Τετάρτη, Ιανουαρίου 28, 2009

Εν , δυο , κάτω!

[κάντε κλικ στη φωτογραφία για αύξηση του μεγέθους της]

1917 ή 1918
(Α΄Παγκόσμιος Πόλεμος).
Έμπεδο ασκήσεων σε αμερικανικό στρατόπεδο ,
προφανώς νεοσυλλέκτων. Η "Σουηδική γυμναστική" στις δόξες της .
Πάνω στο βάθρο: ο γυμναστής που δείχνει την άσκηση,
ο στρατιωτικός που εκφωνεί με ντουντούκα τα παραγγέλματα
και ο αξιωματικός που επιβλέπει την ορθή εκτέλεση των παραγγελμάτων.
Εντυπωσιάζει ο άψογος σχηματισμός των εκατοντάδων στρατιωτών.

Στο βάθος , μέσα στην πυκνή συστάδα των δέντρων,
ξεχωρίζουν οι στρατώνες και κάποια ιππήλατα κάρα,
οι πρόγονοι των θρυλικών Τζιπ.


ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Η φωτογραφία αναρτάται στη μνήμη μιας δικής μας σχετικής επετείου.
Σαν σήμερα , το 1908, κατέστη διά νόμου υποχρεωτικό το μάθημα της Γυμναστικής
στους φοιτητές του Αθήνησι Πανεπιστημίου , προκαλώντας θύελλα αντιδράσεων εκ μέρους της... Συγκλήτου.

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Κουφάλες κατσαπλιάδες πρώην και νυν αγροτοπατέρες, με τις πολυκατοικίες σας, με τις αμαξάρες σας, με τις σαμπάνιες σας, με τα κουμάρια σας στο καζίνο της Ξάνθης, με τα χρηματιστήριά σας, με τις δίμετρές σας, με τον μπακαλόγατο τον νομάρχη σας, με τους άβουλους «βολευτάς» σας, με την απολίτικη καθοδηγούμενη των οικονομικών συμφερόντων Νομαρχιακή Επιτροπή ΠΑΣΟΚ ΡΟΔΟΠΗΣ, 2446 μέρες φυλακή ρίξατε στον τελευταίο αριστερό τσιφλικά αγροτοσυνδικαλιστή, πρόεδρο της ΕΑΣ Ροδόπης σύντροφο Νίκο Σκοπιανό.
Πλήρωσε το «τίμημα» των δικών σας οικονομικών αρπαχτών, ο τίμιος και καλοκάγαθος Νίκος Σκοπιανός , και μετά την άδικη «καταδίκη του», εξαφανισθήκατε από «προσώπου γής», κουφάλες κατσαπλιάδες.
Κουφάλες κατσαπλιάδες είστε συνονθύλευμα σοσια-ληστών, χουντικών ανέυθυνων απατεώνων και μπατακτσήδων.
Κουφάλες κατσαπλιάδες, γίνατε αφεντικά καταληστεύοντας την περιουσία των συμπατριωτών μας μουσουλμάνων με τα χουντικά δάνεια «εθνικής σκοπιμότητας», εκείνη την ζοφερή εποχή το παίζατε πατριώτες, και στη συνέχεια σοσια-ληστές.
Κουφάλες κατσαπλιάδες αγροτοπατέρες αφού τα «οικονομήσατε», τώρα ξεπουλάτε όσο- όσο την ακίνητη περιουσία της ΕΑΣ ΡΟΔΟΠΗΣ, για να εξαφανισθούν οι απάτες σας, αφού οι εργαζόμενοι (παιδιά, γαμπροί και νύφες των αντιπροσώπων) θα λάβουν τα χρωστούμενα μηνιάτικα, θα το βουλώσουν και δεν θα μιλήσουν για τις απάτες του παρελθόντος που κληρονόμησε ο Νίκος Σκοπιανός.
Άσωτοι κουφάλες κατσαπλιάδες αγροτοπατέρες, ποια ακίνητη περιουσία ξεπουλάτε;
Αυτήν που έφτιαξαν 3 γενιές προσφύγων συνεταιριστών με τον τίμιο ιδρώτα τους;
Ούτε ντροπή ούτε τσίπα έχετε.
Κατσαπλιάδες πρώην και νυν αγροτοπατέρες να απαιτήσετε τα 650000 Ευρώ με τους νόμιμους τόκους από την ΜΚΟ «ΑΛΛΗΛΛΕΓΓΥΗ» του Ευριπίδη Στυλιανίδη και του Μακαριστού Αρχιεπίσκοπου Χριστόδουλου. Σας πήρανε τα σιτάρια βερεσέ κάποιοι τα οικονομήσανε κάνανε την πολιτική τους και ο επισιτισμός στον λοιμοκτονούντα λαό της Αφρικής δεν έφθασε ποτέ, πέταξε το σιτάρι όπως τα κοτόπουλα. Ο Φουρμελάδης κατοικοεδρεύει στην Μητρόπολη Αλεξανδρούπολης, είναι κολλητός του Μητροπολίτη Άνθιμου. Αύριο το πρωί τα τρακτέρ έξω από την Μητρόπολη Αλεξανδρούπολης, τζάμπα μάγκες έ τζάμπα μάγκες.
Σύντροφε, Νίκο μην φοβάσαι, η κοινωνία της Ροδόπης ΓΝΩΡΊΖΕΙ ποια είναι η δημοκρατική οικογένεια του Στέργιου Σκοπιανού, βγάλε τις απάτες τους στη φόρα και θα καταξιωθείς, γιατί είσαι αθώος και τίμιος, εκμεταλλεύτηκαν την καλοσύνη σου, και την αγάπη σου στο συνεταιριστικό κίνημα και στην δημοκρατία.
Οι κατατσαπλιάδες βολτάρουν ελεύθεροι και ωραίοι και σε ρίχνουν λάσπη με κουβάδες.

Ο ΞΥΠΟΛΥΤΟΣ ΡΩΜΙΟΓΥΦΤΟΣ

Ανώνυμος είπε...

biduoshao
zanghua650
hongyan7530
yueguangshi
yuchangjian

«ΦΙΛΑ ΜΕ, ΚΟΥΤΕ! » ή VIVA, BILLY WILDER!

  «Το ταξίδι στις κλασικές ταινίες συνεχίζεται με μια υπέροχη πραγματικά κωμωδία, από το 1964! Όσα χρόνια κι αν περάσουν τη φρεσκάδα της ...