Σάββατο, Νοεμβρίου 15, 2008

ΕΔΩ ΤΑ ΚΑΛΑ ΝΕΑ ΚΑΙ ΟΙ ΦΡΕΣΚΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ!

Νέα - Ειδήσεις- Νέα-Ειδήσεις-Νέα-Ειδήσεις-Νέα-Ειδήσεις

  • Εκδηλώσεις της Διεθνούς Εταιρείας Φίλων Νίκου Καζαντζάκη για το 2009

    Η Διεθνής Εταιρεία Φίλων Νίκου Καζαντζάκη θα πραγματοποιήσει μέσα στο 2009 σειρά εκδηλώσεων στην Ελλάδα και το εξωτερικό.

  • Διάλεξεις του καθηγητή Terry Eagleton

    Το British Council και το Ινστιτούτο Νεοελληνικών Ερευνών του Εθνικού Ιδρύματος Ερευνών οργανώνουν διάλεξη του καθηγητή Terry Eagleton, με θέμα: "The death of criticism" (Ο θάνατος της κριτικής). Η διάλεξη θα πραγματοποιηθεί στο Εθνικό Ίδρυμα Ερευνών (Βασιλέως Κωνσταντίνου 48, αμφιθέατρο 'Λεωνίδας Ζέρβας'), τη Δευτέρα 24 Νοεμβρίου 2008 και ώρα 20.00. Tην Τρίτη, 25 Νοεμβρίου 2008 και ώρα 20.00 ο Terry Eagleton θα δώσει διάλεξη με θέμα: "What is poetry ?" στην αίθουσα 'Σακαλή' του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων.

    Επ' ευκαιρία, αναρτούμε ένα δίλεπτο βιντεάκι , όπου ακούμε την άποψη του μεγάλου διανοητή πάνω στο μέγα θέμα "Το νόημα της ζωής"

  • Διάλεξη της Όλγας Μπρούμα: "Μετάφραση και Πρωτότυπο: Η Περιπέτεια της Ποίησης"

    Το Ίδρυμα Fulbright στην Ελλάδα και η Γεννάδειος Βιβλιοθήκη σας προσκαλούν στη διάλεξη της κ. Όλγας Μπρούμα με θέμα: "Μετάφραση και Πρωτότυπο: Η Περιπέτεια της Ποίησης". Η διάλεξη θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 19 Νοεμβρίου 2008 και ώρα 19:00(Cotsen Hall, Αναπήρων Πολέμου 9).

Ένα μουσικό ταξίδι στην ποίηση του Νίκου Καββαδία θα ζωντανεύει από σήμερα και κάθε Πέμπτη (από τις 22.00) στο νεοκλασικό του 'Κόμη', στην οδό Λασκαράτου στα Πατήσια.

  • 9th International Conference on Greek Linguistics

    Το 9ο Διεθνές Συνέδριο Ελληνικής Γλωσσολογίας θα πραγματοποιηθεί στο Πανεπιστήμιο του Σικάγο από 29 έως 31 Οκτωβρίου 2009.

  • 2η Συνάντηση Εργασίας Ελληνόφωνων Μεταφρασεολόγων

    Ο Τομέας Μετάφρασης του Τμήματος Γαλλικής Γλώσσας και Φιλολογίας του Α.Π.Θ. σε συνεργασία με το Διατμηματικό Πρόγραμμα Μεταπτυχιακών Σπουδών Διερμηνείας και Μετάφρασης της Φιλοσοφικής Σχολής του Α.Π.Θ και τον Τομέα Μετάφρασης και Πολιτισμικών Σπουδών του Τμήματος Αγγλικής Γλώσσας και Φιλολογίας, διοργανώνει τη 2η Συνάντηση Εργασίας των Ελληνόφωνων Μεταφρασεολόγων στις 7, 8 και 9 Μαίου 2009 με θέμα: "H Μεταφρασεολογική έρευνα και η μεταφραστική πρακτική στον ελληνόφωνο χώρο".

  • 19ο Διεθνές Συμπόσιο στη Θεωρητική και Εφαρμοσμένη Γλωσσολογία

    Ο Τομέας Γλωσσολογίας του Αγγλικού Τμήματος του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης διοργανώνει το 19ο Διεθνές Συμποσίο στη Θεωρητική και Εφαρμοσμένη Γλωσσολογία, από τις 3 έως τις 5 Απριλίου του 2009.

  • 1st International Conference on Language Policy and Language Planning (MedLPLP)

    Το συνέδριο θα πραγματοποιηθεί από τις 17 έως τις 19 Οκτωβρίου 2009, στη Λευκωσία και θα εστιάσει σε θέματα γλωσσικής πολιτικής και γλωσσικού σχεδιασμού χωρών της Ευρώπης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Yasmine Hamdan - Hal (official music video) #JimJarmusch EditQ « Ω εύθραυστη καρδιά μου/ Ο χωρισμός με σκοτώνει»...

I adore you And if a day passes by without seeing you I forget you How come this time I drew you The Longing moves the nostalgia in my heart...