Παρασκευή, Ιανουαρίου 30, 2009

Ποίηση, λογοτεχνία ή θέατρο από...CD

Ελλάδα
Ποίηση, λογοτεχνία ή θέατρο από...CD

AUDIO BOOKS. Εξαπλώνονται όλο και περισσότερο, τα επιλέγουν όλο και περισσότεροι εκδότες. Ισως γιατί αφορούν όλο και περισσότερους ανθρώπους, που θέλουν να «διαβάζουν» τα βιβλία που επιθυμούν οδηγώντας το... αυτοκίνητο, κάνοντας κάτι μηχανικό στο κομπιούτερ τους ή, απλώς, επειδή λόγω ηλικίας, τους δυσκολεύουν τα έντυπα βιβλία. Σύμφωνα με την Καθημερινή (28.01.2009), τα cd που περιέχουν βιβλία, θεατρικά έργα, ποιήματα, αυτοβιογραφίες, στοχασμούς, αυξάνονται όλο και περισσότερο. Η bond-us music κυκλοφόρησε μια σειρά με τίτλο «Λόγου χάριν» με λογοτεχνία, θέατρο, ποίηση, αλλά και την ομιλία του Αρχιεπισκόπου Τιράνων και πάσης Αλβανίας, κ. Αναστασίου. Στη συγκεκριμένη σειρά περιλαμβάνονται τα cd: Ο Χρόνης Μίσσιος διαβάζει Χρόνη Μίσσιο, ένα ανέκδοτο κείμενο με τίτλο «Ο δρόμος του επαναστάτη είναι μοναδικός και μοναχικός».
Ο Γιώργος Μιχαλακόπουλος ερμηνεύει τρία μονόπρακτα των Ιάκωβου Καμπανέλλη, Λουίτζι Πιραντέλο, Αντον Τσέχωφ, μια έκδοση αφιερωμένη στη μνήμη του ηθοποιού Βασίλη Διαμαντόπουλου.

Ο Γιώργος Μοσχίδης διαβάζει Καβάφη, Καρυωτάκη, Λαπαθιώτη, Χατζόπουλο. Ο Χρήστος Γιανναράς διαβάζει Παπαδιαμάντη, Ελύτη και δικά του τεχνήματα.
Ο Κώστας Καζάκος διαβάζει ποιήματα των Γ. Ρίτσου, Τ. Λειβαδίτη, Μ. Αναγνωστάκη.
Τέλος ο Αρχιεπίσκοπος Αλβανίας, κ. Αναστάσιος, αποδίδει δώδεκα ανθολογημένα κείμενα από τη συγγραφική του πορεία, με τίτλο «Η άλλη άποψη»
.
Οι μουσικές γέφυρες σε όλα τα cd είναι του Βαγγέλη Μπόντα.
Μια χρήσιμη πρωτοβουλία, ένας άλλος τρόπος να διαβάζουμε καινούργια ή κλασικά κείμενα.
e-paideia.net

-Τι κάνουν αυτοί που κοιμούνται στον καναπέ-κρεβάτι
του βιβλιοπωλείου; Άρρωστοι είναι;

-Όχι! Έχουν πιάσει θέση για την αυριανή
υπογραφή του CD με το μυθιστόρημα
"Παίδαροι και ξεφωνημένες" από τον
μόδιστρο Χαρχαλέτσο. Το κλου είναι
ότι δίπλα στην υπογραφή του ο Χαρχαλέτσος
θα βάζει και το αποτύπωμα του φιλιού του

με κραγιόν Sephora.

Μνήμη Κώστα Μπέσιου

Κώστας Λαχάς Ο ΤΥΜΒΩΡΥΧΟΣ  Τα λόγια μου της νύχτας μετανάστες σε δρομολόγια χωρίς επιστροφή άσ’ τις πλατείες να βογκούν σου λέω άστες ίσως μ...