Πέμπτη, Ιουλίου 21, 2016

Ελλάδα, έχεις ταλέντα


 STORM String Quartet

Από τη Θεσσαλονίκη στο Εδιμβούργο
Έκτορας Λάππας: βιολί, διασκευές 
Μαρία Ζαχαριάδου: βιολί 
Μαίρη Χρίστοβα: βιολοντσέλο 
Ρενάτο Δαμονίτσα: βιόλα
 
Δύο βιολιά, μια βιόλα και ένα βιολοντσέλο. Αυτά τα όργανα παίζει το STORM String Quartet, ένα μουσικό σχήμα με βάση του τη Θεσσαλονίκη, που χαίρεται να μεταπηδά από την κλασική στην κινηματογραφική μουσική, που τσαλαβουτά στην ποπ, στη ροκ, στη μέταλ, στην ηλεκτρονική και κλαμπ μουσική, που διασκευάζει με την ίδια ευκολία Beatles, Scorpions, Nirvana ή Coldplay. Η αποδοχή τους αυξάνεται τα τελευταία χρόνια με γεωμετρική πρόοδο και, μάλιστα, στις 14 Αυγούστου θα εμφανιστούν στο Cav, το μεγαλύτερο κλαμπ του Εδιμβούργου, στο πλαίσιο του φημισμένου Φεστιβάλ Fringe: «Η συμμετοχή μας στο Fringe Festival είναι σίγουρα μία από τις στιγμές που όλο το Σύμπαν συνωμοτεί για να γίνει κάτι που το θέλεις πολύ. Από την αρχή σχεδόν της δημιουργίας των STORM και της σύστασης του κουαρτέτου, επιθυμία μας και στόχος μας ήταν να ταξιδέψουμε με τη μουσική μας παντού. Να περάσουμε τα σύνορα της χώρας μας και να καταφέρουμε να αγγίξουμε τις καρδιές όσο περισσότερων ανθρώπων μπορούμε. Και επειδή συνήθως τα μεγάλα πράγματα έρχονται ύστερα από σκληρή δουλειά μεν, από εκεί που δεν τα περιμένεις δε, πριν από έναν μήνα μια φίλη που πίστεψε πολύ στους STORM μάς μίλησε για το Fringe. Χωρίς να μας ρωτήσει καν, είχε στείλει υλικό μας σε έναν από τα μεγαλύτερα venues του φεστιβάλ και ο χώρος μάς είχε δεχτεί. Είμαστε όλοι πολύ ενθουσιασμένοι και συγκινημένοι και παρόλο που βλέπουμε πια τη συμμετοχή μας στο site του φεστιβάλ, θα το πιστέψουμε μόνο όταν πατήσουμε το πόδι μας στο Εδιμβούργο. Για να πετύχει όλο αυτό το δύσκολο εγχείρημα, χρειάζεται πολλή δουλειά. Σε καλλιτεχνικό και όχι μόνο επίπεδο.

Το κόστος μιας τέτοιας αποστολής είναι αρκετά μεγάλο, ειδικά για ένα καινούργιο σχήμα όπως εμείς. Σε λίγες ημέρες θα ανέβει στο Διαδίκτυο μια καμπάνια crowdfunding για την εξασφάλιση της μεταφοράς μας εκεί», δηλώνουν. Αν τους γνωρίζετε και σας αρέσουν, δεν έχετε παρά να τους βοηθήσετε. Περισσότερες πληροφορίες, σύντομα στην επίσημη σελίδα της μπάντας στο Facebook.

* Δημοσιεύθηκε στο BHmagazino την Κυριακή 3 Ιουλίου 2016
Δεν υπάρχουν σχόλια:

Μνήμη Κώστα Μπέσιου

Κώστας Λαχάς Ο ΤΥΜΒΩΡΥΧΟΣ  Τα λόγια μου της νύχτας μετανάστες σε δρομολόγια χωρίς επιστροφή άσ’ τις πλατείες να βογκούν σου λέω άστες ίσως μ...