Τρίτη, Νοεμβρίου 28, 2017

Θέλουμε να σώσουμε τον πλανήτη; Αλλάζουμε τη διατροφή μας σε χορτοφαγική!


Αυστηρή χορτοφαγία για να αντιμετωπίσουμε την κλιματική αλλαγή, προτείνει διεθνής επιστημονική ένωση!


Πηγή:naftemporiki.gr

 Σύμφωνα με την Παγκόσμια Συμμαχία Επιστημόνων, μια ομάδα που αποτελείται από πάνω από 15.000 επιστήμονες, η ανθρωπότητα πρέπει να αλλάξει την καταναλωτική της συμπεριφορά άμεσα. Η κοινή γνώμη συχνά επικεντρώνεται στις εκπομπές αερίων του θερμοκηπίου από τα οχήματα, ενώ η κτηνοτροφία παράγει περισσότερες εκπομπές από ό,τι όλα τα αυτοκίνητα, τα αεροπλάνα και οι άλλες μορφές μεταφοράς μαζί.

Σύμφωνα με την Παγκόσμια Συμμαχία Επιστημόνων, μια ομάδα που αποτελείται από πάνω από 15.000 επιστήμονες από περισσότερες από 184 χώρες, η ανθρωπότητα πρέπει να αλλάξει την καταναλωτική της συμπεριφορά άμεσα, για την προστασία του περιβάλλοντος και την καταπολέμηση της κλιματικής αλλαγής.
Μεταξύ άλλων, η ένωση προτείνει τη μείωση της χρήσης ορυκτών καυσίμων και τη μείωση του ρυθμού αναπαραγωγής για τον περιορισμό του υπερπληθυσμού, αλλά και την υιοθέτηση αυστηρής χορτοφαγίας (ή βεγκανισμού).
Η ίδια ομάδα εξέδωσε παρόμοια προειδοποίηση πριν από 25 χρόνια, αναφέροντας για το πώς η ταχεία κατανάλωση και αναπαραγωγή, ως ατομικές συμπεριφορές, θα οδηγήσουν σε νεκρές ζώνες στους ωκεανούς, την εξάντληση του όζοντος, απώλειες δασικής κάλυψης, μείωση της θαλάσσιας ζωής και απώλεια βιοποικιλότητας.
Παρά τις ομοιότητες, η προειδοποίηση αυτή τη φορά είναι πιο σοβαρή, καθώς οι περιβαλλοντικές επιπτώσεις έχουν επιδεινωθεί σημαντικά. Η κοινή γνώμη συχνά επικεντρώνεται στις εκπομπές αερίων του θερμοκηπίου από τα οχήματα, ενώ η κτηνοτροφία παράγει περισσότερες εκπομπές από ό,τι όλα τα αυτοκίνητα, τα αεροπλάνα και οι άλλες μορφές μεταφοράς μαζί.

Εξάλλου, σύμφωνα με τον Οργανισμό Τροφίμων και Γεωργίας των Ηνωμένων Εθνών, οι εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα από την εκτροφή ζώων αποτελούν περίπου το 15% των συνολικών ανθρωπογενών εκπομπών. Συγκεκριμένα, το βόειο κρέας και το γάλα είναι οι μεγαλύτεροι παράγοντες όσον αφορά τις εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα.
Η διεθνής ομάδα ενθαρρύνει τους ανθρώπους να αποφεύγουν όλα τα ζωικά προϊόντα, ώστε να μειωθεί το αποτύπωμα άνθρακα στο μισό. Πέρα από το θέμα της σκληρότητας απέναντι στα ζώα, είναι γεγονός ότι η παραγωγή ενός κιλού βοδινού κρέατος απαιτεί 13% περισσότερα ορυκτά καύσιμα και 15 φορές περισσότερο νερό από ό,τι ένα κιλό σόγιας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Πώς η Ρωσία με τους «Βορειοκορεάτες» αποκτά μια νέα δύναμη

  Πώς η Ρωσία με τους «Βορειοκορεάτες» αποκτά μια νέα δύναμη pelop.gr  Πελοπόννησος Newsroom ...