Κυριακή, Ιουλίου 31, 2016

ΣΥΜΦΩΝΟΥΜΕ ΜΕ ΤΗ ΡΥΘΜΙΣΗ ΤΟΥ ΦΙΛΗ, ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΤΗΝ ΨΗΦΙΖΟΥΜΕ ΓΙΑΤΙ ΘΕΛΟΥΜΕ ΝΑ ΦΥΓΕΙ Ο ΦΙΛΗΣ!

Σοβαρό επεισόδιο στο γραφείο του τομεάρχη Παιδείας του ΠΑΣΟΚ για την ιδιωτική εκπαίδευση

Η ΟΙΕΛΕ αποκαλύπτει τον διάλογο
  Ο γνωστός πρασινοσφουγγοκωλάριος Πάρις Βεντήρης.


ΡΕΠΟΡΤΑΖ ESOS
Δημοσίευση: 31/07/2016

Σοβαρό επεισόδιο  σημειώθηκε    στο γραφείο του τομεάρχη Παιδείας του ΠΑΣΟΚ  Δ. Κωνσταντόπουλου, όταν το ΔΣ της ΟΙΕΛΕ  ζήτησε εξηγήσεις για την αλλαγή στάσης του κόμματος επί των νέων ρυθμίσεων για την ιδιωτική εκπαίδευση, που ο υπουργός Νίκος Φίλης κατέθεσε  προς ψήφιση στη Βουλή.
Ειδικότερα η ΟΙΕΛΕ, θεωρώντας  φιλοεργοδοτική, προσβλητική και ακραία για τους εργαζόμενους   την ανακοίνωση που εξέδωσε την Πέμπτη ο Υπεύθυνος Παιδείας του ΠΑΣΟΚ   Δ. Κωνσταντόπουλος  και η οποία δημοσιεύτηκε στο esos.gr, ο Πρόεδρος της Ομοσπονδίας  Μ. Κουρουτός και το μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου Χ. Σαρρής συναντήθηκαν την Παρασκευή με τον   Δ. Κωνσταντόπουλο και το Διευθυντή του πολιτικού του γραφείου   Π. Βεντήρη, πρώην Διευθυντή Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Β’ Αθήνας.
Οι εκπρόσωποι της ΟΙΕΛΕ ζήτησαν εξηγήσεις για το περιεχόμενο και το ύφος της ανακοίνωσης του κ. Κωνσταντόπουλου καθώς, λίγες εβδομάδες πριν, σε συνάντηση του Προεδρείου της ΟΙΕΛΕ με τον Τομέα Παιδείας του ΠΑΣΟΚ, ο Τομέας Παιδείας είχε εκφράσει διαφορετική άποψη σχετικά με τα δίκαια αιτήματα των ιδιωτικών εκπαιδευτικών.
Επίσης, ο Πρόεδρος της ΟΙΕΛΕ, μετά από επικοινωνία που είχε με μέλη του Τομέα Παιδείας, διαπίστωσε ότι αυτά δεν συμφωνούσαν με την ανακοίνωση που εκδόθηκε!
Προέκυπτε λοιπόν, σύμφωνα με την ΟΙΕΛΕ, το ερώτημα πώς εκδόθηκε τέτοια ανακοίνωση από τον Υπεύθυνο του Τομέα Παιδείας χωρίς να συμφωνούν με αυτή τα μέλη του!
Ο ΕΠΙΜΑΧΟΣ ΔΙΑΛΟΓΟΣ
Μέσα σε λίγα λεπτά, σύμφωνα με ανακοίνωση της ΟΙΕΛΕ,  εκτυλίχθηκαν  τα εξής απίστευτα:
Ο κ. Κωνσταντόπουλος διάβαζε ταυτόχρονα την ανακοίνωση που εκείνος εξέδωσε καθώς και εκείνη που δημοσίευσε το esos.g (Διαβάστε εδώ) και διαπίστωνε ότι επρόκειτο για άλλη ανακοίνωση!
Στο σημείο αυτό πήρε πάνω του την υπόθεση ο κ. Βεντήρης ο οποίος , σύμφωνα με την ανακοίνωση της ΟΙΕΛΕ, φέρεται να είπε τα εξής: «Εγώ έφτιαξα την ανακοίνωση με το Κόμμα».
Και απευθυνόμενος στον Πρόεδρο της ΟΙΕΛΕ, φέρεται να  είπε: «Κι εσύ με αυτά που κάνεις προσπαθώντας να προωθήσεις τα εργασιακά σου, στηρίζεις το Φίλη!».
Ο κ. Κουρουτός, ιδιαίτερα εκνευρισμένος, του απάντησε: «Δηλαδή να αφήσω τους συναδέλφους μου στον Καιάδα που τους έριξε ο Αρβανιτόπουλος για να μην φανεί καλός ο Φίλης; Πώς τολμάς και τα λες αυτά;».
Η συνάντηση διεκόπη με ανταλλαγή σκληρών χαρακτηρισμών ανάμεσα στον Πρόεδρο της ΟΙΕΛΕ και τον   Π. Βεντήρη,  ενώ ο κ. Κωνσταντόπουλος προσπαθούσε να ισορροπήσει την κατάσταση.
Σχετικά με το επεισόδιο η ΟΙΕΛΕ τονίζει στην ανακοίνωση:
«Τα παραπάνω δεν αναδεικνύουν μόνο μια παραθεσμική λειτουργία. Δείχνουν και τη νοοτροπία κάποιων στελεχών του ΠΑΣΟΚ. Καθόλου δεν τους ενδιαφέρει αν οι εργαζόμενοι απολύονται αναιτιολόγητα και ζουν σε καθεστώς εργασιακής γαλέρας. Καθόλου δεν τους ενδιαφέρει αν η ιδιωτική εκπαίδευση μαστίζεται από μαύρη εργασία, φοροδιαφυγή, εισφοροδιαφυγή. Καθόλου δεν τους ενδιαφέρει αν το Δημόσιο αγαθό της Εκπαίδευσης νοθεύεται και ποδοπατείται βάναυσα από ορισμένους ιδιοκτήτες που πωλούν τίτλους σπουδών σαν να πωλούν ραπανάκια στον πάγκο της λαϊκής. Τους ενδιαφέρει μόνο να ξαναβρεθούν στην εξουσία. Όχι βέβαια για να βοηθήσουν το λαό. Αυτό τους είναι αδιάφορο όπως είδαμε. Τους συναρπάζει μόνο η εξουσία και τα προνόμιά της.
Τους παραδίδουμε στην κρίση του ελληνικού λαού. Κι όσο για το αν το ΠΑΣΟΚ θα αξιοποιήσει την ευκαιρία να σταθεί στο πλευρό των εργαζομένων, ιδού η Ρόδος: τη Δευτέρα ξεκινά στην Επιτροπή Μορφωτικών Υποθέσεων η συζήτηση για τη συγκεκριμένη ρύθμιση. Θα τη στηρίξει; Ή θα προτιμήσει να ταχθεί στο πλευρό της πιο σκληρής νεοφιλελεύθερης συντεχνίας του εργοδοτικού χώρου, αυτής των επιχειρηματιών της ιδιωτικής εκπαίδευσης;».
Πλαστά πτυχία - Σοκαριστική καταγγελία: Πλήρωναν «ταρίφα» έως και 15.000 ευρώ για ένα πτυχίο!
Ο  Μιχάλης Κουρουτός, πρόεδρος της ΟΙΕΛΕ.
konstantopoulos
Ο Δημήτρης Κωνσταντόπουλος, τομεάρχης Παιδείας του ΠΑΣΟΚ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Ελληνική εξωτερική πολιτική: απαιτείται καλά σχεδιασμένη στρατηγική και όχι απλώς κινήσεις τακτικής

  Τα γεωπολιτικά ρήγματα που προκαλεί η Τουρκία και η ελληνική πλάνη Του Σωτήρη Σιδέρη   omegapr...