Δευτέρα, Ιουλίου 25, 2016

ΜΟΥΣΑΚΑΣ ΚΑΙ ΦΟΡΟΔΙΑΦΥΓΗ


Υπόθεση UBS. Πρώην διευθυντικό στέλεχος αποκαλύπτει: Τα ποσά που σας έκρυψαν είναι πολύ μεγαλύτερα
Αποκαλύψεις από το το πρώην διευθυντικό στέλεχος της UBS, Μπραντ Μπίρκενφελντ. Την χαρακτηρίζει ως μια εγκληματική οργάνωση η οποία έχει διαπράξει πολλαπλές πράξεις απάτης, υποκλοπής αλληλογραφίας, απάτης τίτλων, φοροδιαφυγής κτλ για πολλές δεκαετίες. Ανακοίνωση-επίθεση ΣΥΡΙΖΑ στη Ν.Δ. για τον Σκλαβούνη

«Το να ρωτάτε αν υπάρχει φοροδιαφυγή στην Ελλάδα είναι σαν να ρωτάτε αν υπάρχει μουσακάς στην Ελλάδα», λέει σε αποκλειστική συνέντευξή του στην εφημερίδα «Realnews», το πρώην διευθυντικό στέλεχος της UBS, Μπραντ Μπίρκενφελντ, απαντώντας με ένα ξεκάθαρο «ναι» απαντά στην ερώτηση αν υπάρχει φοροδιαφυγή στην Ελλάδα. Υπενθυμίζουμε ότι ο Μπραντ Μπίρκενφελντ έδωσε κατάθεση σε Έλληνες εισαγγελείς σε συνάντηση στην Ουάσιγκτον και στις πληροφορίες του οφείλεται η ανάδειξη του σκανδάλου της UBS.
"Η πληροφόρησή μου για τους Έλληνες πελάτες και τραπεζίτες της UBS που καλύπτουν την Ελλάδα είναι εμπιστευτική. Tην έχω δώσει στις ελληνικές αρχές, ώστε να μπορέσουν να κάνουν σωστά τη δουλειά τους και να προσφύγουν στη Δικαιοσύνη για τους Έλληνες πολίτες και τα κράτη μέλη της Ε.Ε.", σημειώνει, τονίζοντας ότι "τα ποσά που σας έκρυψαν είναι πολύ μεγαλύτερα".
Ο Μπραντ Μπίρκενφελντ, επιτίθεται με σφοδρότητα στην UBS, της οποίας του ελληνικού τμήματος ηγείτο στο παρελθόν ο Χρ. Σκλαβούνης, κατηγορώντας την για σειρά πράξεων απάτης, ενώ δεν διστάζει να κατηγορήσει και το υπουργείο Δικαιοσύνης των ΗΠΑ για διαφθορά. Αντίθετα, επικροτεί τις προσπάθειες των Γάλλων αξιωματούχων λέγοντας ότι «η γαλλική κυβέρνηση έκανε πολύ περισσότερα από την αμερικανική, καθώς προσεγγίζουν αυτό το θέμα με σοβαρότητα και όχι καλύπτοντάς το προς όφελος των "δυνατών" και πάμπλουτων».
AdTech Ad
"Η UBS γνώριζε απολύτως τι έκανε υποβοηθώντας και υποκινώντας τη φοροδιαφυγή πελατών σε πολλές χώρες ανά τον κόσμο",
Πρόκειται, όπως λέει "για μια εγκληματική οργάνωση που έκανε τα πάντα για να αποκτήσει και να εκμεταλλευτεί τον κρυφό πλούτο που συγκέντρωνε όχι μόνο στην Ελβετία, αλλά και όπου αλλού είχε υποκαταστήματα". Οι αποκαλύψεις αυτές ανοίγουν το δρόμο για την Ελλάδα, ώστε να διεκδικήσει αποζημίωση έως και 2 δισεκ. από την τράπεζα.
****************************
Ιδέα: Gerontakos

Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΘΥΜΟΜΑΣΤΕ ΤΟ ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑ ΤΟΥ ΙΟΥΛΙΟΥ 2015 (1)

H Νάντια Βαλαβάνη κατά «manifesto» για παραπλάνηση και διαστρέβλωση άρθρου της ...