Κυριακή, Φεβρουαρίου 13, 2011

ΓΙΑ ΤΟ ΚΛΕΙΣΙΜΟ ΤΩΝ ΔΙΔΑΣΚΑΛΕΙΩΝ


ΟΜΙΛΟΣ  ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ                 
ΔΑΣΚΑΛΩΝ – ΝΗΠΙΑΓΩΓΩΝ 
ΑΠΟΦΟΙΤΩΝ  ΔΙΔΑΣΚΑΛΕΙΩΝ
«ΔΗΜΗΤΡΗΣ  ΓΛΗΝΟΣ»
Πληροφορίες: 6979333079
e-mail:ekpaid.p.e.d.glinos@gmail.com



Το κλείσιμο των Διδασκαλείων

Το γεγονός ότι το ΥΠ.Δ.Β.Μ.Θ. δεν προκήρυξε φέτος τις εξετάσεις επιλογής δασκάλων και νηπιαγωγών για τη φοίτησή τους στα Διδασκαλεία Δημοτικής Εκπαίδευσης, σε συνδυασμό με τις φήμες που διέρρεαν για το κλείσιμο των Διδασκαλείων, δημιουργησαν ανησυχία και προβληματισμό στην εκπαιδευτική κοινότητα.
Η επίσημη ανακοίνωση, για τη μη διεξαγωγή των εξετάσεων φέτος, έγινε τελικά από το Γενικό Γραμματέα του ΥΠ.Δ.Β.Μ.Θ. Βασίλη Κουλαϊδή, προς τη ΔΟΕ, στις 9 Φεβρουαρίου. Έγινε μάλιστα μετά την κατάθεση των προτάσεων της συνόδου των προέδρων και κοσμητόρων των παιδαγωγικών τμημάτων, προς το Υπουργείο, στις οποίες προτείνουν τη διατήρηση του θεσμού και την αναβάθμιση του προγράμματος σπουδών.
Προς την ίδια κατεύθυνση κινούνται και οι προτάσεις που έχουν κατατεθεί από τη Δ.Ο.Ε. που αφορούν στη μετεκπαίδευση, με στόχο την αναβάθμισή της, ώστε να ανταποκρίνεται στις πραγματικές ανάγκες των εκπαιδευτικών, διατηρώντας ταυτόχρονα και τον ακαδημαϊκό και ανεξάρτητο χαρακτήρα της.
Ως Όμιλος Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης «Δημήτρης Γληνός», θεωρούμε ότι ο θεσμός της μετεκπαίδευσης πρέπει διατηρηθεί και να αναβαθμιστεί προς την κατεύθυνση των προτάσεων της Δ.Ο.Ε. και της συνόδου των προέδρων και κοσμητόρων των παιδαγωγικών τμημάτων.
Οποιαδήποτε απόφαση για κατάργηση του θεσμού της Μετεκπαίδευσης θα μας βρει αντίθετους.
Ζητούμε την άμεση προκήρυξη των εξετάσεων για την επιλογή δασκάλων και νηπιαγωγών, για διετή φοίτηση, στα Διδασκαλεία Δημοτικής Εκπαίδευσης της χώρας.

Ο Πρόεδρος:Τσικαλάς Θεμιστοκλής
Ο Γραμματέας: Ζήκος Ιωάννης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Καναδή ακτιβίστρια προς Μητσοτάκη: «Θα έπρεπε να ντρέπεστε, έχετε το αίμα 14.000 παιδιών από την Παλαιστίνη στα χέρια σας. Πώς μπορείτε να κοιτάζετε τον εαυτό σας στον καθρέπτη; Το Ισραήλ είναι τρομοκρατικό κράτος»

  Με μια ακτιβίστρια υπέρ της Παλαιστίνης βρέθηκε αντιμέτωπος ο Κυριάκος Μητσοτάκης στον Καναδά, κατά τη διάρκεια της παραμονής του στη χώρα...