Πέμπτη, Φεβρουαρίου 24, 2011

ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ , ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ...

  • 3η Εβδομάδα Αρχαίου Δράματος (11-13/03/2011)

    Τα Εκπαιδευτήρια Νέα Γενιά Ζηρίδη και η Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ανατολικής Αττικής, σε συνεργασία με το Κέντρο Έρευνας και Πρακτικών Εφαρμογών του Αρχαίου Δράματος "Δεσμοί", διοργανώνουν για τρίτη συνεχή χρονιά την 3η Εβδομάδα Αρχαίου Δράματος, με τίτλο "Συναρπαστικές διαδρομές του σύγχρονου Σχολείου στους μυστικούς δρόμους του Διονύσου", από 11 έως 13 Μαρτίου 2011, στις εγκαταστάσεις των εκπαιδευτηρίων "Νέα Γενιά Ζηρίδη".
  • Μεταπτυχιακό Πρόγραμμα "Ελληνική Γλώσσα και Λογοτεχνία"-Ανοικτό Πανεπιστήμιο Κύπρου

    Το νέο μεταπτυχιακό πρόγραμμα Ελληνική Γλώσσα και Λογοτεχνία του Ανοικτού Πανεπιστημίου Κύπρου (http://www.ouc.ac.cy/language/language_index.htm) δέχεται αιτήσεις ως τις 30 Μαρτίου 2011 ηλεκτρονικά στο http://www.ouc.ac.cy
  • Εκδήλωση: "Τιμητική Βράβευση Θεσσαλονικέων Συγγραφέων" (26/02/2011)

    Για 21η συνεχή χρονιά, ο Σύνδεσμος Εκδοτών Βόρειας Ελλάδας και το Κέντρο Πολιτισμού και Βιβλίου Νοτιοανατολικής Ευρώπης τιμούν συγγραφείς, αλλά και ανθρώπους που έχουν προσφέρει στα ελληνικά γράμματα και τον πολιτισμό, στην καθιερωμένη εκδήλωση "Τιμητική Βράβευση Θεσσαλονικέων Συγγραφέων". Η εκδήλωση, που αποτελεί έναν σημαντικό θεσμό της Θεσσαλονίκης και της Βόρειας Ελλάδας θα πραγματοποιηθεί το βράδυ του Σαββάτου 26 Φεβρουαρίου, στις 22:30 στο Ξενοδοχείο ΦΙΛΙΠΠΕΙΟΝ, αίθουσα "ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ".
  • Ημερίδα για τον Αλέξανδρο Παπαδιαμάντη (12/03/2011)

    Το νεοεκλεγέν Διοικητικό Συμβούλιο του Φιλολογικού, Ιστορικού, Λογοτεχνικού Συνδέσμου (Φ.Ι.ΛΟ.Σ.) Τρικάλων προγραμμάτισε ημερίδα για τον μεγάλο πεζογράφο Αλέξανδρο Παπαδιαμάντη με την ευκαιρία της συμπληρώσεως 100 χρόνων από τον θάνατό του. Η ημερίδα θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο, 12 Μαρτίου 2011, ώρα 6 μ.μ στο Κέντρο Ιστορίας και Πολιτισμού της Εταιρείας Κλιάφα (συνεργασία με σχολικούς συμβούλους φιλολόγων.
  • Συνέντευξη της Κικής Δημουλά

    Η Κική Δημουλά, μετά τη βράβευσή της με το Μεγάλο Κρατικό Βραβείο Λογοτεχνίας, μιλάει για τη σημασία (ή όχι) μιας τέτοιας τιμής, για τον ρόλο της ποίησης σε περίοδο κρίσης και κατάθλιψης, για τους λόγους που εξακολουθεί να γράφει η ίδια και για τα πράγματα στα οποία αξίζει να ελπίζουμε.
  • Οι συγγραφείς Ελένη Μερκενίδου και Μαρία Αρχιμανδρίτου παρουσιάζουν το έργο τους (01/03/2011)

    Στο πλαίσιο της νέας σειράς "Γνωριμία με τους λογοτέχνες της Θεσσαλονίκης" του Μεταπτυχιακού Προγράμματος του Τομέα Μεσαιωνικών και Νέων Ελληνικών Σπουδών του Τμήματος Φιλολογίας της Φιλοσοφικής Σχολής του Α.Π.Θ (συνεργασία με την Εταιρία Λογοτεχνών Θεσσαλονίκης) θα παρουσιάσουν το έργο τους και θα συζητήσουν με διδάσκοντες και φοιτητές οι συγγραφείς Ελένη Μερκενίδου και Μαρία Αρχιμανδρίτου. Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη, 1 Μαρτίου 2011 (ώρα 20:00), στο Σπουδαστήριο 208 (2ος όροφος Νέου Κτιρίου Φιλοσοφικής Σχολής).
  • Εκδήλωση: "Το ελληνικό αστυνομικό από τη σκοπιά των κριτικών" (29/03/2011)

    Την Τρίτη 29 Μαρτίου 2011 (ώρα 20:30 μ.μ.), ο Ιανός (Σταδίου 24, Αθήνα), διοργανώνει συζήτηση με θέμα "Το ελληνικό αστυνομικό από τη σκοπιά των κριτικών".
  • Συνάντηση- αφιέρωμα στον Οδυσσέα Ελύτη (21/03/2011)

    Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Ποίησης, τα Public σε συνεργασία με το Εθνικό Κέντρο Βιβλίου (Ε.ΚΕ.ΒΙ.) και την Εταιρεία Ελλήνων Συγγραφέων σας προσκαλούν τη Δευτέρα, 21 Μαρτίου (ώρα 19.00), σε μια συνάντηση αφιέρωμα στον Οδυσσέα Ελύτη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΚΩΣΤΑΣ ΑΧΙΛΛΕΩΣ ΚΑΡΑΜΑΝΛΗΣ: ΑΗΔΙΑ...

    Οργή από την εμφάνιση Καραμανλή στη Βουλή (topontiki.gr)