Τα hoaxes του δημοσιογράφου και υποψήφιου βουλευτή, Γ. Λοβέρδου.

Με αφορμή την ανακοίνωση ότι ο Γιάννης Λοβέρδος θα είναι υποψήφιος βουλευτής, συγκεντρώσαμε τα hoaxes (όσα μπορέσαμε να βρούμε) που αναπαρήγαγε ο γνωστός δημοσιογράφος τα τελευταία χρόνια. Παραθέτουμε ένα μέρος αυτού του ιστορικού, κάθε περιστατικό του οποίου έχει οδηγήσει σε πολλές εκατοντάδες σχόλια και κοινοποιήσεις, ενώ ενίοτε και αναπαραγωγή από διάφορες σελίδες και blogs.
Να σημειωθεί ότι αναφερόμαστε στις δημοσιεύσεις της μεγαλύτερης σελίδας του με τίτλο «Γιάννης Λοβέρδος», ωστόσο ο κος Λοβέρδος διαθέτει ακόμα δυο σελίδες και επτά προσωπικά προφίλ στο facebook, καθώς και έναν λογαριασμό στο Twitter, που αυξάνουν σημαντικά την συνολική του απήχηση.

Η «εξομολόγηση» του πεσόντα σμηναγού Μπαλταδώρου
Στις 14-2-2018, ο κος Λοβέρδος δημοσίευσε την εξής επιστολή, αναφέροντάς τη ως «εξομολόγηση» του σμηναγού Μπαλταδώρου Γεώργιου που τραυματίστηκε θανάσιμα αφού το αεροπλάνο του προσέκρουσε στη θάλασσα κατά την ολοκλήρωση επιχειρησιακής αποστολής.
Τα «ανάποδα κιάλια»
Στις 10-9-2018, ο κος Λοβέρδος χλεύασε τον πρωθυπουργό Α. Τσίπρα παρουσιάζοντας μια φωτογραφία όπου φαινόταν να χρησιμοποιεί ανάποδα ένα ζευγάρι κιάλια.

Η «δυστυχώς γνήσια» εικόνα που ήταν εμφανές φωτομοντάζ
Στις 6-11-2018 ο κος Λοβέρδος ανέβασε την παρακάτω εικόνα όπου ο Τέρενς Κουίκ εμφανίζεται με κάποιου είδους παραδοσιακή αφρικανική αμφίεση, τονίζοντας ότι «δυστυχώς δεν είναι προϊόν φωτομοντάζ».

Μια πλαστή εικόνα, εκατοντάδες κοινοποιήσεις
Στις 30-8-2018, ο κος Λοβέρδος ανέβασε την παρακάτω εικόνα, θίγοντας παραπολιτικά κουτσομπολιά.



Απαθανατίστηκε η καταδίωξη υπερήλικα από τα ΜΑΤ στο συλλαλητήριο για την Μακεδονία;
Στις 9-9-2018 ο κος Λοβέρδος κοινοποίησε την εξής εικόνα, ισχυριζόμενος ότι οι δυνάμεις των ΜΑΤ κυνηγούσαν έναν υπερήλικα στο τότε συλλαλητήριο για την Μακεδονία.
Κυβερνητικό αεροσκάφος ή κοινό τρένο;
Στις 8-9-2018 ο κος Λοβέρδος ισχυρίστηκε ότι η δημοσιογράφος της ΕΡΤ Τασούλα Γιάμαλη «περνούσε ζωάρα» με τον Νίκο Παππά στο «κυβερνητικό αεροσκάφος που πληρώνει από το υστέρημά του ο ελληνικούς [sic] λαός».

Ήταν η Ηριάννα Β. Λ. συγγενής πρώην Υφυπουργού Αθλητισμού;
Στις 19-7-2017, ο κος Λοβέρδος έκανε την εξής ανάρτηση, ρωτώντας δημόσια τον τότε Υπουργό Δικαιοσύνης να απαντήσει σχετικά με το αν η κατηγορούμενη Ηριάννα είχε όντως το επώνυμο «Βασιλειάδη» και αν ήταν ήταν συγγενής του τότε Υφυπουργού Αθλητισμού.
Τελικά, όπως γράψαμε και σε παλιότερο άρθρο μας, παρότι η Ηριάννα μοιραζόταν κοινό επώνυμο με τον τότε υφυπουργό Αθλητισμού, δεν έφερε καμιά συγγένεια με αυτόν, όπως επιβεβαίωσαν άμεσα και ο συνήγορος της Ηριάννας και ο τότε υφυπουργός.
Χαρακτήρισε η ΕΡΤ «φασιστικό σύνθημα» το «Μακεδονία Γη Ελληνική»;
Στις 1-2-2019 ο κος Λοβέρδος κοινοποίησε το παρακάτω στιγμιότυπο από το δελτίο ειδήσεων της ΕΡΤ, ισχυριζόμενος ότι ο τίτλος «ρατσιστικό σύνθημα μίσους και τρομοκρατίας» αφορούσε απλά την επιγραφή «Μακεδονία Γη Ελληνική».

Ο «αλλοδαπός προβοκάτορας»
Στις 21-1-2019 ο κος Λοβέρδος αναπαρήγαγε τις παρακάτω φωτογραφίες θεωρώντας ότι παρουσιάζουν έναν αλλοδαπό προβοκάτορα, «να κάθεται στο μνημείο του Αγνώστου Στρατιώτη προσβλητικά, κάτι που ουδείς Έλληνας πατριώτης θα δεχόταν».

Ποιο κανάλι «παραίτησε» τον Τσίπρα;
Στις 18-10-2018 ο κος Λοβέρδος κοινοποίησε το παρακάτω στιγμιότυπο από ειδησεογραφικό δελτίο, ισχυριζόμενος ότι η «ΣυριζοΕΡΤ», κάνοντας λάθος στον τίτλο, έγραψε ότι παραιτήθηκε ο Τσίπρας.

Κάηκε η ελληνική σημαία στα επεισόδια του Πολυτεχνείου το 2016;
Στις 17-11-2016 ο κος Λοβέρδος κοινοποίησε την παρακάτω φωτογραφία υπονοώντας ότι αποτελεί στιγμιότυπο από τα περιστατικά εκείνων των ημερών.
Βρέθηκε ο Κάστρο στο πλευρό του Πινοσέτ;
Στις 29-11-2016 ο κος Λοβέρδος δημοσίευσε την παρακάτω φωτογραφία. Βασιζόμενος στον στρατιωτικό χαιρετισμό του Φιντέλ Κάστρο πλάι στον Πινοσέτ, ισχυρίστηκε ότι η φωτογραφία καταδείκνυε την αλληλοϋποστήριξη μεταξύ των δυο δικτατόρων.
Αλλά το πιο εντυπωσιακό, είναι το παρακάτω.

Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου