θα ήταν το ασφάλιστρο για τις παροχές που δίνει σήμερα το δημόσιο ασφαλιστικό σύστημα και τα λέμε.
Μετά είπε ότι το σημερινό σύστημα είναι… άδικο γιατί πριμοδοτεί συγκεκριμένες κοινωνικές κατηγορίες, ενώ αφήνει εκτεθειμένες άλλες. Εννοεί ότι πριμοδοτεί τους φτωχότερους και όχι τους πλουσιότερους. Αυτό θέλει να αντιστρέψει για λόγους …κοινωνικής δικαιοσύνης.
Τρίτο θα είναι υποχρεωτική η ασφάλιση στον δημόσιο τομέα αλλά θα δίνεται μόνο «εθνική σύνταξη με βάση τις αντοχές της οικονομίας». Δηλαδή από το 2010 που φαλίρισε η οικονομία η σύνταξη θα ήταν μηδέν. Μηδέν. Λόγω μη αντοχών της οικονομίας.
Εκεί πέταξε και την γνωστή μπαρούφα ότι οι νέοι προτιμούν να δουλεύουν ανασφάλιστοι γιατί δεν ξέρουν αν θα πάρουν σύνταξη. Έχει μιλήσει λέει με νέα παιδιά και του το είπαν . Απλώς κρύβει ότι οι εργοδότες είναι αυτοί που τους αφήνουν ανασφάλιστους.
Με απλά λόγια ο Μητσοτάκης πήγε στους ασφαλιστές με σκοπό να τους κάνει δώρο του ασφαλισμένους. Μόνο που αυτό που τους περιέγραψε είναι κανονικός Καιάδας.
Όποιος πληρώνει θα παίρνει όποια σύνταξη θέλει να του δώσει η ασφαλιστική, αν δεν έχει φαλιρίσει, μέχρι να βγει τη σύνταξη. Οι άλλοι θα πληρώνουν, αλλά θα παίρνουν ό,τι αντέχει η οικονομία.
Το δώρο είναι τελικά θηλιά που πέρασε ο ίδιος στο λαιμό του. Ήτοι δώρο την κυβέρνηση. Αν έχει πέντε ανθρώπους να βγουν και να εξηγήσουν τι σχεδιάζει η… Ξαφά και ανακοινώνει ο Κυριάκος.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

ATZENTA : Aύριο Σάββατο 30 Μαρτίου θα διεξαχθεί το Περιπατητικό Συνέδριο του Αναγνώστη

  Τι θα γίνει στο Περιπατητικό Συνέδριο του Αναγνώστη ...