Παρασκευή, Φεβρουαρίου 23, 2024

Άννα Καρένινα /Anna Karenina (2012)

undefined Άννα Καρένινα (αγγλικά: Anna Karenina) είναι βρετανική δραματική ταινία παραγωγής 2012, σε σκηνοθεσία Τζο Ράιτ. Το σενάριο έγραψε ο Τομ Στόπαρντ και είναι βασισμένο στο μυθιστόρημα Άννα Καρένινα του Λέων Τολστόι που κυκλοφόρησε το 1877.[8] Η ταινία απεικονίζει την τραγωδία της παντρεμένης αριστοκράτισσας Άννα Καρένινα και τη σχέση της με τον Κόμη Βρόνσκι. Πρωταγωνιστούν οι Κίρα Νάιτλι στο ρόλο της Άννα Καρένινα, Τζουντ Λο στο ρόλο του Αλεξέι Καρένιν και Άαρον Τέιλορ-Τζόνσον στο ρόλο του Βρόνσκι.

Η πρεμιέρα της ταινίας πραγματοποιήθηκε στο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου του Τορόντο το 2012 και κυκλοφόρησε στους κινηματογράφους στις 7 Σεπτεμβρίου 2012 στο Ηνωμένο Βασίλειο και στις 9 Νοεμβρίου 2012 στις Ηνωμένες Πολιτείες. Απέσπασε θετικά σχόλια από τους κριτικούς[9] και έλαβε έξι υποψηφιότητες για BAFTA κερδίζοντας ένα[10], μία για Χρυσή Σφαίρα[11] και τέσσερις για Όσκαρ, κερδίζοντας ένα.[12]

    Η ταινία διαδραματίζεται το 1874 στη Ρωσία. Η Άννα Καρένινα έχει αποξενωθεί με το σύζυγό της, τον Αλεξέι Καρένιν και γοητεύεται από τον Κόμη Βρόνσκι. Κάνει δεσμό μαζί με τον Κόμη, ο οποίος κάνει την υψηλή κοινωνία να καταρρέει γύρω της καθώς ο εγωισμός της και η ανωριμότητά της την τυφλώνουν να καταλάβει την αγάπη πέρα από την ικανότητα για συγχώρεση. Εν τω μεταξύ, ως βάση για σύγκριση, βλέπουμε την ιστορία του Λέβιν, ενός φίλου του αδελφού της Άννα, του Ομπλόνσκι. Ο Λέβιν είναι ντροπαλός και σοβαρός άνδρας που έχει ταξιδέψει πέρα από την κλειστοφοβική υψηλή κοινωνία της Ρωσίας, αλλά επιστρέφει για να ζητήσει το χέρι της Κίτι, τη μικρότερη αδελφή της συζύγου του Ομπλόνσκι, τη Ντόλι.

    Ηθοποιοί και Χαρακτήρες

  • Κίρα Νάιτλι στο ρόλο της Άννα Καρένινα
  • Τζουντ Λο στο ρόλο του Αλεξέι Καρένιν
  • Άαρον Τέιλορ-Τζόνσον στο ρόλο του Κόμη Βρόνσκι
  • Κέλι Μακντόναλντ στο ρόλο της Ντόλι
  • Μάθιου ΜακΦάντιεν στο ρόλο του Ομπλόνσκι
  • Ντόμναλ Γκλίσον στο ρόλο του Κονσταντίν Λέβιν
  • Ρουθ Γουίλσον στο ρόλο της Πριγκίπισσας Μπέτσι
  • Αλίσια Βικάντερ στο ρόλο της Κίτι[......................................................]

    ΣΥΝΕΧΙΣΤΕ ΤΗΝ ΑΝΑΓΝΩΣΗ =>Άννα Καρένινα (ταινία, 2012)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Τα εθνικά μας χούγια

  ...