Τρίτη, Φεβρουαρίου 13, 2024

Αλιεύματα

1. ΠΟΙΟΙ ΚΥΒΕΡΝΟΥΝ ΤΟΥΣ ΛΑΟΥΣ 

Το ξέρετε ότι από τους 34 υπουργούς που ήταν παρόντες στο πρώτο  υπουργικό συμβούλιο της κυβέρνησης Attal , στη Γαλλία,  οι 17 ήταν ... εκατομμυριούχοι!

 Σύμφωνα με πληροφορίες που συγκέντρωσε η l'Humanité , τουλάχιστον οι μισοί υπουργοί της κυβέρνησης που διόρισε ο Μακρόν υπό τον νέο πρωθυπουργό Attal έχουν περιουσιακά στοιχεία άνω του ενός εκατομμυρίου ευρώ! Πιο συγκεκριμένα : το ένα τρίτο της νέας κυβέρνησης θα μπορούσε να ταξινομηθεί μεταξύ του 1% των πλουσιότερων Γάλλων! 

Θα μου πείτε ότι δε σας εκπλήσσει το γεγονός, αφού στην Ελλάδα έχουμε κυβέρνηση με πρωθυπουργό που  μαζί με τη γυναίκα του θα έβαζαν κάτω τους μισούς από το μισό υπουργικό συμβούλιο της Γαλλίας.

Προχείρως θυμίζω κάποια στοιχεία τους από το τελευταίο Πόθεν Έσχες τους για το έτος 2022 (χρήση 2021):

Όπως προκύπτει από τη δήλωση του πρωθυπουργού, τα εισοδήματα του Κυριάκου Μητσοτάκη για τη συγκεκριμένη χρήση ήταν: 1.500.000 ευρώ (ποσά από διάθεση περιουσιακών στοιχείων δάνεια, δωρεές, κληρονομιές, επίδομα αλλοδ., εφάπαξ κτλ.), 3.692 ευρώ από αγροτική επιχειρηματική δραστηριότητα, 12.710 ευρώ από ακίνητα, 35.842 ευρώ (συνολικό καθαρό εισόδημα από μισθωτές υπηρεσίες, επιδόματα, πρόσθετες αμοιβές κλπ.) και εισοδήματα που εξαιρούνται από φόρο και εισφορά ύψους 33.994 ευρώ.

Η σύζυγός του Μαρέβα Γκραμπόβσκι – Μητσοτάκη δήλωσε τα εξής εισοδήματα: εισόδημα από υπεραξία μεταβίβασης κεφαλαίου 173.823 ευρώ, 34.000 ευρώ από ακίνητα, 141.176 ευρώ (ποσά από διάθεση περιουσιακών στοιχείων δάνεια, δωρεές, κληρονομιές, επίδομα αλλοδ., εφάπαξ κτλ.).

Οι καταθέσεις του Κυριάκου Μητσοτάκη ανέρχονται σε 1.291.051 ευρώ και 87,12 δολ. ΗΠΑ. Οι καταθέσεις της συζύγου ανέρχονταν σε 568.950,45 ευρώ και 177,712 δολάρια ΗΠΑ.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης και η σύζυγός δήλωσαν συνολικά 39 ακίνητα ενώ είχαν στην κατοχή τους τέσσερα οχήματα, συγκεκριμένα τρία επιβατικά αυτοκίνητα και ένα φορτηγό.

Άφεριμ , Πρωθυπουργέ!Για άνθρωπο που δούλεψε ελάχιστα  στη ζωή του, καλά τα κατάφερες...

2.  ΕΝΑΣ "ΤΣΑΚΩΜΟΣ" ΠΟΥ ΚΑΤΑΧΑΡΗΚΑ

"Τσακωμός" στο αέρα του 102 FM , σήμερα το πρωί , όταν ο δημοσιογράφος  Γιώργος Μητράκης Ο Ρόμπερτ Ντε Νίρο στην οδό Ερμούακούγοντας το  συνάδελφό του Βασίλη Πεκλάρη να κάνει το ρεπορτάζ  για τις κινητοποιήσεις  των αγροτών και των φοιτητών, τον διακόπτει για να εκφράσει με αγανάκτηση τη γνώμη του για το απαράδεκτο της παρακώλυσης των συγκοινωνιών και των εξετάσεων εκ μέρους των διαμαρτυρόμενων ομάδων.Μεταφέρω εν συμπυκνώσει ένα μέρος του ασυνήθιστου για δημόσιο μέσο ενημέρωσης "τσακωμού":

"Δεν έχουν δικαίωμα  να κάνουν τη ζωή των πολιτών δύσκολη κάποιες μειοψηφίες, επιλέγοντας παρωχημένες μορφές αγώνων", είπε  με ιερό πάθος ο Μητράκης.

"Και τι θέλεις να κάνουν ;" του αντέτεινε ο Πεκλάρης. "Να μείνουν απαθείς μπροστά στα προβλήματα που αντιμετωπίζουν;Έτσι υπερασπίζονται τις θέσεις τους εδώ και αιώνες όσοι νομίζουν ότι αδικούνται. Από τις αδικίες ξεκίνησαν οι μεγάλες επαναστάσεις. ".

ΣΥΝΕΧΙΖΩ  ΤΟ ΔΙΑΛΟΓΟ ΣΕ ΠΙΟ ΑΠΛΟΠΟΙΗΜΕΝΗ ΜΟΡΦΗ:

Μητράκης: " Οι καιροί έχουν αλλάξει. Δε βλέπεις τις δημοσκοπήσεις για τα Ιδιωτικά Πανεπιστήμια;Οι φοιτητές οφείλουν να συμμορφωθούν με την κοινή γνώμη και όχι να κόβουν το Ιντερνέτ σε όσους θέλουν να εξεταστούν από το σπίτι τους. Και γιατί παρακαλώ να μη γίνουν ιδιωτικά πανεπιστήμια μη κερδοσκοπικά; Καλύτερα είναι να πηγαίνουν στο εξωτερικό να σπουδάσουν οι νέοι;"

Πεκλάρης: " Γιατί τα μη κερδοσκοπικά ΑΕΙ, όπως εσύ τα αποκαλείς,  θα λειτουργούν με μορφή franchise  κερδοσκοπικών πανεπιστημίων , που ανήκουν σε διάφορα funds, τα οποία  βλέπουν την Παιδεία ως χώρο κερδοφόρας επένδυσης. Όσον αφορά τις δημοσκοπήσεις, η διαφορά ανάμεσα σ΄αυτούς που θέλουν τα ιδιωτικά ΑΕΙ και σ΄εκείνους που δεν τα θέλουν είναι πολύ μικρή. ".

Μητράκης: "Τα καλύτερα όμως  πανεπιστήμια της Αμερικής είναι μη κερδοσκοπικά".

Πεκλάρης: "Αυτά είναι ελάχιστα και στηρίζονται στις τεράστιες δωρεές  που παίρνουν αλλά και στα υπέρογκα δίδακτρα που απαιτούν από τους φοιτητές , πράγμα που και εδώ θα συμβαίνει, αφού θα στηρίζονται μόνο στα δίδακτρα που θα τους δίνουν οι κομμένοι από τις Πανελλαδικές Εξετάσεις μαθητές, που πρέπει πρώτα να πιάσουν την Ελάχιστη Βάση Εισαγωγής για να έχουν δικαίωμα φοίησης.

Εδώ σταματώ την ασυνήθιστη για κρατικό μέσο ενημέρωσης  συναδελφική διαφωνία , την οποία  όμως ομολογώ ότι καταχάρηκα.Τα συμπεράσματα δικά σας ...

3. ΟΙ ΣΙΧΑΜΕΝΟΙ ΚΑΙ Η ΚΑΤΑΝΤΙΑ ΤΟΥ  ΣΥΡΙΖΑ

Κασσελάκης για Μπέο: «Χ@στηκα, τον έχω χεσμ@@ο τελείως. Πιο χεσμ@@νο δεν μπορούσα να τον έχω»

Μπέος για Κασσελάκη: «Δεδομένης της ιδιαιτερότητάς του, φυσικό είναι να χ@@@»…

 Απορία πρώτη : Πώς γίνεται μία ολόκληρη πόλη να εκλέγει μαζικά έναν τόσο απολίτιστο , χυδαίο, τραμπούκο  και ομοφοβικό άνθρωπο σαν τον Μπέο;

Τόσο ανεγκέφαλη , τόσο μαζοχιστική, τόσο λούμπεν είναι η πλειοψηφία , που επιδοκιμάζει επί χρόνια έναν τόσο άξεστο άνθρωπο, που το μόνο που ξέρει είναι να βρίζει, να χειροδικεί και  να προσβάλλει όποιον τολμά να έχει διαφορετική γνώμη γι΄αυτόν; 

Απορία δεύτερη  :Πώς γίνεται ένα κόμμα της Ανανεωτικής Αριστεράς , ένα κόμμα που κόσμησαν  ηγέτες σαν τον Κύρκο, το Δρακόπουλο, τον Μπανιά, τον Παπαγιαννάκη, τον Κουβέλη , το οποίο με μπροστάρη τον Αλέξη Τσίπρα  έσωσε   με τιτάνια προσπάθεια τον τόπο από την εφιαλτική χρεοκοπία, να άγεται και να φέρεται από έναν άσχετο με την Αριστερά αλαζονικό άνθρωπο, που φοράει τη μάσκα του πολιτισμένου , αλλά στην ουσία είναι εξίσου χυδαίος με αυτούς που τον βρίζουν;

Γιατί  τα εναπομείναντα μέλη δεν επαναστατούν και δεν τον εκβάλλουν κλωτσηδόν από την Κουμουνδούρου; Θα πρέπει να εξαϋλωθεί εντελώς το κόμμα στις δημοσκοπήσεις για να καταλάβουν την επιπολαιότητά τους να τον  ψηφίσουν στις εκλογές-παρωδία, που ακολούθησαν μετά την εκλογική κατάρρευση και τη φυγή Τσίπρα;




 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Αλεξάντρ Σκριάμπιν : Sonata No. 1 in F minor, Op. 6

Ο Αλεξάντρ Νικολάεβιτς Σκριάμπιν, ήταν Ρώσος συνθέτης και πιανίστας. Ο Σκριάμπιν υπήρξε ένας από τους πιο καινοτόμους και αμφιλεγόμενους ...