Πέμπτη, Μαρτίου 17, 2016

Η μουσική στην αρχαία Ρώμη

Synaulia

Synaulia - Wikipedia, the free encyclopedia

είναι μια ομάδα μουσικών, αρχαιολόγων, παλαιοντολόγων  και χορογράφων αφιερωμένη στην εφαρμογή της ιστορικής έρευνάς τους για την αρχαία μουσική και το χορό, ιδίως για την  αρχαία ετρουσκική και τη ρωμαϊκή περίοδο.
Παρά την υποτιθέμενη έλλειψη μουσικής πρωτοτυπίας εκ μέρους των Ρωμαίων, αυτοί απολάμβαναν  τη μουσική σε μεγάλο βαθμό και τη  χρησιμοποιούσαν σε πολλές δραστηριότητες της ζωής τους . 
Ο Scott μιλάει για  τις προφανείς  χρήσεις της τούμπας  στο στρατό, προκειμένου να δίνονται τα συνθήματα και τα παραγγέλματα,  καθώς επίσης και για την παρουσία της  ως μουσικού οργάνου στις  κηδείες, τις  ιδιωτικές εκδηλώσεις, τις  δημόσιες παραστάσεις στη σκηνή  αλλά και στα αμφιθέατρα των μονομαχιών.
Η μουσική χρησιμοποιούνταν επίσης σε θρησκευτικές τελετές. Οι Ρωμαίοι καλλιεργούσαν τη  μουσική ως συστατικό της  εκπαίδευσης. Μουσικοί αγώνες ήταν αρκετά συχνοί και δημιουργούσαν ένα ευρύ φάσμα  ανταγωνισμού μεταξύ των μουσικών, συμπεριλαμβανομένου του ιδίου του Νέρωνα, ο οποίος έπαιζε δημοσίως  ως ερασιτέχνης μουσικός και  μάλιστα ταξίδεψε ακόμα και στην Ελλάδα για να πάρει μέρος σε ένα διαγωνισμό μουσικής.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Still-life in Painting of 1950-1990s /H "Νεκρή φύση" στη ζωγραφική των δεκαετιών 1950-1990 στη Σοβιετική Ένωση. The Leningrad School. Parts 1,2,3

Η Σχολή Ζωγραφικής του Λένινγκραντ είναι ένα φαινόμενο που αναφέρεται σε μια μεγάλη ομάδα ζωγράφων που αναπτύχθηκε στο Λένινγκραντ γύρω απ...