Κυριακή, Φεβρουαρίου 19, 2023

Μία παράσταση για τον Ντίνο Χριστιανόπουλο γέννησε ένα πανέμορφο τραγούδι

 

Μία παράσταση για τον Ντίνο Χριστιανόπουλο γέννησε ένα πανέμορφο τραγούδι

Μία παράσταση για τον Ντίνο Χριστιανόπουλο γέννησε ένα πανέμορφο τραγούδι

documentonews.gr/Docville

 

Η παράσταση «Ντίνος Χριστιανόπουλος – Το Ταγκαλάκι» είναι το δεύτερο θεατρικό έργο ενός δικού μας ανθρώπου, του πολιτιστικού συντάκτη και interviewer Αντώνη Μποσκοΐτη, που ετοιμάζεται να κάνει πρεμιέρα τη Δευτέρα 6 Μαρτίου στο θέατρο «Αμαλία» της Θεσσαλονίκης. Πρόκειται για τη θεατροποίηση μιας συνέντευξης επικών διαστάσεων που ο Ντίνος Χριστιανόπουλος είχε δώσει στον Μποσκοΐτη το 2013 και που πρωτοδημοσιεύθηκε στο koutipandoras.gr την ημέρα του θανάτου του ποιητή. Συμπεριλήφθηκε επίσης στο πρώτο βιβλίο του δημοσιογράφου και σκηνοθέτη με τίτλο «18 συνεντεύξεις – Σαν μονόπρακτα» (εκδόσεις Μετρονόμος, 2018).

Για το τραγούδι, που από σήμερα κυκλοφορεί στο διαδίκτυο, από το κανάλι του συνθέτη της παράστασης στο YouTube, δούλεψε η χημεία των τριών βασικών συντελεστών του: Του Γιώργη Χριστοδούλου στη μουσική, του Θωμά Κοροβίνη στον στίχο και του Παντελή Θεοχαρίδη στην ερμηνεία.

Δεν θα μπορούσε να υπάρξει καλύτερος στιχουργός από τον Κοροβίνη για το συγκεκριμένο σκοπό. Ο βραβευμένος συγγραφέας και ερευνητής συνδεόταν με φιλία με τον Χριστιανόπουλο και – όπως διέρρευσε – το έργο θα τελειώνει με μία πραγματική συνομιλία μεταξύ του ιδίου και του ποιητή. Ιδανικός ερμηνευτής ο Παντελής Θεοχαρίδης, αγαπημένη φωνή της Θεσσαλονίκης με σημαντικές δισκογραφικές συνεργασίες στις αποσκευές του. Όσο για τον Γιώργη Χριστοδούλου, προερχόμενος από διαφορετικό μουσικό είδος, αυτό της καλόγουστης ποπ και του έντεχνου, καταθέτει για πρώτη φορά ένα λαϊκό τραγούδι και, συγκεκριμένα, ένα νοσταλγικό «α λα παλαιά» χασάπικο που μυρίζει Θεσσαλονίκη. Όπως σχολίασε εύστοχα ο ραδιοφωνικός παραγωγός και δημοσιογράφος Γιώργος Τσάμπρας, «κουβαλάει απολύτως τη μυθολογία, για την οποία προορίζεται».

Στην παράσταση τον Ντίνο Χριστιανόπουλο θα υποδύεται ο Χάρης Φλέουρας, ηθοποιός που μαθήτευσε δίπλα στους Ντάριο Φο – Φράνκα Ράμε και που γνωρίσαμε ευρέως μέσα από τη συμμετοχή του για ένα φεγγάρι στην ομάδα Σπείρα – Σπείρα του Σταμάτη Κραουνάκη. Έχει συνεργαστεί επίσης με τους Ρέππα – Παπαθανασίου, Α. Καλογρίδη, Κ. Τσιάνο, Κ. Δανδουλάκη και άλλους δημιουργούς στο θέατρο και την τηλεόραση.

Το «Docvile» και το «Documento» είναι μεταξύ των βασικών χορηγών επικοινωνίας της παράστασης, επομένως το συγκεκριμένο έργο θα μας απασχολήσει ξανά στο κοντινό μέλλον.

Για την ώρα, καλή ακρόαση!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Τα εθνικά μας χούγια

  ...