Τετάρτη, Ιανουαρίου 28, 2009

Ιδιωτικά Εκπαιδευτήρια ή Σούπερ μάρκετ Γνώσεων;


"Η ομοσπονδία των εκπαιδευτικών ιδιωτικών σχολείων (ΟΙΕΛΕ) κήρυξε 24ωρη απεργία με αφορμή τη συζήτηση στο Συμβούλιο της Επικρατείας έφεσης ιδιοκτήτη ιδιωτικού σχολείου για το υφιστάμενο εργασιακό πλαίσιο στην ιδιωτική εκπαίδευση, το οποίο περιορίζει το διευθυντικό δικαίωμα των ιδιοκτητών και ενισχύει την κρατική παρέμβαση.

Σε συνέντευξη Τύπου που έδωσε η ομοσπονδία, ο πρόεδρός της Μιχ.Κουρουτός κατήγγειλε σωρεία παραβάσεων της νομοθεσίας στον χώρο με απασχόληση εκπαιδευτικών χωρίς τα νόμιμα διοριστήρια, απασχόληση καθηγητών δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης στην πρωτοβάθμια, ενώ υπενθύμισε την περίπτωση χορήγησης «πλαστών» πτυχίων από ιδιωτικά ΤΕΕ στην επαρχία κ.ά.

Υποστήριξε, επίσης, ότι ο πρώην υπουργός Παιδείας Ευριπίδης Στυλιανίδης επιχείρησε «εν κρυπτώ» να συμπεριλάβει σε πολυνομοσχέδιο, το οποίο δεν πρόλαβε να εισηγηθεί στη Βουλή, διάταξη η οποία καταργεί το ισχύον νομοθετικό πλαίσιο για τις εργασιακές σχέσεις.

Επίσης, ανέφερε ότι με εγκύκλιο του πρώην γενικού γραμματέα του υπουργείου Παιδείας Δημ.Πλατή διευκολύνονταν οι ιδιοκτήτες ιδιωτικών σχολείων έναντι των ελέγχων της ΟΙΕΛΕ για τις εργασιακές συνθήκες, συστήνοντας ότι οι έλεγχοι πρέπει να γίνονται εκτός ωραρίου διδασκαλίας.

Τέλος, κατήγγειλε διαπλοκή στον χώρο αναφερόμενος σε δικηγόρο, συνεργάτη του ιδιαίτερου γραφείου στελέχους της κυβέρνησης, ο οποίος είχε αναλάβει έως το περασμένο καλοκαίρι την υπεράσπιση ιδιοκτητών ιδιωτικών τεχνικών λυκείων που παραπέμφθηκαν ενώπιον πειθαρχικών ή δικαστικών οργάνων επειδή χορηγούσαν «παράνομα» πτυχία σε μαθητές-«φαντάσματα».
Εκ του σημερινού Τύπου

*********************************

Θέλουν να μετατρέψουν τους ιδιωτικούς εκπαιδευτικούς
σε Κούνεβες της Εκπαίδευσης.
Ήδη σε πολλά μικρομεσαία και σε κάποια φιρμάτα
ιδιωτικά σχολεία οι συνθήκες εργασίας είναι μεσαιωνικές:
αστυνόμευση, σκαιή συμπεριφορά, απειλές, κατάτμηση των οργανικών
θέσεων με συμβάσεις εργασίας ωρομισθιακού τύπου,
μαύρη (=
αδήλωτη) εργασία ,
προσλήψεις εκπαιδευτικών ως ...συνοδών για τα λεωφορεία,
χρησιμοποίηση... συνταξιούχων εκπαιδευτικών του Δημοσίου,
αναθέσεις εκπαιδευτικού έργου σε άτομα δίχως τα ανάλογα
προσόντα ( π.χ. νηπιαγωγών , μαθηματικών
και φιλολόγων στη θέσ
η ...δασκάλων).
Οι άπληστοι όμως εργοδότες είναι πάνω απ' όλα ηλίθιοι.
Δεν καταλαβαίνουν ότι οι γονείς , αργά ή
γρήγορα,
θα μάθουν τις κομπίνες τους και θα πάρουν τα παιδιά τους
από τις "κωλοεπιχειρήσεις" τους;
Ποιος γονιός θα δέχεται να πληρώνει μία περιουσία σε ένα
σούπερ μάρκετ που πουλάει γνώσεις στα παιδιά του
από εκπαιδευτικούς-μαϊμούδε
ς ή από νεαρούληδες
χωρίς την κατάλληλη επιστημονική κατάρτιση και εκπαιδευτική πείρα;

ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Μία αιφνιδιαστική επίσκεψη να κάνουν οι αρμόδιοι Διευθυντές Εκπαίδευσης σε κάποια σχολεία της Θεσσαλονίκης και θα τσακώσουν δεκάδες "μαύρους " εκπαιδευτικούς εν ώρα εργασίας, όπως, για παράδειγμα, Αγγλίδες, Γερμανίδες και Γαλλίδες να υποδύονται τις ...υπαλλήλους γραφείου, νηπιαγωγούς χωρίς επίσημα πτυχία κλπ. Φυσικά τα ξέρουν όλα αυτά οι "αρμόδιοί" μας , αλλά ουδέν πράττουν. Γιατί , άραγε; Τι μπορούμε να υποθέσουμε;

Δήλωση του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ - Προοδευτική Συμμαχία, Αλέξη Τσίπρα, για το βούλευμα του Δικαστικού Συμβουλίου για το σκάνδαλο Novartis

  « Το βούλευμα του Δικαστικού Συμβουλίου σχετικά με την υποτιθέμενη σκευωρία για το σκάνδαλο Novartis, αποτελεί κόλαφο για όσους επιχείρησ...