Τρίτη, Ιουλίου 26, 2016

ΜΙΑ "ΓΕΝΝΑΙΑ" ΤΑΙΝΙΑ

Victim Movie Poster

VICTIM/ΘΥΜΑ

Ο νεαρός Barrett προσπαθεί να επικοινωνήσει με τον επιτυχημένο δικηγόρο Melville Farr (Dirk Bogarde), αλλά εκείνος τον αποφεύγει. O Barrett συλλαμβάνεται για κλοπή και αυτοκτονεί στο κελί του. Κι ενώ ο Farr τον απέφευγε, πιστεύοντας ότι θέλει να τον εκβιάσει, η αλήθεια είναι ότι ο νεαρός Barrett είχε πέσει θύμα εκβιαστών, λόγω των σεξουαλικών του προτιμήσεων, κι έκλεψε χρήματα επειδή είχαν στα χέρια τους μια φωτογραφία του με τον Farr σ' ένα αυτοκίνητο.
Όταν ο Farr μαθαίνει ότι ο Barrett έκλεψε και αυτοκτόνησε για να τον προστατεύσει από τους εκβιαστές. συγκλονίζεται και καταλαμβάνεται από αισθήματα ενοχής.Victim Movie Review
Τα πράγματα περιπλέκονται , όταν οι εκβιαστές στρέφονται στον Farr ζητώντας του συνεχώς χρήματα , για να μην αποκαλύψουν στην κοινή γνώμη τις "ιδιαίτερες" ερωτικές του προτιμήσεις, μολονότι παντρεμένος.
Το δίλημμα είναι τρομερό. Ο δικηγόρος αμφιταλαντεύεται ανάμεσα στο να αποκαλύψει την αλήθεια στη γυναίκα του και την αστυνομία, με ό,τι συνεπάγεται αυτό για την οικογένεια και την καριέρα του, ή να εξακολουθήσει να παίζει το παιχνίδι των εκβιαστών.
Πολύ δυνατή ταινία, με θέμα ιδιαίτερα τολμηρό, σχεδόν σκανδαλώδες για την εποχή της. Χρειαζόταν μεγάλο θάρρος να γυριστεί μία ταινία για την ομοφυλοφιλία , γεγονός που θα ενεργοποιούσε αυτόματα τους δρακόντειους νόμους της λογοκρισίας , που ίσχυαν σε Αγγλία και ΗΠΑ.
Δείτε την ταινία. Θα σας καθηλώσουν οι πειστικές ερμηνείες, η ατμόσφαιρα νουάρ που διαποτίζει  όλες τις σκηνές και η  συνεχώς αυξανόμενη  δραματική της ένταση . Η λύση που επιλέγει να δώσει στο δράμα του ο πρωταγωνιστής το καθιστά ιδιαίτερα πρωτοποριακό για την εποχή του.

Director:

Basil Dearden

Writers:

Janet Green , John McCormick

Stars:

Dirk Bogarde, Sylvia Syms, Dennis Pric

Victim (1961 film) - Wikipedia, the free encyclopedia

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Ο πρόεδρος του Ιδρύματος Νιάρχος για την ελευθερία του Τύπου στην Ελλάδα « Όποιος νομίζει ότι δεν υπάρχει πρόβλημα, χρειάζεται ψυχίατρο»

  ΜΙΑ ΔΗΛΩΣΗ-ΚΑΤΑΠΕΛΤΗΣ ΤΟΥ ΑΝΔΡΕΑ ΔΡΑΚΟΠΟΥΛΟΥ  ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ ΤΟΥ ΤΥΠΟΥ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ, ΠΟΥ ΕΞΑΦΑΝΙΣΤΗΚΕ  ΣΤΗ ΜΑΥΡΗ ΤΡΥΠΑ ΤΗΣ ΣΙΩΠΗΣ ΤΩΝ ΜΗ...