Τετάρτη, Φεβρουαρίου 28, 2024

«You’ll Never Walk Alone»

 «You’ll Never Walk Alone»

Liverpool F.C | You'll never walk alone..| Buy High-Quality Posters and  Framed Posters Online - All in One Place – PosterGully

1. Ο καλύτερος τρόπος για την αποχώρηση του Κλοπ είναι προ των πυλών

Κώστας Μαρούντας

EPA/PETER POWELL

Ο καλύτερος τρόπος για την αποχώρηση του Κλοπ είναι προ των πυλών

H Λίβερπουλ είναι κοντά στην επιστροφή στον τίτλο, για την ακρίβεια είναι στο χέρι της να τον κατακτήσει...

Η σύγχρονη Λίβερπουλ είναι συνυφασμένη με τον Γιούργκεν Κλοπ. Αναμφισβήτητα. Και μόνο που αυτός την οδήγησε στην κορυφή της Ευρώπης (μέσω της κατάκτησης του UEFA Champions League) το 2019 και κυρίως στην επιστροφή στο θρόνο της Premier League μετά από 30 «άνυδρα» έτη (1990-2020) αρκεί. Επομένως, η τελευταία του σεζόν στον πάγκο της Λίβερπουλ είναι και ιστορική και σημαδιακή. Αλλά, η Lady Hope πιστεύει πως είναι ένα μεγάλο στοίχημα και για τον ίδιο και για την ομάδα του οι τελευταίοι μήνες της φετινής αγωνιστικής περιόδου.

Όταν ξέρει ένας οργανισμός πως επίκειται μία τέτοια ριζική αλλαγή, όπως η απομάκρυνση του προπονητή μετά από εννιά χρόνια, έχει δύο επιλογές. Να στεναχωρηθεί, να βυθιστεί σε μία καταθλιπτική περίσκεψη και να κινηθεί ζαλισμένα πάνω στα γρασίδια. Σε έναν αυτόματο πιλότο διεκπεραίωσης. Με το μυαλό στη νέα αρχή που θα λάβει χώρα από την πρώτη στιγμή που θα φορέσει την κόκκινη φόρμα, ή οτιδήποτε άλλο θελήσει, ο διάδοχος του Γερμανού τεχνικού. Έχει, όμως, και μία άλλη «επιλογή». Να τον τιμήσει κατακτώντας τίτλους. Για αυτό το λόγο, άλλωστε, είχε συμφωνήσει το 2015 μαζί του και ο στόχος αυτός επετεύχθη.

Αυτό το Σαββατοκύριακο η Λίβερπουλ νίκησε την Τσέλσι με 1-0 και κατέκτησε το δέκατο League Cup της ιστορίας της. Στο πρωτάθλημα οδηγεί την κούρσα παρότι η Μάντσεστερ Σίτυ και η Άρσεναλ εμφανίζονται και αυτές «πολύ αγριεμένες» και είναι ουσιαστικές διεκδικήτριες του αγγλικού ποδοσφαιρικού θρόνου. Σε κάθε περίπτωση, η Λίβερπουλ είναι κοντά στην επιστροφή στον τίτλο, για την ακρίβεια είναι στο χέρι της να τον κατακτήσει ή μη. Ο καλύτερος τρόπος για την αποχώρηση του Κλοπ είναι προ των πυλών...

Τι συμβαίνει στην πράξη λοιπόν; Ποιον δρόμο διάλεξε η Λίβερπουλ για να πει αντίο στον προπονητή της; Μα, τον ευκταίο. Να είναι σε καλή αγωνιστική κατάσταση. Γιατί είναι σε τέτοια εδώ και πολλούς μήνες. Aπό εδώ και πέρα, θα παλέψει σε Αγγλία και Ευρώπη για τον καλύτερο δυνατό απολογισμό, για την όσο το δυνατόν μεγαλύτερη συγκομιδή τροπαίων. Μετά από κάποια -σχετικά λίγα- χρόνια χαμηλών πτήσεων η Λίβερπουλ φέτος δείχνει πως και στο σώμα, και στην ψυχή, και στο μυαλό, είναι σε καλά επίπεδα για να δώσει τις μάχες της με αρκετές πιθανότητες επιτυχίας. Οι οπαδοί της δεν θα πλήξουν, αλλά φαντάζονται και θέλουν διακαώς ένα ονειρικό τέλος. Θα είναι, άλλωστε, μια ακόμα υπέροχη ποδοσφαιρική ιστορία αν ο Κλοπ πει το αντίο στο Anfield με τίτλους και ξέφρενους πανηγυρισμούς σε ένα ντεκόρ γεμάτο κόκκινα λάβαρα...

Τέλη Φλεβάρη, λοιπόν, και απέναντι στην Τσέλσι η Λίβερπουλ ξεκίνησε την προθέρμανση για τα (πιθανά) σπουδαιότερα. Εξάλλου, πλέον με 68 συνολικά τίτλους είναι ο αγγλικός σύλλογος με τα περισσότερα τρόπαια στη συλλογή του, αφού οι 67 της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ εδώ και λίγες μέρες είναι κατά μία μονάδα μέτρησης λιγότεροι...

Ακόμα και τίποτα να μην πάρει από εδώ και πέρα το συγκρότημα του Γερμανού προπονητή, ο ανταγωνισμός θα είναι συγκλονιστικός, αλλά αλήθεια ταιριάζει στον Κλοπ να φύγει με άδεια χέρια (πλην του πρόσφατου League Cup); Το θέλει, άραγε, κανένας αυτό; Ίσως, ακόμα και ο φίλος του Πεπ Γκουαρντιόλα να κάνει δεύτερες σχετικές σκέψεις... Στην Άρσεναλ, πάντως, σίγουρα δεν θέλουν να δουν άλλον να στέφεται πρωταθλητής στο τέλος...

--------------------------------------------------------------

2.Οι λόγοι που οι Liverpool fans αποδοκίμασαν τον Εθνικό Ύμνο της Αγγλίας

Οι οπαδοί της Liverpool ακούστηκαν να αποδοκιμάζουν τον εθνικό ύμνο πριν από την έναρξη του τελικό του Carabao Cup την περασμένη Κυριακή.

Η ομάδα του Jurgen Klopp αντιμετώπισε την Chelsea στο Wembley στον 64ο τελικό του League Cup, έχοντας την ευκαιρία να κατακτήσει το πρώτο τρόπαιο της σεζόν. Στο πλαίσιο των παραδόσεων πριν από τον αγώνα και οι δύο ομάδες παικτών και μάνατζερ παρατάχθηκαν στον αγωνιστικό χώρο πριν τραγουδηθεί το God Save the King.

Αλλά πνίγηκε από τις δυνατές αποδοκιμασίες από το μισό γήπεδο της Liverpool και όχι για πρώτη φορά. Οι Red fans Γιούχαραν κατά τη διάρκεια της στέψης του βασιλιά Κάρολου πριν από ένα παιχνίδι με την Brentford στο Anfield την περασμένη σεζόν, αφού η Premier League ενθάρρυνε τους συλλόγους να παίζουν τον ύμνο πριν από τους αγώνες.

Αφού ακούστηκε από το μεγάφωνο ο ύμνος του συλλόγου «You’ll Never Walk Alone», οι οπαδοί ακούστηκαν να τραγουδούν κατά τη διάρκεια του αγώνα: «Μπορείτε να χώσετε τη στέψη σας στον κ*** σας» και «F*** the tories».

Πριν από τη νίκη στον τελικό του Κυπέλλου Αγγλίας απέναντι στην Chelsea το 2022, οι οπαδοί της Liverpool αποδοκίμασαν τον εθνικό ύμνο καθώς και τον Δούκα του Cambridge, πρίγκιπα William.

Το Liverpool ως σύλλογος και πόλη δεν έχει υγιή σχέση με το βρετανικό κατεστημένο και σύμφωνα με τη δημοσιογράφο Caoimhe O’Neill, οι αποδοκιμασίες αντιπροσωπεύουν έναν ευρύτερο σοσιαλισμό και όχι μια άμεση κριτική στη βασιλική οικογένεια. Η περιφρόνηση προς το κατεστημένο σχετίζεται με την κακή διαχείριση της πόλης από τη συντηρητική κυβέρνηση τη δεκαετία του 1980 και τις παραλείψεις για την καταστροφή του Hillsborough, όπου έχασαν τη ζωή τους 97 οπαδοί της Liverpool, στα τέλη της δεκαετίας.

Μιλώντας στην εφημερίδα The Athletic ο Caoimhe O’Neill, εξήγησε:
«Είναι κάτι που οι οπαδοί της Liverpool κάνουν εδώ και πολύ καιρό. Ήταν πάντα μια διαμαρτυρία κατά του κατεστημένου. Κάτι που είναι βαθιά ριζωμένο στην πόλη, στον σοσιαλισμό της πόλης και για εκείνους που πέθαναν στο Hillsborough. Αισθάνεται σαν ένα κίνημα και μια διαμαρτυρία που δεν γίνεται πάντα σεβαστή – οι άνθρωποι το αντιμετωπίζουν ως κάτι που θα αναστατώσει τον βασιλιά ή κάτι τέτοιο. Το ίδιο συνέβη και με τον πρίγκιπα William στο Wembley την προπερασμένη σεζόν, όταν οι οπαδοί της Liverpool αποδοκίμασαν τον ύμνο ενώ βρισκόταν εκεί. Δεν αφορά απαραίτητα τον ίδιο ή τη βασιλική οικογένεια. Αυτό είναι και το σημαντικό σημείο που πρέπει να επισημάνουμε: πρόκειται για το κατεστημένο στο σύνολό του, αυτό το σύμπλεγμα πραγμάτων με τα οποία διαφωνούν οι οπαδοί της Liverpool».

Ο James Pearce της εφημερίδας The Athletic έδωσε επίσης την άποψή του, εξηγώντας ότι οι άνθρωποι στο Liverpool απλά δεν μπορούν να συσχετιστούν με το σύστημα, αφού τους έχουν «φερθεί τόσο άσχημα».Liverpool supporters booing the national anthem at Wembley

Δεν υπάρχουν σχόλια: