Τρίτη, Φεβρουαρίου 21, 2023

Το κορίτσι που εξαφανίστηκε (2014) : τα μυστικά ενός προβληματικού γάμου σε περιτύλιγμα ενός καλοστημένου θρίλερ

https://parallaximag.gr/wp-content/uploads/screen-shot-2014-01-08-at-8.06.28-pm_1.pngΤο κορίτσι που εξαφανίστηκε (2014) 

 Σε σκηνοθεσία Ντέιβιντ ΦίντσερΑποτέλεσμα εικόνας για Ντέιβιντ Φίντσερ (FΙGHT CLUB, THE SOCIAL NETWORK) και βασισμένη στο παγκόσμιο best seller* της Τζίλιαν Φλιν, η ταινία ανασύρει τα μυστικά ενός πρεοβληματικού γάμου. 

Στην πέμπτη επέτειο του γάμου τους, ο Νικ Ντιούν (Μπεν Άφλεκ), δηλώνει στην αστυνομία ότι η γυναίκα του, Έιμι (Ρόζαμουντ Πάικ) έχει εξαφανιστεί. Υπό την πίεση των αστυνομικών αρχών και των μέσων μαζικής ενημέρωσης, το πορτραίτο του Νικ ως ευτυχισμένου άντρα αρχίζει να καταρρέει.

 Σύντομα, τα ψέματα του, οι απάτες του και η παράξενη συμπεριφορά του, κάνουν τους πάντες να αναρωτιούνται μήπως ο Νικ Ντιούν είναι αυτός που σκότωσε τη γυναίκα του. 


**********************

https://upload.wikimedia.org/wikipedia/el/e/e9/Goen_Girl.jpg 

Το κορίτσι που εξαφανίστηκε (ταινία) - Βικιπαίδεια

 

Υποδειγματική μεταφορά ενός πανέξυπνου αστυνομικού μπεστ σέλερ της Τζίλιαν Φλιν, από το οποίο ο Φίντσερ μεταφέρει στο πανί όλη την αφηγηματική ένταση, την αγωνία και το σκοτεινό, πικρό σαρκασμό απέναντι στο ροζ αμερικανικό όνειρο. Διαβάστε ολόκληρη την κριτική

Χρήστος Μήτσης
Γράφει: Χρήστος Μήτσης
 Το Κορίτσι που Εξαφανίστηκε | αρχείο, 20o aiff 2014, ταινία λήξης | AIFF •  Νύχτες Πρεμιέρας
 ******************************
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΟ ΒΙΒΛΙΟ ΠΑΝΩ ΣΤΟ ΟΠΟΙΟ ΒΑΣΙΣΤΗΚΕ Η ΤΑΙΝΙΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Τι σχέση έχει η ΑΕΚ με το Φαρ Ουέστ ;

Λούφαξαν στην σιωπή Του Τάκη Ψαρίδη anoixtoparathyro.gr Την στιγμή που η βία έχει εξαπλωθεί ακόμα και στα δημοτικά σχολεία, κάποιοι σ...