Πέμπτη, Μαρτίου 17, 2016

Εθνοτζιχαντισμός

Αποτέλεσμα εικόνας για Φαήλος ΚρανιδιώτηςFailos Kranidiotis
"Βρε το Μουζάλα. Το αμολησε το "Μακεδονία" για τα Σκόπια σε εθνική μετάδοση. Ο Τσίμας ο γεροκνίτης ρίγισε* από την Σνοφίτικη** ηδονή αλλά το πέρασε ντούκου για να μην καρφωθεί. Εξι ακόμη κυπαρίσσια στο Γουδί, τομάρια,*** κι εγώ εθελοντής να σας δέσω τα χέρια με σύρμα το χάραμα."

Η Φωτό ΜουΟ  Gerontakos σχολιάζει

*Σχόλιο1: Δεν υπάρχει ρήμα ριγίζω, ανελλήνιστε εθνοτζιχαντιστή δικηγορίσκε, αλλά ριγώ. Επομένως ο σωστός τύπος του αορίστου  είναι: ρίγησε.

**Σχόλιο 2:ΣΝΟΦ : αρχικά της οργάνωσης (Slavjano Мakedonski Narodno Osloboditelen Front-Σλαβομακεδονικό Λαϊκό Απελευθερωτικό Μέτωπο), ιδρύθηκε τον Νοέμβριο του 1943 στην Καστοριά και στη συνέχεια στη Φλώρινα από σλαβομακεδονικά στελέχη του ΚΚΕ και αυτοδιαλύθηκε τον Μάιο του επόμενου έτους για να το διαδεχθεί το ΝΟΦ (Απρίλιος 1945) με έδρα τα Σκόπια.
Ο φανατικός ακροδεξιός δικηγορίσκος κατηγορεί τον Τσίμα ως πράκτορα των ... "σλαβομακεδόνων" του ΣΝΟΦ.Μιλάμε για την απόλυτη ηλιθιότητα...

***Σχόλιο 3 :Ευθεία δολοφονική απειλή προς κορυφαίους "εθνοπροδότες" πολιτειακούς παράγοντες  (ποιους , άραγε, εννοεί;) με προσωπική συμμετοχή του πωγωνοφόρου φασιστοειδούς σε ένα νέο πατριωτικό κίνημα (= στρατιωτικό πραξικόπημα), ανάλογο με εκείνο που είχε οδηγήσει σε θάνατο τους  Έξι βασιλόφρονες πολιτικούς και στρατιωτικούς  στο  Γουδί, το 1922.

Δεν υπάρχουν σχόλια: