Τετάρτη, Ιουλίου 17, 2024

Women/Γυναίκες (1939): Μια απολαυστική ταινία για τον κόσμο των γυναικών της αργόσχολης τάξης σκηνοθετημένη από έναν...άντρα

 https://play-lh.googleusercontent.com/proxy/5_ZLOaCBAK9ULEsPr0J1qlJnscd5-8M55FxkkNPQF4-HvFicUhUP3YgiiU-IrP5KxtQmJvgVIkVsHXj2HbyjwzdHZTLqHLlkySZKJQPS2G04ng=s3840-w3840-h2160Οι Women/Γυναίκες (1939)

Αμερικανική (κωμωδία-δραματική) ταινία του 1939 σε σκηνοθεσία του"θρυλικού" Τζορτζ Κιούκορ.

Las 10 mejores películas de George Cukor - ZendaΤζορτζ Κιούκορ (1899-1983).

ΜΙΑ ΑΠΟΛΑΥΣΤΙΚΗ ΣΑΤΙΡΑ  ΓΙΑ ΤΙΣ ΓΥΝΑΙΚΕΣ ΤΗ ΑΡΓΟΣΧΟΛΗΣ ΤΑΞΗΣ ΤΟΥ ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΟΥ  ΜΕΣΟΠΟΛΕΜΟΥ

 Μια πλούσια Νεοϋορκέζα παλεύει με την απόφαση να αφήσει τον  σύζυγό της που την απατά με μία διψασμένη για κοινωνική άνοδο πωλήτρια αρωμάτων, καθώς η ίδια και οι φίλες της ανακαλύπτουν ότι οι γυναίκες μπορούν πραγματικά να τα έχουν όλα μέσω των διαζυγίων , που κατοχυρώνουν τα δικαιώματα του "αδύναμου" μέλους μιας οικογένειας  .

 Η Mary Haines (Norma Shearer) δεν μπορεί να πιστέψει ότι ο σύζυγός της έχει σχέση με την πωλήτρια Crystal (Joan Crawford).  Αλλά όταν η Σύλβια  (Rosalind Russell) και η Edith (Phyllis Povah) μεταφέρουν τα κουτσομπολιά από πρώτο χέρι, η Mary πάει , τελικά, στο Reno για διαζύγιο.  Στη διαδρομή συναντά την κόμισσα ντε Λαβ (Μαίρη Μπόλαντ) και τη Μίριαμ (Πωλέτ Γκοντάρ), η οποία κατά σύμπτωση έχει σχέση με τον σύζυγο της.. Σύλβια.  Μόλις φτάνουν  στο Ρένο, η Κόμισσα βρίσκει έναν άλλο εραστή, η Σύλβια  έρχεται για να πάρει διαζύγιο και η Μαίρη σχεδιάζει να κερδίσει ξανά τον άντρα της. 

Από εκεί και πέρα οι εξελίξεις παίρνουν ένα θεότρελο χαρακτήρα , όπου οι ρόλοι μεταξύ των γυναικών περνούν από την αντιπάθεια στη φιλία και το αντίστροφο.

Ένα  καυστικό σχόλιο για την αργόσχολη τάξη των πλούσιων γυναικών , που μάχονται να διατηρήσουν τα προνόμιά τους έναντι των διψασμένων για άνοδο  γυναικών των  λαϊκών στρωμάτων, που πλήττονται σκληρά από το οικονομικό Κραχ . 

Ταυτόχρονα μια αμείλικτη  αποτύπωση των χαρακτήρων των ανόητων αυτών γυναικών , που έχουν το ταξικό προνόμιο να περνούν το χρόνο τους σε "σαλόνια ομορφιάς", επιδείξεις μόδας , προκλητικές χοροεσπερίδες  και να "καρφώνουν"  για πλάκα η μία την άλλη με τα ακατάσχετα δηλητηριώδη κουτσομπολιά τους για τα τσιλημπουρδίσματα των αντρών τους, με προφανή σκοπό  τα διαζύγια που θα επιφέρουν.

Η καλότροπη απατημένη Norma Shearer και η  υποκρίτρια "αντροπλανεύτρα"  (απίστευτα κακότροπη)  Joan Crawford αποτελούν το ακαταμάχητο πρωταγωνιστικό δίπολο των θανάσιμων ανταγωνιστριών , που ξεχωρίζει ανάμεσα σε μια πλειάδα  θαυμάσιων δευτεραγωνιστριών, που όλες τους όμως  υπήρξαν μεγάλα ονόματα της Έβδομης Τέχνης .

Βικιπαίδεια=>Γυναίκες (ταινία 1939)undefined

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Ρωμαίοι γαιοκτήμονες θαμμένοι με τις άμαξες και τα άλογά τους στον Βόρειο Έβρο! ...

  Βόρειος Έβρος: Ρωμαίοι γαιοκτήμονες θαμμένοι με τις άμαξες και τα άλογά τους - Ένα μοναδικό ταφικό σύνολο Μαρία Ρ...