Σάββατο, Φεβρουαρίου 24, 2024

ΝΕΕΣ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΛΟΥΛΑ ΓΙΑ ΤΗ ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ ΣΤΗ ΓΑΖΑ: Λογοκρισία από το ΑΠΕ-ΜΠΕ- Χωρίς λογοκρισία από το Πρακτορείο Anadolu!

Venezuela, Colombia back Brazil’s president in diplomatic spat with Israel Η ΕΙΔΗΣΗ ΟΠΩΣ ΤΗ ΜΕΤΕΔΩΣΕ ΛΟΓΟΚΡΙΜΕΝΗ ΤΟ ΔΙΚΟ ΜΑΣ ΕΠΙΣΗΜΟ ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΟ, ΠΡΟΦΑΝΩΣ ΓΙΑ ΝΑ ΜΗ ΘΙΞΕΙ ΤΗΝ ΑΠΡΟΚΑΛΥΠΤΑ ΦΙΛΟΪΣΡΑΗΛΙΝΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ.



Ο πρόεδρος της Βραζιλίας κατηγορεί ξανά το Ισραήλ για «γενοκτονία» στη Γάζα



Ο πρόεδρος της Βραζιλίας Λουίς Ινάσιο Λούλα ντα Σίλβα κατηγόρησε ξανά χθες Παρασκευή το Ισραήλ για «γενοκτονία» των Παλαιστινίων στη Λωρίδα της Γάζας, λίγες ημέρες αφότου προκάλεσε διπλωματική θύελλα συγκρίνοντας τις ισραηλινές στρατιωτικές επιχειρήσεις κατά της Χαμάς με το ολοκαύτωμα των Εβραίων.

«Αυτό που κάνει το κράτος του Ισραήλ δεν είναι πόλεμος, είναι γενοκτονία, γιατί σκοτώνει γυναίκες και παιδιά», είπε ο Λούλα στη διάρκεια εκδήλωσης στο Ρίο ντε Τζανέιρο.

Τη Δευτέρα, η κυβέρνηση Νετανιάχου διεμήνυσε πως ο πρόεδρος της Βραζιλίας είναι «persona non grata» («ανεπιθύμητο πρόσωπο») στο Ισραήλ έως ότου ανακαλέσει την «αντισημιτική» τοποθέτησή του.

Ωστόσο, ο βραζιλιάνος πρόεδρος όχι μόνο δεν ανακάλεσε, αλλά διατύπωσε εκ νέου την επίμαχη θέση του, χρησιμοποιώντας κατ’ επανάληψη τον όρο «γενοκτονία». «Είναι γενοκτονία! Υπάρχουν χιλιάδες παιδιά που πέθαναν ή αγνοούνται. Δεν είναι στρατιώτες που πεθαίνουν, αλλά γυναίκες και παιδιά σε νοσοκομεία. Αν αυτό δεν είναι γενοκτονία, δεν ξέρω τι είναι γενοκτονία», υπογράμμισε ο πρόεδρος της Βραζιλίας.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

  Η ΕΙΔΗΣΗ ΟΠΩΣ ΤΗ ΜΕΤΕΔΩΣΕ  ΤΟ ΕΠΙΣΗΜΟ ΤΟΥΡΚΙΚΟ  ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΟ

"If that's not genocide, I don't know what genoside is" ...

Μεταφέρουμε σε ελεύθερη μετάφραση τις δηλώσεις του Λούλα, για να αντιληφθείτε για μία ακόμη φορά πόσο έχει ξεστρατίσει από την αποστολή του , της αντικειμενικής δηλαδή  μετάδοσης της Αλήθειας, το παραδοσιακά μακριά από τον κομματισμό εθνικό μας Πρακτορείο, που όμως τώρα, με διευθυντή τον Αιμίλιο Περδικάρη,  έχει μετατραπεί στον μακρύ βραχίονα της κυβέρνησης στον τομέα της προπαγάνδας.

Φτάσαμε δηλαδή στο σημείο να αναζητούμε την Αλήθεια ακόμα και στα διεθνή θέματα στο Πρακτορείο μιας αποδεδειγμένα... ανελεύθερης χώρας !...

‘If that's not genocide, I don't know what genocide is’: Brazilian president says on Gaza situation «Αν αυτό δεν είναι γενοκτονία, δεν ξέρω τι είναι γενοκτονία», λέει ο πρόεδρος της Βραζιλίας για την κατάσταση στη Γάζα

 

 BOGOTA, Colombia

Ο πρόεδρος της Βραζιλίας Λουίζ Ινάσιο Λούλα ντα Σίλβα δήλωσε για άλλη μια φορά την Παρασκευή ότι ο ισραηλινός στρατός διαπράττει «γενοκτονία» στη Λωρίδα της Γάζας.



 "Είναι μια γενοκτονία. Χιλιάδες παιδιά είναι νεκρά και χιλιάδες αγνοούνται. Οι στρατιώτες δεν πεθαίνουν. Γυναίκες και παιδιά πεθαίνουν στο νοσοκομείο", είπε σε εκδήλωση στο Ρίο ντε Τζανέιρο, προσθέτοντας: "Αν αυτό δεν είναι γενοκτονία, εγώ δεν ξέρω τι είναι γενοκτονία».



 Ο πρόεδρος της Βραζιλίας ζήτησε επίσης τη δημιουργία ενός «ελεύθερου και κυρίαρχου» παλαιστινιακού κράτους.



 Μιλώντας επίσης για το Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ, είπε: «Σήμερα δεν αντιπροσωπεύει τίποτα, δεν λαμβάνει καμία απόφαση, δεν κάνει τίποτα για την ειρήνη».



 «Υπάρχει πολλή υποκρισία στον κόσμο σήμερα και πολύ λίγη πολιτική», είπε ο Λούλα, προσθέτοντας: «Δεν μπορούμε να δεχτούμε αυτό που συμβαίνει στη Γάζα και δεν μπορούμε να δεχτούμε τον πόλεμο στην Ουκρανία».



 Είπε ότι οι χώρες με δικαίωμα βέτο δεν ενεργούν δημοκρατικά.



 Ο Λούλα επεσήμανε ότι σχεδόν 30.000 άνθρωποι, κυρίως γυναίκες και παιδιά, έχουν χάσει τη ζωή τους στις επιθέσεις στη Γάζα από τον Οκτώβριο του 2023.



 «Είναι αδύνατο για τους ανθρώπους να μην καταλάβουν τι συμβαίνει στη Γάζα».



 Το Ισραήλ σφυροκόπησε τη Λωρίδα της Γάζας μετά τη διασυνοριακή επίθεση της 7ης Οκτωβρίου από την παλαιστινιακή αντιστασιακή ομάδα Χαμάς.  Ο πόλεμος του Ισραήλ που ακολούθησε σκότωσε περισσότερους από 29.500 ανθρώπους και προκάλεσε μαζικές καταστροφές και ελλείψεις ειδών πρώτης ανάγκης.



 Ο ισραηλινός πόλεμος στη Γάζα έχει ωθήσει το 85% του πληθυσμού της περιοχής σε εσωτερικό εκτοπισμό εν μέσω έντονων ελλείψεων σε τρόφιμα, καθαρό νερό και φάρμακα, ενώ το 60% της υποδομής του θύλακα έχει καταστραφεί ή καταστραφεί, σύμφωνα με τον ΟΗΕ.



 Για πρώτη φορά από τη δημιουργία του το 1948, το Ισραήλ κατηγορείται για γενοκτονία στο Διεθνές Δικαστήριο Δικαιοσύνης, το ανώτατο δικαστικό όργανο των Ηνωμένων Εθνών, για τον πόλεμο στη Γάζα.



 Μια προσωρινή απόφαση τον Ιανουάριο διέταξε το Τελ Αβίβ να σταματήσει τις γενοκτονικές πράξεις και να λάβει μέτρα για να εγγυηθεί ότι παρέχεται ανθρωπιστική βοήθεια σε αμάχους στη Γάζα.


 *Γράφει η Merve Berker

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Τα εθνικά μας χούγια

  ...