Τετάρτη, Οκτωβρίου 02, 2024

Cristian Măcelaru conducts Brahms, Debussy and Barraine - Mε την Julia Fischer

Η Τζούλια Φίσερ ενισχύει το Κοντσέρτο για βιολί του Μπραμς μαζί με την Ορχήστρα National de France, υπό τη διεύθυνση του Cristian Măcelaru. Ένα εκλεκτικό πρόγραμμα που αναδεικνύει επίσης τα έργα της Elsa Barraine και του Claude Debussy.


Το κονσέρτο για βιολί του Μπραμς γράφτηκε για τον Joseph Joachim, διάσημο βιολιστή και μεγάλο φίλο του συνθέτη. Ακόμη και για αυτόν τον βιρτουόζο, το έργο αντιπροσώπευε μια σημαντική πρόκληση λόγω της απίστευτης τεχνικής του. Από την πρώτη του παράσταση το 1879, αυτό το κονσέρτο παρέμεινε κορυφαίο βιολί, απαιτώντας μαεστρία και βάθος έκφρασης από τους ερμηνευτές του. Για αυτήν την παράσταση, η Julia Fischer αναλαμβάνει αυτήν την πρόκληση.



Για να ανοίξει τη συναυλία, η Orchester National de France ερμηνεύει τη Συμφωνία Νο. 2 της Elsa Barraine. Αυτός ο συνθέτης, νικητής του Grand Prix de Rome το 1929, είναι μια σημαντική φυσιογνωμία του 20ου αιώνα, του οποίου το έργο, που χαρακτηρίζεται από έναν βαθύ ανθρωπισμό, αξίζει να ανακαλυφθεί εκ νέου.



Το πρόγραμμα ολοκληρώνεται με το Images for Orchestra του Debussy, ένα έργο τριών μερών που δημιουργήθηκε το 1903. Μέσα σε αυτό το τρίπτυχο, η Iberia ξεχωρίζει για τα πλούσια ορχηστρικά της χρώματα και τη ζωντανή ανάκληση της ισπανικής κουλτούρας. 

ΠΡΟΓΡAMMA:

 Elsa Barraine - Symphonie n° 2 

 Johannes Brahms - Concerto pour violon

 Claude Debussy - Images pour orchestre 

 

 Filmé le 12 septembre 2024 dans l’Auditorium de Radio France, Paris. 

 [Το βίντεο θα είναι διαθέσιμο στο You Tube  έως 17/03/2025]

-----------------------

undefinedΗ Julia Fischer είναι Γερμανίδα κλασική βιολονίστρια και πιανίστα. Διδάσκει στο Πανεπιστήμιο Μουσικής και Παραστατικών Τεχνών του Μονάχου και εμφανίζεταισε συναυλίες  έως και... 60 φορές το χρόνο. 

Πληροφορίες γέννησης: 15 Ιουνίου 1983 (ηλικία 41 έτη), Μόναχο, Γερμανία 
[.........................]Συνεχίστε

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Cristian Măcelaru conducts Brahms, Debussy and Barraine - Mε την Julia Fischer

Η Τζούλια Φίσερ ενισχύει το Κοντσέρτο για βιολί του Μπραμς μαζί με την Ορχήστρα National de France, υπό τη διεύθυνση του Cristian Măcelaru. ...