Πέμπτη, Σεπτεμβρίου 12, 2024

ΟΙ ΡΩΣΟΙ ΑΠΕΙΛΟΥΝ ΜΕ ΠΕΡΙΚΥΚΛΩΣΗ ΤΙΣ ΟΥΚΡΑΝΙΚΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ ΣΤΟ ΖΩΤΙΚΗΣ ΣΗΜΑΣΙΑΣ ΠΟΚΡΟΒΣΚ

 

https://www.kathimerini.gr/wp-content/uploads/2024/09/AP24236312699114.jpg?v=1726074169

Το Ποκρόβσκ «βράζει» στο ρωσικό καζάνι – Οι χάρτες της προέλασης στα ανατολικά

Μέσα στον Αύγουστο, υπήρξαν ημέρες που τα στρατεύματα της Ουκρανίας υποχωρούσαν κατά ένα μίλι την ημέρα. Ο ρωσικός στρατός απειλεί τώρα να περικυκλώσει τις δυνάμεις του Κιέβου με την τακτική του «καζανιού»

 3–4 λεπτά

Οι δυνάμεις της Ρωσίας πλησιάζουν σε μια πόλη-«κλειδί» στην ανατολική Ουκρανία, το Ποκρόβσκ, με τον στρατό της να πετυχαίνει μία από τις ταχύτερες προόδους από τις πρώτες ημέρες του πολέμου έως σήμερα.

Εάν η Ρωσία καταλάβει την πόλη θα αποκτήσει μεγάλο στρατηγικό πλεονέκτημα για την κατάληψη της υπόλοιπης περιοχής του Ντονμπάς, σημειώνουν σε ανάλυσή τους οι New York Times. 

Το Ποκρόβσκ «βράζει» στο ρωσικό καζάνι – Οι χάρτες της προέλασης στα ανατολικά-1

Το Ποκρόβσκ αποτελεί κέντρο πολλών σιδηροδρομικών και οδικών γραμμών για ολόκληρο το Ντονμπάς. Μια επιτυχής ρωσική επίθεση θα απέκοπτε τις κύριες γραμμές ανεφοδιασμού των στρατευμάτων στα υπόλοιπα ουκρανικά οχυρά σε όλη την περιοχή και θα επέτρεπε στις δυνάμεις της Μόσχας να απειλήσουν τις ουκρανικές θέσεις νότια της πόλης.

«Οι προκλήσεις είναι τρομακτικές για την Ουκρανία. Κατά καιρούς τον Αύγουστο, τα στρατεύματά της υποχωρούσαν περισσότερο από ένα μίλι την ημέρα» σημειώνουν οι NYT.[......................................................................................]ΣΥΝΕΧΙΣΤΕ ΤΗΝ ΑΝΑΓΝΩΣΗ

Το Ποκρόβσκ «βράζει» στο ρωσικό καζάνι – Οι χάρτες της .

Δεν υπάρχουν σχόλια: