Κυριακή, Οκτωβρίου 13, 2024

ΝΕΑ ΑΡΙΣΤΕΡΑ : Συνεδρίαση του Μεταβατικού Πανελλαδικού Συντονιστικού για το ιδρυτικό Συνέδριο. Η ομιλία του Αλέξη Χαρίτση

 


Στην τελική ευθεία η Νέα Αριστερά έως το ιδρυτικό Συνέδριο


haritsis
Eurokinissi

Στην τελική ευθεία η Νέα Αριστερά έως το ιδρυτικό Συνέδριο

Τον ΣΥΡΙΖΑ οδήγησε στη διάλυση «ένας τραμπικός πρόεδρος με την ανοχή και την υποστήριξη ενός τοξικού, ανεύθυνου και ακραία ιδιοτελούς πολιτικού δυναμικού» • Η Νέα Αριστερά θέλει να είναι «ένα δημοκρατικό, πολυφωνικό και συμπεριληπτικό κόμμα της Αριστεράς»

Η συνεδρίαση του Μεταβατικού Πανελλαδικού Συντονιστικού της Νέας Αριστεράς πραγματοποιείται σήμερα και αύριο, Σάββατο 12 και Κυριακή 13 Οκτωβρίου, στο Σεράφειο του δήμου Αθηναίων. Οι εργασίες ξεκίνησαν με ομιλία του προέδρου της ΚΟ της Νέας Αριστεράς. 

«Σήμερα κλείνει ένας κύκλος και εκκινεί ένας άλλος. Κλείνει η πρώτη φάση της συγκρότησης του εγχειρήματός μας, της Νέας Αριστεράς, και περνάμε και επίσημα σε μια νέα περίοδο, κορύφωση της οποίας είναι το πρώτο μας συνέδριο. Ένα συνέδριο που θέλουμε να είναι το παράδειγμα για το πώς εννοούμε εμείς τη σύγχρονη αριστερή πολιτική: ένα συνέδριο διαλόγου, αντιπαράθεσης, σύνθεσης με αποκλειστικό γνώμονα πώς την επόμενη μέρα η Αριστερά στη χώρα μας να υπερβεί την ιστορική της κρίση και να αποτελέσει τη θετική διέξοδο στις καταστροφικές πολιτικές της Δεξιάς», σχολίασε εισαγωγικά ο Αλέξης Χαρίτσης. 

«Η διαδικασία του προσυνεδριακού μας διαλόγου σε καμία περίπτωση δεν μπορεί να σημαίνει ότι κλεινόμαστε στον εαυτό μας», πρόσθεσε ο Α. Χαρίτσης και έθεσε τους παρακάτω στόχους: «Έχουμε μπροστά μας την ανάγκη να δυναμώσει το αντιπολεμικό κίνημα, την προετοιμασία για την μεγάλη γενική απεργία στις 20 Νοεμβρίου, την ανάγκη συγκρότησης ενός εκπαιδευτικού κινήματος που θα διεκδικήσει την αναβάθμιση και την αλλαγή του δημόσιου σχολείου ως κόμβο για την αντιμετώπιση των φαινομένων παραβατικότητας των ανηλίκων ενάντια στην αυταρχική πολιτική της κυβέρνησης και την βολική ακροδεξιά κριτική που ζητάει την επαναφορά της σχολικής στολής», σχολίασε χαρακτηριστικά. 

«Μια σειρά από μάχες ενάντια στην ακρίβεια, τους πλειστηριασμούς, μάχες για την προστασία του περιβάλλοντος και των ελευθέρων  χώρων όπως αυτή που εξελίσσεται για τις ελεύθερες παραλίες στην Αττική, όλα αυτά οφείλουν να αποτελούν στοιχεία της καθημερινής μας παρέμβασης. Με αυτό τον τρόπο δυναμώνουμε ταυτόχρονα την αντίσταση στα σημερινά αδιέξοδα και την ελπίδα για έναν άλλο δρόμο», 

«Κανείς πια δεν πιστεύει στο άστρο του κυρίου Μητσοτάκη και της κυβέρνησής του. Τα πιεστικά προβλήματα της καθημερινότητας και η πολιτική της Νέας Δημοκρατίας υπονομεύουν το μέλλον της χώρας, η οποία με γοργούς ρυθμούς μετατρέπεται σε κοινωνία του ενός τρίτου. Του ενός τρίτου που έχει υλικά συμφέροντα που εξυπηρετούνται από την πολιτική της Δεξιάς, που ζει παρασιτικά με κριτήριο το εφήμερο κέδρος σε βάρος των πολλών, που ευημερεί με τρόπους που θυμίζουν την «ισχυρή Ελλάδα» πριν την οικονομική κρίση. Να τελειώνουμε με τις αυταπάτες. Η ελληνική κοινωνία υφίσταται μια ταξική πολιτική βίαιης αναδιανομής και ταυτόχρονης βίαιης περικοπής του ίδιου του δικαιώματος σε μια καλύτερη ζωή», πρόσθεσε ο πρόεδρος του κόμματος. 

«Η Νέα Δημοκρατία είναι ταυτόχρονα κυρίαρχη και ανασφαλής. Αναδιπλώνεται στον συντηρητισμό, κλείνει το μάτι στην ακροδεξιά, επιτίθεται στα κοινωνικά και πολιτικά δικαιώματα.  Έχει πετάξει στην ουσία λευκή πετσέτα στην επίλυση των προβλημάτων της ακρίβειας και της καθημερινότητας και αφήνει τη χώρα στον αυτόματο πιλότο της κερδοσκοπίας και της διαπλοκής», σημείωσε ο Αλέξης Χαρίτσης.

«Δεν θα ξεμπερδέψετε με την Αριστερά»

Ο επικεφαλής της ΚΟ της Νέας Αριστεράς σχολίασε σύντομα τις εξελίξεις στον ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, επισημαίνοντας πως «μετά τις εκλογές του 2023 υπήρχε αξιωματική αντιπολίτευση στη χώρα. Αποδυναμωμένη και σε σοκ υπό το εκλογικό αποτέλεσμα, αλλά υπαρκτή. Και αυτήν την αξιωματική αντιπολίτευση, τον ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, τον οδήγησε στη διάλυση και στην απαξίωση ένας τραμπικός πρόεδρος με την ανοχή και την υποστήριξη ενός τοξικού, ανεύθυνου και ακραία ιδιοτελούς πολιτικού δυναμικού»

«Το έχω πει και θα το ξαναπώ. Δεν με ενδιαφέρει η εκ των υστέρων δικαίωση. Με ενδιαφέρει η Αριστερά. Και εμείς θα επιμείνουμε: δεν θα ξεμπερδέψετε με την Αριστερά. Με την Αριστερά των αγώνων, της αναζήτησης, της κριτικής. Την Αριστερά που κάνει τη Δεξιά και τις ελίτ να τρέμουν. Την Αριστερά των νέων, των εργαζομένων, των καταπιεσμένων», πρόσθεσε. 

Τέλος, περιέγραψε το όραμά του για τη Νέα Αριστερά: «Ένα δημοκρατικό, πολυφωνικό και συμπεριληπτικό -επιμένω σε αυτό- κόμμα της Αριστεράς. Δίχως αποκλεισμούς και ιδιοκτησιακές αντιλήψεις. Με εμπιστοσύνη στις ιδέες και στο κριτήριο της πράξης. Με συντροφικότητα και διάλογο. Με τη δύναμη της Αριστεράς που αλλάζει τον κόσμο στο σήμερα».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

norokusi: Symphony for String Orchestra (2024)

norokusi age, biography Symphony for String Orchestra (2024) Composed in jul-oct 2024 Micro tuning in this piece Cents 1   0 2   33 3   100 ...