Τρίτη, Μαρτίου 20, 2018

Είμαι βέβαιος ότι ο τάφος του Μ. Αλεξάνδρου βρίσκεται στην Αλεξάνδρεια!




Χάρης Τζάλας, πρόεδρος του Ινστιτούτου Προστασίας Ναυτικής Παράδοσης:

«Είμαι βέβαιος ότι ο τάφος του Μ. Αλεξάνδρου βρίσκεται στην Αλεξάνδρεια!»

«Ο τάφος του Μ. Αλεξάνδρου βρίσκεται στην Αλεξάνδρεια»Αποτέλεσμα εικόνας για Χάρης Τζάλας



Σίγουρος «100%» ότι ο τάφος του Μεγάλου Αλεξάνδρου βρίσκεται στην Αλεξάνδρεια δηλώνει ο Χάρης Τζάλας πρόεδρος του Ινστιτούτου Προστασίας Ναυτικής Παράδοσης, συγγραφέας, μελετητής της τοπογραφίας της Αλεξάνδρειας και υπεύθυνος των ενάλιων ερευνών της ελληνικής αποστολής.Εξηγώντας, σε συνέντευξή του στην «Εφημερίδα των Συντακτών», τους λόγους ότι παρά το γεγονός ότι έχουν γίνει ανασκαφές τα τελευταία 200 χρόνια από διαφορετικούς επιστήμονες και μη, δεν υπήρξε αποτέλεσμα, ο Χ. Τζάλας σημειώνει μεταξύ άλλων, ότι «η Αλεξάνδρεια έχει διαλυθεί από τσουνάμι, από φοβερούς σεισμούς, οι χριστιανοί κατέστρεψαν ό,τι μπορούσαν, ενώ τα χρόνια που ακολούθησαν, με την κατάκτηση των Αράβων η πόλη από 500.000 έφτασε να έχει 2.000 κατοίκους. Στο πέρασμα των αιώνων ο Αλέξανδρος έπαψε να λατρεύεται σαν θεός, οπότε σιγά σιγά χάνει τη σημασία του και οι άνθρωποι παύουν να ασχολούνται με τον τάφο».
«Εξάλλου» προσθέτει, «το χρυσάφι είχε αφαιρεθεί από την Κλεοπάτρα και η χρυσή σαρκοφάγος από τον Πτολεμαίο τον 4ο. Ωστόσο έχουμε μαρτυρίες από 4-5 αυτοκράτορες που είχαν επισκεφτεί τον τάφο στην Αλεξάνδρεια. Τον Ιούλιο Καίσαρα, τον Οκτάβιο, που βγαίνει δακρυσμένος και όταν τον ρωτούν οι στρατηγοί του γιατί κλαίει, εκείνος απαντά ότι “όσα έκανε ο Αλέξανδρος μέχρι τα 33 χρόνια του εγώ δεν θα τα κάνω όλη την υπόλοιπη ζωή μου”.
»’Εχουμε τον Καλιγούλα, που παίρνει τον μεταλλικό θώρακα του Αλέξανδρου καθώς θεωρεί ότι είναι μετεμψύχωσή του, τον Σεπτίμιο Σεβήρο, που σφραγίζει τον τάφο, και τον Καρακάλλα, από τους χειρότερους αυτοκράτορες, που ανοίγει τον τάφο, τον προσκυνά και αφήνει τη χλαμύδα του. Ο τάφος έχει τρελάνει πολλούς Ελληνες. Δεν ξέρω γιατί, αλλά θεωρούν ότι τον τάφο του Αλέξανδρου πρέπει να τον βρει Ελληνας, όχι μελετώντας βιβλία και σχέδια, αλλά γιατί τον βλέπουν στον ύπνο τους. Εχουμε τον Αμβρόσιο Σκυλίτση το 1851, τον Στέλιο Κουμούτσο, σερβιτόρο στην Αλεξάνδρεια, που έκανε έξι ανασκαφές και έφτασε στο σημείο μέχρι να πλαστογραφήσει σχέδια και να πει ότι βρήκε τον τάφο, και τη Λιάνα Σουβαλτζή, που μας έκανε ρεζίλι διεθνώς με όσα ισχυριζόταν».
___________________

Αποτέλεσμα εικόνας για Χάρης Τζάλας.:BiblioNet : Τζάλας, Χάρης

 Στήν Ἀλεξάνδρεια; Ἴσως...
Μία ἀπό τίς ἀναρίθμητες ἐκδοχές περί τοῦ χώρου τῆς ταφῆς τοῦ μεγάλου στρατηλάτη.

Ἀπόσπασμα ἀπό τό ἐπεισόδιο ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ ΤΟΥ ΖΩΝΤΑΝΟΥ ΘΕΟΥ,τῆς τηλεοπτικῆς σειρᾶς ΣΑΝ ΠΑΡΑΜΥΘΙ τοῦ Ν.ΠΑΠΑΘΑΝΑΣΙΟΥ (παραγωγῆς ΕΤ1 - 2006),πού ἀναμετέδωσε ὁ τηλεοπτικός δίαυλος τῆς ΒΟΥΛΗΣ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ.
Κύριος ὁμιλητής ὁ ερευνητής ΧΑΡΗΣ ΤΖΑΛΑΣ.

Δεν υπάρχουν σχόλια: