Πέμπτη, Μαρτίου 31, 2016

Γιατί ουρλιάζουν τα σκυλιά;

Σίγουρα θα έχετε ακούσει το λαμπρό ουρλιαχτό σκύλου. Το κεφάλι προς τα πίσω και ο σκύλος να κάνει σαν λύκος έξω στην έρημο.Τι συμβαίνει; Γιατί ουρλιάζουν τα σκυλιά; Υπάρχουν αρκετοί λόγοι, άλλοι αδιάφοροι και άλλοι που πρέπει να αντιμετωπιστούν:
  • Καταγωγή. Τα σκυλιά έχουν μια μακρινή συγγένεια με τους λύκους και πολύ πιθανόν να έχουν το ουρλιαχτό μέσα στο DNA τους. Πολλές φορές δεν ξέρουν καν γιατί το κάνουν, απλά είναι αυτό που υποτίθεται ότι πρέπει να κάνουν.
  • Επικοινωνία. Στην άγρια φύση, οι λύκοι ουρλιάζουν για να πουν ότι χάθηκε κάποιο μέλος της αγέλης ή για να απομακρύνουν κάποιο ζώο που έχει εισχωρήσει στη περιοχή τους. Δεν είναι καθόλου περίεργο αν ο σκύλος σας κάνει το ίδιο.
  • Ασθένεια και τραυματισμός. Ένας από τους τρόπους που πολλά σκυλιά εκφράζουν ότι είναι τραυματισμένα ή άρρωστα είναι με το ουρλιαχτό. Εάν παρατηρήσετε ότι ο σκύλος σας ουρλιάζει περισσότερο από το φυσιολογικό, καλό θα είναι να κάνετε μια επίσκεψη στο κτηνίατρο.
  • Το άγχος του αποχωρισμού. Εάν ο σκύλος σας πάσχει από άγχος αποχωρισμού, είναι πιθανό ότι θα αρχίσει να ουρλιάζει κάθε φορά που φεύγετε.
  • Πηγή: animalcity.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Τις τελευταίες 14 υποψηφιότητες για τις Ευρωεκλογές ανακοίνωσε η Νέα Αριστερά.

  Ευρωεκλογές 2024: Μάρω Δούκα και Κωστής Καρπόζηλος στο ευρωψηφοδέλτιο της Νέας Αριστεράς! ...