Τετάρτη, Φεβρουαρίου 21, 2024

Μπέρνι Σάντερς : «Κανείς στο Κογκρέσο δεν πρέπει να ψηφίσει για να στείλει στρατιωτική βοήθεια 10 δισεκατομμυρίων δολαρίων στην πολεμική μηχανή του Νετανιάχου , όταν είναι υπεύθυνος για μια άνευ προηγουμένου ανθρωπιστική καταστροφή»

 

znetwork.org

Source: Common Dreams

ΜΠΕΡΛΙΓΚΤΟΝ – Ο γερουσιαστής Bernie Sanders (I-Vt.) κυκλοφόρησε την ακόλουθη δήλωση, καλώντας το Κογκρέσο να απορρίψει τη στρατιωτική βοήθεια άνευ όρων 10.1 δισεκατομμυρίων δολαρίων ,που εξετάζεται για τη δεξιά κυβέρνηση του Νετανιάχου, για να συνεχίσει τον βάναυσο πόλεμο εναντίον του παλαιστινιακού λαού:

Το ζήτημα που αντιμετωπίζουμε με το Ισραήλ-Γάζα δεν είναι περίπλοκο. Ενώ αναγνωρίζουμε ότι η βάρβαρη τρομοκρατική επίθεση της Χαμάς ξεκίνησε αυτόν τον πόλεμο, πρέπει επίσης να αναγνωρίσουμε ότι η στρατιωτική απάντηση του Ισραήλ ήταν κατάφωρα δυσανάλογη, ανήθικη και παραβίαση του διεθνούς δικαίου. Και, το πιο σημαντικό για τους Αμερικανούς, πρέπει να καταλάβουμε ότι ο πόλεμος του Ισραήλ εναντίον του παλαιστινιακού λαού διεξήχθη σημαντικά με τις βόμβες των ΗΠΑ, τις οβίδες πυροβολικού και άλλες μορφές όπλων. Και τα αποτελέσματα ήταν καταστροφικά.

Από τις 7 Οκτωβρίου, περισσότεροι από 22,000 Παλαιστίνιοι έχουν σκοτωθεί από ισραηλινά χτυπήματα, τα δύο τρίτα από αυτά τα θύματα ήταν γυναίκες και παιδιά – και 57,000 έχουν τραυματιστεί.

Από την έναρξη του πολέμου 1.9 εκατομμύρια Παλαιστίνιοι άνδρες, γυναίκες και παιδιά εκδιώχθηκαν από τα σπίτια τους – το 85% του συνολικού πληθυσμού της Γάζας. Σύμφωνα με μια ανάλυση δεδομένων δορυφορικών ραντάρ, σχεδόν το 70% των κατοικιών στη Γάζα έχουν καταστραφεί ή καταστραφεί από τους ισραηλινούς βομβαρδισμούς. Σήμερα, όχι μόνο η συντριπτική πλειονότητα των ανθρώπων στη Γάζα είναι άστεγοι, αλλά δεν έχουν τρόφιμα, νερό, ιατρικές προμήθειες και καύσιμα. Μια πρόσφατη έκθεση του ΟΗΕ δείχνει ότι το ήμισυ του πληθυσμού των περίπου 2.2 εκατομμυρίων κινδυνεύει από την πείνα και το 90% λέει ότι μένει τακτικά χωρίς φαγητό για μια ολόκληρη μέρα. Ο επικεφαλής οικονομολόγος στο Παγκόσμιο Πρόγραμμα Επισιτισμού είπε ότι η ανθρωπιστική καταστροφή στη Γάζα είναι από τις χειρότερες που έχει δει ποτέ. Αυτό δεν επιτρέπεται να συνεχιστεί.

Το Κογκρέσο εργάζεται για να περάσει ένα συμπληρωματικό νομοσχέδιο χρηματοδότησης που περιλαμβάνει 10 δισεκατομμύρια δολάρια άνευ όρων στρατιωτική βοήθεια για τη δεξιά κυβέρνηση Νετανιάχου να συνεχίσει τον βάναυσο πόλεμο εναντίον του παλαιστινιακού λαού. Αρκετά είναι αρκετά. Το Κογκρέσο πρέπει να απορρίψει αυτή τη χρηματοδότηση. Οι φορολογούμενοι των Ηνωμένων Πολιτειών δεν πρέπει πλέον να είναι συνένοχοι στην καταστροφή των ζωών αθώων ανδρών, γυναικών και παιδιών στη Γάζα.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Τα εθνικά μας χούγια

  ...