Παρασκευή, Ιουλίου 19, 2024

ΑΙΣΧΟΣ! Με τη στήριξη της εκλογής της Ούρσουλα Φον Ντερ Λάιεν οι 45 ΠΡΑΣΙΝΟΙ ΕΥΡΩΒΟΥΛΕΥΤΕΣ έκαναν οριστική στροφή προς τα Δεξιά!

 https://www.in.gr/wp-content/uploads/2024/07/5821452674078459725.jpgΦον ντερ Λάιεν: πριγκίπισσα της διαπλοκής, με ψήφους Πρασίνων – ακροδεξιάς!

Στέλιος Κούλογλου: Ποια γνωστή δημοσιογράφο παντρεύεται ο ευρωβουλευτής -  iRafinaΣτέλιος Κούλογλου

Πηγή:  Tvxs.gr

Στην εκλογή αυτή κάθε ψήφος και κάθε λέξη μετρούσε. Κάθε ψήφος των ευρωβουλευτών και κάθε πρόταση στην τελευταία ομιλία της Ούρσουλα Φον ντερ Λάιεν πριν την ψηφοφορία. Τελικά δεν χρειαζόταν τόσο «λίγο από εδώ και λίγο από εκεί»: η πρόεδρος της Κομισιόν επανεκλέχθηκε με 401 ψήφους, από τους 361 που χρειαζόταν. Δηλαδή με 40 ψήφους διαφορά, πολύ πιο άνετα από τις 9 με τους οποίους είχε οριακά εκλεγεί το 2019.

Τότε η Ούρσουλα είχε υποστηριχθεί από το δικό της, το Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα (ΕΛΚ), τους Σοσιαλιστές και τους Κεντρώους. Σε αυτούς προστέθηκαν κάποιοι από τους ακροδεξιούς της Μελόνι, με την οποία η πρόεδρος της Κομισιόν φλέρταρε αναίσχυντα το προηγούμενο διάστημα. Από τον στρατό της Μελόνι δεν ξέρουμε ποιοι λιποτάκτησαν. Η ψηφοφορία είναι μυστική.

Αλλά σε κάθε περίπτωση, η επίσημη υποστήριξη από τους 45 ευρωβουλευτές των Πρασίνων είναι που έκανε τη διαφορά. Η ηγεσία τους τη δικαιολόγησε με το επιχείρημα ότι η Ούρσουλα δεν διαπραγματεύθηκε με την ακροδεξιά ( πράγμα που δεν είναι αλήθεια), ότι δεν υιοθέτησε τις θέσεις της (ούτε αυτό είναι ακριβές) καθώς και ότι στις διαπραγματεύσεις που είχαν μαζί της, διέκριναν στην Ούρσουλα «καλή πίστη». Στην Ελλάδα, το λέμε "καλά κρασιά".

[..............................................] Ursula Von Der Leyen Europe GIF by GIPHY News

ΣΥΝΕΧΙΣΤΕ ΤΗΝ ΑΝΑΓΝΩΣΗ

Στέλιος Κούλογλου / Φον ντερ Λάιεν: : πριγκίπισσα της διαπλοκής, με ψήφους ...Πρασίνωνακροδεξιάς!


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Lee (Lee) :Με αφορμή την ταινία που κυκλοφόρησε φέτος στους κινηματογράφους , θυμόμαστε την πιο ατίθαση γυναίκα-φωτογράφο όλων των εποχών Lee Miller

«H πορεία της Λι Μίλερ από μοντέλο του φωτογράφου Μαν Ρέι σε μία απ’ τις σημαντικότερες ανταποκρίτριες και φωτογράφους του Β’ Παγκοσμίου Πο...